Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Oι ηθοποιοί διαμαρτύρονται και σφυρίζουν

Εξω από το ΥΠΠΟ ζητούσαν συνάντηση με τον υπουργό για τις επιχορηγήσεις

Αθήνα

Με το αίτημα να τους δεχθεί ο υπουργός Πολιτισμού, συγκεντρώθηκαν την Τρίτη το μεσημέρι (24/5) άνθρωποι του θεάτρου, ηθοποιοί και σκηνοθέτες έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας. Αν και ο Παύλος Γερουλάνος λείπει στο εξωτερικό (Κωνσταντινούπολη) οι καλλιτέχνες επέμειναν ώστε να προγραμματιστεί, τουλάχιστον, μια συνάντηση με τον υπουργό μέσα στις επόμενες μέρες. Με το πάγιο αίτημα ότι «εδώ και δέκα οκτώ μήνες, στην ουσία καταργείται το θέατρο με τη στάση του ΥΠΠΟ», οι δεκάδες καλλιτέχνες που συμμετείχαν σ΄αυτή την «ειρηνική διαμαρτυρία», όπως την χαρακτήρισαν, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη στάση της Πολιτείας.

Οι ηθοποιοί και οι σκηνοθέτες δεν δέχθηκαν να (ξανα)συναντήσουν την γενική γραμματέα, Λίνα Μενδώνη, καθώς υποστηρίζουν ότι παρά τις δικές της διαβεβαιώσεις, καμμία πρόοδος δεν συντελείται και το θέμα των επιχορηγήσεων παραμένει ανοικτό.

Τελικά μια εννεαμελής αντιπροσωπευτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Λευτέρη Βογιάτζη, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Ξένια Καλογεροπούλου, Λυδία Κονιόρδου, Μάγια Λυμπεροπούλου, Μάνια Παπαδημητρίου, Βασίλη Πουλαντζά, Δημήτρη Τάρλοου, Αιμιλια Υψηλάντη, μετέφερε στη γραμματεία του υπουργού το αίτημα για το ραντεβού - δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν θα φύγουν αν δεν ορισθεί η συνάντηση. Με χρωματιστές σφυρίχτρες που μοιράσθηκαν κάποια στιγμή στον προαύλιο χώρο του ΥΠΠΟ, οι διαμαρτυρόμενοι καλλιτέχνες έδειξαν αποφασισμένοι.

Τελικά δόθηκε 48ωρη προθεσμία για να ορισθεί η συνάντηση με τον Παύλο Γερουλάνο. Οι καλλιτέχνες θα επιστρέψουν στο Υπουργείο Πολιτισμού την Πέμπτη το μεσημέρι.

Ανάμεσά τους ήταν, μεταξύ άλλων, και οι Σταμάτης Φασουλής, Ραίνει Πιττακή, Μπέτυ Αρβανίτη, Στεφανία Γουλιώτη, Τάκης Βουτέρης, Αννίτα Δεκαβάλλα, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Νίκος Διαμαντής, Παντελής Δεντάκης, Ιωάννα Παππά.

Πηγή αναδημοσίευσης : http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails