Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Σεναριογράφοι και σκηνοθέτες που... περιμένουν έγκριση για σίριαλ στην ΕΡΤ

Πέντε νέες ελληνικές παραγωγές σίριαλ, τρεις δραματικές και δύο κωμωδίες, πρόκειται να εντάξει η δημόσια τηλεόραση στο πρόγραμμά της τη νέα σεζόν. Μέσα στις επόμενες ημέρες η διοίκηση της ΕΡΤ θα επιλέξει την τυχερή πεντάδα ανάμεσα σε 176 προτάσεις που έχουν κατατεθεί έπειτα από προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στα μέσα Φεβρουαρίου.

Γνωστοί σεναριογράφοι και σκηνοθέτες ενώνουν τις δυνάμεις τους και ρίχνονται στη μάχη για μία θέση στην κρατική τηλεόραση, αφού οι πόρτες των ιδιωτικών καναλιών θα παραμείνουν κλειστές και τη νέα σεζόν.


Ελάχιστα σίριαλ ετοιμάζονται για Mega και ΑΝΤ1, που ενδέχεται να μειώσουν κι άλλο των αριθμό των ελληνικών σειρών που θα φιλοξενή­σουν τη σεζόν 2011-2012.

Η Κάκια Ιγερι­νού, ο Μανού­σος Μανου­σάκης, η Αννα Χατζησοφιά, η Ρένα Ρίγγα, η Βάνα Δημητρίου, ο Κώστας Κουτσομύτης, ο Χάρης Ρώμας και άλλοι βρίσκονται ανάμεσα στους δημιουργούς που βρίσκονται αυτό το διάστημα σε αναμονή για το τελικό ΟΚ.

Σεναριογράφοι και σκηνοθέτες που... περιμένουν έγκριση για σίριαλ στην ΕΡΤ

Η ΕΡΤ έχει ήδη επιλέξει μια εικοσάδα από την... πρώτη φουρνιά, αλλά θα περιμένει και τις νέες προτάσεις που θα γίνουν από την 1η Μαΐου και μετά, με νέα προκήρυξη της ΕΡΤ. Υστερα ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, που έχει τον τελικό λόγο για την επιλογή των σίριαλ, θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις.

Δραματικές, δράσης, πρωτότυπου σεναρίου
Μια σειρά δράσης έχει προτείνει στην ΕΡΤ η σεναριογράφος Βάνα Δημητρίου (1), η οποία έχει έντονο το αστυνομικό στοιχείο. Ενα ερωτευμένο ζευγάρι βρίσκεται σε λάθος τόπο τη λάθος στιγμή και φορτώνεται έναν φόνο που δεν διέπραξε ποτέ.

«Οι δρόμοι της μουσικής», ονομάζεται η σειρά που έχει προτείνει στην ΕΡΤ η Υβόννη Μεταξάκη (2) για τη Stefi. Πρόκειται για σειρά μυθοπλασίας που διαδραματίζεται στην Κρήτη και έχει στόχο την ανάδειξη της κρητικής ομορφιάς, αλλά και της μουσικής της: Μια νεαρή γυναίκα αναζητά τα ίχνη του πατέρα της, που είναι λυράρης.

Δύο σειρές έχει καταθέσει η Στέλλα Βασιλαντωνάκη (3). Πρόκειται για το «Σιωπηλή ενοχή» και για την «Απαγωγή». Ακόμη μία σειρά με τίτλο «Απολλώνια εγκλήματα» έχει κατατεθεί από τον Δημήτρη Κόλλια και την παραγωγή θα αναλάβει η TVE με την Ανωση, ενώ μια δραματική σειρά για τη ζωή ενός άντρα που φυλακίζεται για ληστεία κι ερωτεύεται τη δικηγόρο του, σε σενάριο των Πέτρου Καλοκόβαλη και Μελίνας Τσαμπάνη, είχε κατατεθεί πριν από αρκετά χρόνια στο Mega.

Δύο από τις πέντε σειρές που θα μεταδώσει του χρόνου η ΕΡΤ θα έχουν το κωμικό στοιχείο. Οι... συνήθεις ύποπτοι της κωμωδίας έθεσαν υποψηφιότητα για... μια θέση στον ήλιο της επόμενης σεζόν.

«Σε ξέρω από κάπου» είναι ο προσωρινός τίτλος της σειράς που ετοιμάζει η Αννα Χατζησοφιά μαζί με την Ολγα Μαλέα για την ΕΡΤ σε συμπαραγωγή ΤVE και Ανωσης.

Η σειρά βρίσκεται στο συρτάρι του ΑΝΤ1 από το καλοκαίρι του 2010 αλλά λόγω του μπάτζετ, που απαιτούσε, δεν κατάφερε να βγει. Πρόκειται για μια ερωτική κομεντί και έχει ως θέμα τον έρωτα που ζει ένα ζευγάρι σε διαφορετικό όμως χρόνο και εποχή. Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο «παίζει» δυνατά το όνομα της Σμαράγδας Καρύδη.

Κωμική σειρά έχει ετοιμάσει για την ΕΡΤ και η Ρένα Ρίγγα που μαγείρεψε μια Pizza Romantica.

Η σειρά είχε προταθεί πρώτα στον ΑΝΤ1 και είχε να κάνει με τον πόλεμο της... πίτσας ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έχουν ανοίξει πιτσαρίες στην ίδια γειτονιά. Αν και στο Μαρούσι πίστευαν σε αυτή τη σειρά, την πάγωσαν λόγω υψηλού μπάτζετ.

Για τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν ακουστεί τα ονόματα της Ιωάννας Πυλιχο αλλά και της Ζέτας Μακρυπούλια... Μια πρόταση αναμένεται να κάνει στην ΕΡΤ και ο Χάρης Ρώμας, μάλλον από την 1η Μαΐου, που ανοίγει ο δεύτερος κύκλος των προτάσεων.

Τα βιβλία: Καινούργια «Λωξάντρα» και «Συμφωνία ονείρων»

Ηδη από το 2008 η σεναριογράφος Κάκια Ιγερινού είχε εξασφα­λί­σει τα πνευμα­τικά δικαιώματα του μυθιστορή­ματος «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου που είχε μεταφερθεί στη μικρή οθόνη με μεγάλη επιτυχία το 1980.

Είκοσι δύο χρόνια μετά, η ηρωίδα της Μαρίας Ιορδανίδου, την οποία είχε ενσαρκώσει η Μπέτυ Βαλάση,... επιθυμεί να επιστρέψει στους δέκτες μας ώστε να μας μαγέψει ξανά με τις πολίτικες συνταγές της. Η επικρατέστερη έως τώρα ηθοποιός για να υποδυθεί τη Λωξάντρα ταιριάζει... ταμάμ με την περίσταση και δεν είναι άλλη από την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Η σεναριογράφος είχε τότε εξομολογηθεί πως η αφορμή ώστε να αγοράσει τα δικαιώματα της Λωξάντρας ήταν... οι εκπομπές μαγειρικής.

Αλλο ένα μυθιστόρημα που έχει προταθεί για σίριαλ είναι το έβδομο βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα Νίκου Θέμελη «Η συμφω­νία των ονείρων», που πραγματεύεται ερμηνείες της δικαιοσύνης, γράφοντας για τη ζωή «μιας οικογένειας μεγαλωμένης μέσα στις καχυποψίες και κάθε λογής αποσιωπήσεις μιας αλήθειας». Πίσω από αυτήν την παραγωγή βρίσκεται η PLD και ο σκηνοθέτης Σταύρος Στάγκος που συνεργαζόταν χρόνια με το κανάλι του ΑΝΤ1. Βασισμένο στον «Πύργο» του Κάφκα είναι το σενάριο της σειράς που θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στην Πάτμο και έχει προτείνει στην ΕΡΤ ο σκηνοθέτης Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Οι βιογραφίες
Μια μουσική βιογραφία λέγεται πως έχει ετοιμάσει ο Μανούσος Μανουσάκης, που έχει καταθέσει πρόταση στην ΕΡΤ για τη σειρά «Αγκάθι», η οποία πραγματεύεται τη ζωή του Βασίλη Τσιτσάνη. Ομως βιογραφική-ιστορική σειρά εποχής ετοιμάζει και ο Κώστας Κουτσομύτης, η οποία θα αναφέρεται στη ζωή του Ελευθερίου Βενιζέλου και το σενάριο γράφει η Λία Βιτάλη.

Νατάσα Παπανικολάου, Παναγιώτης Μουλόπουλος

Πηγή αναδημοσίευσης : http://www.ethnos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails