Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ

Αθήνα, Πέμπτη 7 Οκτωμβρίου 2010


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΚΛΑΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ

Αρ. Πρωτ. 2

          
         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τις δύο Κλαδικές Συνελεύσεις του κλάδου μας, α) την Τακτική στις 20 και β) την Έκτακτη στις 23 Σεπτεμβρίου 2010 που πήραν χώρα στην ΕΤΕΚΤ-ΟΤ Βαλτετσίου 25 στην Αθήνα, συζητήθηκαν και λύθηκαν σε πολύ ενωτικό και υγιές κλίμα ζητήματα που είχανε προκύψει ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, θέματα που αφορούσαν την ειδικότητάς μας, όπως κανόνες και καθήκοντα συμπεριφοράς ως προς στον χώρο μας. Επειδή από προηγούμενη Γενική Συνέλευση της Κλαδικής δημιουργήθηκαν ασάφειες και παρερμηνείες, με ομόφωνη απόφαση των μελών του κλάδου μας διευκρινίστηκαν και ψηφίστηκαν τα κάτωθι :


1) Σεβασμός και τήρηση της νέας Συλλογική Σύμβασης Εργασίας 2010 – 2011 – 2012 πού υπεγράφη μεταξύ του ΣΑΠΟΕ και της ΕΤΕΚΤ-ΟΤ στις 2 Αυγούστου 2010.

2) Υπογραφή και τήρηση Ιδιωτικού Συμφωνητικού Εργασίας και αποπληρωμή για:

α. Διαφημιστικά spot εντός 30 ημερών από την έναρξη του γυρίσματος.
β. Τηλεοπτικές παραγωγές με εξόφληση σε εβδομαδιαία βάση έναντι μισθοδοτικής
κατάστασης.
γ. Κινηματογραφικές παραγωγές με εξόφληση σε εβδομαδιαία βάση έναντι μισθοδοτικής
κατάστασης.

3) Σεβασμός και τήρηση της νομοθεσίας ως προς τα καθήκοντά μας, όσον αφορά στο ποιος ηλεκτρολόγος έχει δικαίωμα ρευματοληψίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΤΕΚΤ-ΟΤ και μετά από τη γνωμάτευση της δικηγόρου της Ένωσης, δικαίωμα ρευματοληψίας έχουν:

α) Οι τεχνικοί που είναι κάτοχοι Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος με την ειδικότητα «CHEF
Ηλεκτρολόγος», η οποία έχει αποκτηθεί από τις 27/10/2005 μέχρι και σήμερα, βάσει της
Υπουργικής Απόφασης Αριθμ. ΥΠΠΟ/ΔΙΚΟΜ/84148/1376//1402 (ΦΕΚ 1483/27-10-2005),
σύμφωνα με την οποία:

«Ο Chef Ηλεκτρολόγος διενεργεί τη ρευματοληψία από το δίκτυο της ΔΕΗ και είναι υπεύθυνος για την παροχή ρεύματος, την ασφαλή τροφοδότηση και διανομή του φορτίου στο σύνολο των φωτιστικών σωμάτων, την καλή λειτουργία αυτών και το φωτισμό του χώρου λήψης ,σύμφωνα με τις υποδείξεις του Διευθυντή Φωτογραφίας»….…και…… «Ο Χειριστής Γεννήτριας είναι υπεύθυνος για το χειρισμό της ηλεκτρικής γεννήτριας κατά τρόπο αποτελεσματικό και ασφαλή στη διάρκεια των λήψεων, σύμφωνα με τις οδηγίες του Chef Ηλεκτρολόγου».

β) Οι τεχνικοί που είναι κάτοχοι Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος με την ειδικότητα
«Ηλεκτρολόγος – Χειριστής Φωτιστικών Σωμάτων», η οποία έχει αποκτηθεί μέχρι τις
26/10/2005, βάσει του Π.Δ. 160 (ΦΕΚ 44/22-2-1980), σύμφωνα με την οποία:

«Ο Ηλεκτρολόγος-Χειριστής Φωτιστικών Σωμάτων διενεργεί την ρευματοληψία από το δίκτυο της ΔΕΗ και είναι υπεύθυνος για την παροχή ρεύματος, την ασφαλή τροφοδότηση και διανομή του φορτίου επί του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων, την καλή λειτουργία αυτών και τον φωτισμό του χώρου λήψεως, κατά τις υποδείξεις του Διευθυντού Φωτογραφίας ή του Εικονολήπτη».

Σημειώνεται δε, ότι με το Π.Δ.160 δεν υπήρχε η ειδικότητα του CHEF Ηλεκτρολόγου, καθώς αυτή δημιουργήθηκε με την Υπουργική απόφαση του 2005.


4) Επιλογή υπευθύνου από το υπάρχων συνεργείο, πριν την έναρξη της κάθε κινηματογραφικής, τηλεοπτικής ή διαφημιστικής παραγωγής για την επίλυση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν στην εκάστοτε παραγωγή.


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΟΤΙ :


1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ Ή ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΥΠΟΠΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.2. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ OI ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2010 – 2011 - 2012.3. ΟΙ ΚΛΑΔΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Ή ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΔΗ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΤΕΚΤ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Χ.Φ.Σ. ΚΑΙ ΟΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (ΕΤΕΚΤ-ΟΤ).4. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΚΙΝΙΣΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1-10-2010 ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΜΑΣ.5. ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 23/9/2010 ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΛΑΔΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ:

Α. ΣΙΟΡΟΒΙΓΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Β. ΚΑΛΤΕΡΙΜΙΤΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Γ. ΜΟΣΧΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Γ. ΚΩΣΤΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ

ΣΑΤΟΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Γραμματέας)
ΡΟΥΣΣΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (Γραμματέας Β’)
ΜΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Γραμματέας Β’)
ΤΡΕΧΑΣ ΠΕΤΡΟΣ (Ταμίας)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ:
ΚΙΟΥΣΗΣ ΣΑΚΗΣ
ΜΟΥΣΑΦΙΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΤΑΠΙΟΣ


Ο κλάδος Ηλεκτρολόγων έχοντας πάρει ομόφωνη απόφαση, ως προς τα παραπάνω θέματα για την ειδικότητά μας, σας ανακοινώνει τους κάτωθι αδειούχους κλαδικούς συναδέλφους καθώς και τους άμεσους συνεργάτες τους. Δεν ανακοινώνουμε ονόματα συναδέλφων και συνεργατών που δεν συμμετείχαν ή δεν είχαν ενημερωθεί και συμφωνήσει με τις κλαδικές αποφάσεις. Όποιοι συμφωνούν με τα παραπάνω και απουσίαζαν από τις κλαδικές συνελεύσεις να επικοινωνήσουν με τους κλαδικούς εκπροσώπους.


CHEF Ηλεκτρολόγοι Χ.Φ.Σ

ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


Α Ηλεκτρολόγοι Χ.Φ.Σ

ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΛΤΕΡΙΜΙΤΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΙΟΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ)
ΜΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΙΟΡΟΒΙΓΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΣΑΜΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΤΣΙΑΠΑΣ ΣΤΑΘΗΣ


Ηλεκτρολόγοι - Χειριστές Φωτιστικών Σωμάτων Χ.Φ.Σ

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜΠΑΛΕΡΜΠΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΖΕΛΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Βοηθοί Ηλεκτρολόγοι Χ.Φ.Σ

ΒΟΥΖΟΥΚΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΒΟΥΖΟΥΚΙΔΗΣ ΦΑΝΟΥΡΗΣ (ΑΚΗΣ)
ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΓΚΟΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΘΩΜΑΙΔΗΣ-ΖΑΔΕΣ ΘΩΜΑΣ
ΚΟΝΤΑΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΟΝΤΟΔΗΜΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΚΩΣΤΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ (ΣΑΚΗΣ)
ΜΑΜΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΛΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΜΟΣΧΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΜΟΥΣΑΦΙΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΥΖΗΘΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΠΑΡΘΕΝΙΑΔΗΣ ΑΡΗΣ
ΡΟΥΣΣΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΤΑΠΙΟΣ
ΣΑΤΟΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΡΕΧΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ


Συνεργάτες μας

ΑΤΣΙΔΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΚΑΡΠΟΔΙΝΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΛΑΣΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΛΟΥΝΤΖΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΠΟΘΙΤΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΡΕΚΟΥΝΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

----------------

ΖΑΓΟΡΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΠΑΠΑΖΩΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΕΡΛΕΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΟΥΡΝΙΑΣ ΧΑΡΗΣ
ΧΑΤΖΗΜΗΤΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Όπως σας είχαμε επισημάνει και στην προηγούμενη ανακοίνωση μας, όλες οι παραπάνω λίστες θα συμπληρωθούν με ονόματα συναδέλφων, που τυχόν δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά, εφόσον συμφωνούν με όλα τα παραπάνω και δηλώσουν την ειδικότητά τους βάσει της Α.Α.Ε. (Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος) της οποία είναι κάτοχοι.

• Θεωρούμε σωστό, δείχνοντας συναδελφική αλληλεγγύη προς συναδέλφους μας και συνεργάτες με τους οποίους συνεργαζόμαστε επί σειρά ετών στον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, να τους δώσουμε την ευκαιρία να γίνουν σύννομοι.

Επίσης σας γνωστοποιούμε ότι όλες οι αποφάσεις που πάρθηκαν στην συνέλευση μας, έχουν υπογραφεί από όλους τους παραπάνω τεχνικούς και η ανακοίνωση αυτή κατατέθηκε στην ETEKT-OT.

          Με εκτίμηση
“ Κλάδος Ηλεκτρολόγων ”Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails