Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΕΤΕΚΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1.12.2009
Αρ. Πρωτ. 1
FORUM Επαγγελματιών Κινηματογραφιστών

Την 1η Δεκέμβρη του 2009 με κοινή μας απόφαση τα παραγωγικά σωματεία του
κινηματογραφικού χώρου και ύστερα από διαβούλευση δύο μηνών, ιδρύσαμε το «FORUM
Επαγγελματιών Κινηματογραφιστών».
Τα πάρα πολλά και χρόνια συσσωρευμένα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα του
ελληνικού κινηματογράφου, η συνεχιζόμενη ανυπαρξία κινηματογραφικής πολιτικής εκ
μέρους του ΥΠ.ΠΟ,

Μετά το Πάσχα ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ Ο ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ, ΜΜΕ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ


Μετά το Πάσχα θα ανοίξουν κάποια από τα κλειστά επαγγέλματα όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο της παρουσίασης ευρωπαϊκής Οδηγίας.
Από την Οδηγία, εξαιρείται ο χρηματοοικονομικός τομέας, οι μεταφορές, τα...

OK με ΜΑΧ Productions STOP για Green Olive Films

Απο το Σαββάτο 27/2 δουλεύουμε κανονικά με MAX Productions σύντομα θα αναρτηθή και το email προς τις εταιρίες.STOP για Green Olive Films δεν έχει κάνει πληρωμές Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.Περιμένουμε ενημέρωση απο συναδέλφους αν υπάρχουν προβλήματα πληρωμών ... ! ! !

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Απο Μπάμπη

Καλή αρχη !!!

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι !!!

Σήμερα κλείνουμε ένα μήνα λειτουργίας του blog και ίδη έχουμε φτάσει τα 25 μέλη κάνοντας ένα βήμα παραπάνω. Μπορούμε αν είμαστε ενωμέμοι να πετύχουμε πολλά, όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα για όλους μας. Ενημερώστε τους συναδέλφους για το blog μας. Μπράβο σε όλους μας και συνεχίζουμε ... ! ! !

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης για το TV Μακεδονία

“Έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου με την Διοίκηση της TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θεωρούμε υποχρέωσή μας πριν από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, να ενημερώσουμε τα μέλη μας αλλά και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ για το τι ακριβώς συμβαίνει στον τηλεοπτικό σταθμό, κάνοντας ταυτόχρονα μια τελευταία προσπάθεια για την διατήρηση της εργασιακής του ειρήνης...

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Πληρωμές Φεβρουαρίου

Έχουμε φτάσει στην τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Τσεκάρουμε ποιές εταιρίες είναι να πληρώσουνε γυρίσματα Νοεμβρίου, για ΙΚΑ και Τιμολόγια. Εκτός απο MAX που έχουμε ίδη σταματήσει την συνεργασία μας, έχουμε πρόβλημα και με άλλη εταιρία παραγωγής ? . Περιμένουμε ενημέρωση απο όλους !!!

Eνημέρωση προς όλους τους συναδέλφους ! ! !

Η εταιρία MAX Productions την Κυριακή και Δευτέρα 28/2 - 1/3 έχει προγραμματίσει γύρισμα. Έπειτα απο ενημέρωση που είχαμε απο τους συναδέλφους Βαγγέλη Ρούσση και Παναγιώτη Μουσαφιράκη αρνήθηκαν να συνεργαστούν με την εταιρία επειδή δεν έχει γίνει εξόφληση στις αμοιβές των συναδέλφων μας. Η στάση μας να μην δουλεύουμε με την παραπάνω εταιρία συνεχίζεται μέχρι  να μας απαντήσουνε απο το λογιστήριο οτι έχουνε τακτοποιηθεί οι εκκρεμότητες πληρωμών. Παρακαλούμε ενημερώστε !!!

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Νέα διεύθυνση για Green Olive Films

Η εταιρία παραγωγής Green Olive Films μεταφέρθηκε υπο νέα διεύθυνση (ενημέρωση απο το site της εταιρίας) http://www.greenolivefilms.com/ :





2 MEGALOU ALEXANDROU STREET

166 74 GLYFADA
ATHENS, GREECE
T +30 210 6897 241
F +30 210 6897 245

EXECUTIVE PRODUCER:

SIMOS MANGANIS
SIMOS@GREENOLIVEFILMS.GR

Διαφήμιση τουρισμού από τον Τομ Χανκς


 Η Άντζελα Γκερέκου λόγω οικονομικής κρίσης σκέφτηκε να προσεγγίσει τον Οσκαρικό ηθοποιό Τομ Χάνκς προκειμένου να διαφημίσει τα κάλλη της πατρίδας μας στο εξωτερικό. Η επίλογή από πλευράς της Υπουργού κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Ο Τομ Χάνκς είναι γνωστός για τα φιλελληνικά του αισθήματα, αφού η σύζυγός ...

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Προς Λάσκο Νίκο

Συνάδελφε για να μην παρερμηνεύουμε κάποια πράγματα ως προς την στασή που έχουμε κρατήσει ως κλάδος, θα σε παραπέμψουμε να ξανα διαβάσεις το email που στείλαμε ως κλάδος στην εταιρία MAX Productions.Το παρακάτω email κατα πρώτον το στείλαμε στις 5/2/2010 ημέρα Παρασκευή επείδη τότε προέκυψαν προβλήματα πληρωμών απέναντι σε συναδέλφους με την εν λόγο εταιρία, κατα δεύτερον σταματήσαμε στις 8/2/2010 ημέρα Δευτέρα για το λόγο οτι μεσολάβούσε Σαββατοκύριακο.Πιστεύω να γίναμε σαφείς ως προς το πρώτο κομμάτι της ερώτησης σου.Για το άν επωφελείται κάποιος, για την εβδομάδα πριν της 8/2 δεν νομίζω γιατι εδώ οτι κάνουμε το κανουμε ομαδικά και συλλογικά, αν εννοείς για κάποιους άλλους εκτός του κλάδου μας δεν μας ενδιαφέρει εμάς και δεν μας απασχολεί.Για το αν δεν δουλεύουμε όλο τον Μάρτιο με την ΜΑΧ δεν έχουμε πει κατι τέτοιο ακόμα και ούτε μύνημα έχει ερθει σε κάποιο κινητό, απλά επειδη όπως εχεις διαβάσει και εσύ στις προηγούμενες αναρτήσεις μπορείς να καταλάβεις οτι περιμένουμε μια σαφής απάντηση απο την εταιρία για την αποπληρωμή όλων των συναδέλφων μας. Και τέλος για το αν έχει γύρισμα η MAX τον Μάρτιο καλώς να έχει, δεν το γνωρίζουμε εμείς και όσο για την (αρχή) που είπες δεν υπάρχει (αρχή) σε αυτό το blog και σε αυτό τον κλάδο,είμαστε όλοι συνάδελφοι και όλοι μαζί παλεύουμε για κατι καλύτερο για όλους μας.


Σε ευχαριστούμε

max απορίες...

Τελικά δεν δουλεύουμε με max όλο τον Μάρτιο ή κάτι άλλαξε;
Ποίος ο λόγος να μην δουλεύουμε με την εν λόγο εταιρία από 8/2 και μετά, και όχι από 1/2 που είναι εξίσου Δευτέρα, όπως διάβασα στην απάντηση μας προς την max;
Επωφελείται κάποιος από αυτή την εβδομάδα; Μήπως έχει γύρισμα η max αρχές Μαρτίου;
Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους κύριοι.
Θα εκτιμούσα μια απάντηση από την αρχή του Blog για να μην έχω λανθασμένη αίσθηση για το τι ακριβώς κάνουμε εδώ.

Με εκτίμηση
Λάσκος Νίκος

Απο Ποθιτο

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σήμερα το πρωί ο συνάδελφός μας Κώστας Πατραμάνης είχε σοβαρό ατύχημα με την μηχανή.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην εντατική και όπως δείχνουν τα πράγματα θα μείνει εκτός για αρκετό καιρό.
Πιστεύω πως πρέπει να συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο στον συνάδελφο και φίλο μας και να τον βοηθήσουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους.

roussis

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ,

Προς FILMIKI Productions


 
Στα πρόχειρα των αναρτήσεων μπορείτε να ενημερωθείτε για το emai προς την FILMIKI Productions απο τον κλάδο μας.

Απο FILMIKI Productions

Έπειτα απο email που μας ήρθε απο την εταιρία FILMIKI : δείτε στα πρόχειρα.Περιμένουμε τα σχόλια όλων των μελών του κλάδου μας.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

OPEN HOUSE INVITATION 20 & 21/2/2010




Ανοιχτή πρόσκληση απο την εταιρία Arctos για νέα προίοντα στις 20 & 21/2/2010. Για όποιον συνάδελφο ενδιαφέρεται διαβάστε στο παρακάτω link της ΕΤΕΚΤ.
http://x12.value.gr/etekt.gr/gr/images/arctos_oh_feb10b%20(1).pdf

Για να κάνετε ανάγνωση στα πρόχειρα

Οσοι είναι μέλη του blog μπορούνε να διαβάσουνε τις πρόχειρες αναρτήσεις με τον εξής τρόπο.Πατώντας στην νέα ανάρτηση πάνω δεξιά σας βγάζει εκεί όπου μπορείτε να γράψετε την δικής σας ανάρτηση, δίπλα γράφει επεξεργασία αναρτήσεων εκεί πατώντας σας βγάζει όλες τις αναρτήσεις μαζί και κάποια με την λεξη δίπλα "πρόχειρο".Αυτές ειναι αναρτήσεις μη δημοσιευμένες στο blog που διαβάζονται μόνο απο τα μέλη αυτού.Ευχαριστούμε και ζητάμε συγνώμη αν μερικούς τους δυσκολεύουμαι.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ!

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΟΥ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!


"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας σήμερα 16 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 18.30 – 21.30 στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, αντιδρώντας στην συνεχιζόμενη εργοδοτική αυθαιρεσία του τηλεοπτικού σταθμού και στις απολύσεις εμμένοντας στην προσπάθεια μείωσης του εργατικού δυναμικού του.

Απο FOSS Productions



Στα πρόχειρα των αναρτήσεων μπορείτε να ενημερωθείτε για το emai της FOSS Productions ως προς τον κλάδο μας.

Εmail MAX



Στα πρόχειρα των αναρτήσεων μπορείτε να ενημερωθείτε για το emai της MAX Productions ως προς τον κλάδο μας.

Προς MAX Productions 16/2/2010

      Καλή σαρακοστή και σε εσάς.Γνωρίζουμε και έχουμε ενημερωθεί για τις πληρωμές τις οποίες έγιναν σε συναδέλφους μας την περασμένη εβδομάδα,αλλα επειδή υπήρξανε και άλλοι συνάδελφοι οι οποίοι έχουνε πάρει επανελελημένα τηλέφωνο στο λογιστήριο σας για πληρωμή και δεν τους δίνετε ακριβές απάντηση, προβαίνουμε και εμείς σε αυτή την στάση απέναντι στην εταιρία σας.

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ΜΑΥΡΟ ΛΙΒΑΔΙ του Βαρδή Μαρινάκη από 11 Φεβρουαρίου

Βρισκόμαστε το 1654, στην Ελλάδα υπό την κατοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε ένα απομακρυσμένο γυναικείο μοναστήρι. Ένας Γενίτσαρος σωριάζεται βαριά τραυματισμένος στην πύλη της μονής. Οι μοναχές αποφασίζουν να τον κρατήσουν και να τον περιθάλψουν. Εκεί, τον φροντίζει κρυφά η Ανθή, μια νεαρή μοναχή, που έχει πάρει τον όρκο της σιωπής. Ερωτεύονται χωρίς να το καταλάβουν. Η Ανθή δεν τολμάει να του αποκαλύψει το μυστικό της: είναι αγόρι. Ένα αγόρι που μεγάλωσε σαν κορίτσι στο μοναστήρι για να αποφύγει το παιδομάζωμα. Ο Γενίτσαρος και η Ανθή το σκάνε στο δάσος προσπαθώντας να απελευθερωθούν από τα δεσμά τους και δημιουργούν τη δικιά τους ονειρική πραγματικότητα ώσπου...

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Για το Blog μας

Περιμένουμε απο όλους τους συναδέλφους και πλέον μέλη του Blog μας καινούργιες ιδεές, συνδέσμους,σχόλια και παρατηρήσεις, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα ποιό χρήσιμη και επικοινωνιακή για όλους μας.Ευελπιστούμε να γίνει ενα χρήσιμο εργαλείο για όλους μας στην δουλειά μας.

"Κλάδος Ηλεκτρολόγων - Μακενιστών"

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Οπτικοακουστικού Τομέα (ΕΤΕΚΤ-ΟΤ) συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010, διαμαρτυρόμενη για τα προβλήματα που δημιουργούνται στα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Προς εταιρίες παραγωγής 12/2/2010


  Θέλοντας να σας ενημερώσουμε για την στάση μας τις τελευταίες μέρες απέναντι στην εταιρία MAX Productions.Απο την Δευτέρα 8/2/2010 σταματήσαμε τη συνεργασία μας με την παραπάνω εταιρία επειδή υπάρχουνε εκκρεμμότητες πληρωμών ως προς τους συναδέλφους του κλάδου μας (αποπληρωμή στο τρίμηνο AΥΣΤΗΡΑ για τον "κλάδο Ηλεκτρολόγων & Μακενιστών"),για αμοιβές που εκκρεμμούν μέχρι και Ιανουάριο.Συνεχίζουμε την στάση αυτή μέχρι την τακτοποίηση αμοιβών όλων των συναδέλφων μας.Παρακαλώ απαντήστε μας αν παραλάβατε το e-mail μας και για τυχόν διευκρηνήσεις αυτού.

                 Σας Ευχαριστούμε
"Κλάδος Ηλεκτρολόγων - Μακενιστών"



  

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

To Blog τώρα και στο Google



Απο σήμερα το blog μας αναρτήθηκε και στο google.Με μια απλή αναζήτηση στον ιστό μπορούμε να βρούμε ποιο γρήγορα το blog, πατώντας Greek Union of Film Electricians - Grips.
Καλή αρχή λοιπόν και καλά αποτελέσματα για όλους μας!!!

Filmmakers Of Greece

                                                       Συντελεστές του κινηματογράφου υποστηρίζουν την Ομίχλη

Εμείς, οι οι παρακάτω καλλιτεχνικοί συντελεστές του ελληνικού κινηματογράφου παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες τον αγώνα των “Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη” για την κατάθεση από το ΥΠΠΟ ενός νέου νόμου για τον κινηματογράφο.
Δηλώνουμε την απόλυτη συμφωνία μας στην αναγκαία άμεση ψήφιση και εφαρμογή αυτού του νόμου, ο οποίος θα πρέπει:
να βοηθάει τον εκσυγχρονισμό και την ορθολογική αναδιανομή των πόρων που αφορούν στον κινηματογράφο,

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

MAX



Έχω παρατηρήσει ότι σε κάθε μήνυμα που λαμβάνουμε για εταιρείες που χρωστούν σε συνάδελφους αναφέρεται η Max. Αυτή η κακή συνήθεια της Max να μην πληρώνει μέχρι να απειληθεί, υποβιβάζει ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα ως προς την συνεπεία των εταιρειών παραγωγής απέναντί μας. Προτείνω να υπάρξει μια πιο αυστηρή αντιμετώπιση στις εταιρείες που κατ επανάληψη δεν πληρώνουν, για να μπορέσουμε, εν τέλει, μια μέρα να σταματήσουμε την αστυνόμευση των εταιρειών.
Προτείνω λοιπόν για την Max να την ενημερώσομε ότι δεν θα δουλέψει κάνεις συνάδελφος μαζί τους τον Μάρτιο, και θα ξανασυνεργαστούμε μαζί τους από τον Απρίλιο πάλι, αν βεβαίως έχουν εξοφλήσει τα χρωστούμενα τους. Αυτό πιστεύω ότι θα στείλει ένα δυνατό μήνυμα και σε άλλες εταιρείες που ακολουθούν την ίδια τακτική, να μην πληρώνουν δηλαδή μέχρι να χρειαστούν συνεργείο.

Με εκτίμηση,


Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου από την Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

"Καταγγέλλουμε τις Διοικήσεις των Τηλεοπτικών Σταθμών ΑΝΤ1 και ALTER για τις αιφνίδιες, αναιτιολόγητες, αντισυνδικαλιστικές και αντεργατικές απολύσεις υπαλλήλων του τεχνικών.
Οι απολύσεις ανακοινώθηκαν σε μια περίοδο που οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί με την Ένωσή μας βρίσκονται στην φάση των διαπραγματεύσεων για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του χώρου. Η αδικαιολόγητη απόλυση των Συναδέλφων μας τεχνικών, καταστρατηγεί το κλίμα...

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Συνάντηση Σ.Α.Π.Ο.Ε. με Επιτροπή του ΥΠ.ΠΟ.

 Ενημέρωση της Επιτροπής Κινηματογράφου για τις θέσεις του Σ.Α.Π.Ο.Ε. αναφορικά με το Νέο Νόμο

Ο Σ.Α.Π.Ο.Ε. με συνέπεια και ευθύνη απέναντι στα μέλη του, αλλά και σε όλα τα μέλη της κινηματογραφικής οικογένειας, αποδέχτηκε την πρόσκληση σε συνάντηση στις 30.01.08 της Επιτροπής του ΥΠ.ΠΟ. για τον κινηματογράφο, η οποία αποτελείται από μέλη με σημαντικό έργο και εμπειρία και παρουσίασε τις θέσεις του για την γενικότερη φιλοσοφία και τον στρατηγικό σχεδιασμό ενός Νέου Νόμου.  
Για περισσότερα διαβάστε εδώ :
                               http://www.sapoe.gr/default.asp?V_ITEM_ID=182

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ 25/1/2010

   Στην γενική συνέλευση του "Κλάδου Ηλεκτρολόγων - Μακενιστών" στον χώρο της διαφήμισης στις 25/1/2010, αποφασίστηκαν οι κάτωθι κατώτερες αμοιβές: Για Α' Ηλεκτρολόγους και Α' Μακενίστες 125€ (τιμολόγιο 200€) και για Βοηθούς Ηλεκτρολόγους και Βοηθούς Μακενίστες 120€ (τιμολόγιο 190€).
    Οι παραπάνω τιμές θα ισχύουν απο της 15 Φεβρουαρίου 2010. Η αποπληρωμή των γυρισμάτων ισχυεί κανονικά και ΑΥΣΤΗΡΑ μέσα στο τρίμηνο.

               
Related Posts with Thumbnails