Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ομιλία του Προέδρου της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. στο 21° Συνέδρειο της Π.Ο.Θ.Α.



Συνάδελφοι Καλημέρα καλή εβδομάδα.
Συσπειρωθείτε έπρεπε να λέμε και όχι καλό μήνα ή καλή μέρα, για να συνειδητοποιηθούμε σε σχέση με το σήμερα.  Όπως οι μοναχοί στα μοναστήρια που όταν συναντιούνται λένε Ευλογείται……
Κυρίες και κύριοι.
Χαιρετίζω, το συνέδριο της ΠΟΘΑ…
Ως Πρόεδρος, της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. Ο.Τ. ( Ένωσης Ελλήνων  Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, που από το 1948 προασπίζει τα συμφέροντα των  τεχνικών κινηματογράφου και της Τηλεόρασης.

Η Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. Ο.Τ. όπως γνωρίζεται εκπροσωπεί τους εργαζομένους που απασχολούνται με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου στον Οπτικοακουστικό Τομέα.          Δηλαδή  του ελεύθερου σκοπευτή, του Τσιγγάνου Τεχνικού   Κινηματογραφιστή.
Σήμερα με πάνω από 90% ανεργία στον χώρο μας, ως τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, αισθανόμαστε  θλίψη και οργή για όσα διαδραματίζονται σε τούτο τον τόπο.
Η εποχή που βιώνουμε στη Χώρα μας, έκτος των άλλων  μας έχει βρει ανέτοιμους σαν σύνολο, και ιδιαιτέρα εμάς τους νεοεκλεγμένους  εκπροσώπους των  εργαζόμενων στο να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα των εργασιακών καταστρατηγήσεων.
 Ανέτοιμους να   υπερασπιστούμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας  στο Ακρόαμα Θέαμα.
Καιρός λοιπόν για συσπείρωση με άξονα την άμεση επαφή και γνωριμία μέσα από την Ομοσπονδία μας…
 Η Π.Ο.Θ.Α. Είναι το κεντρικό όργανο εκπροσώπησης όλων μας.
 Μέσα από αυτή  σαν μονάδες πρέπει να συντονιστούμε όλοι εμείς οι αιρετοί , ώστε να γνωριστούμε, να μάθουμε τι πρεσβεύουμε σαν άτομα πρώτα. και μετά γιατί μας επέλεξαν τα μέλη που μας ψήφησαν στα σωματεία μας .
 Να ανοίξουμε τα καταστατικά μας, να βρούμε τα κοινά μας χαρακτηριστικά.
 Να βάλουμε κοινούς στόχους σαν φορείς και  μέσα από το την ΠΟΘΑ να ανοίξουμε τις διόδους σαν σωματεία προς την  Συσπείρωση .
 Έτσι θα πείσουμε και τα μέλη των σωματείων μας ως Δ.Σ. ή ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι τους στην Π.Ο.Θ.Α., σε σχέση με το βεβαρημένο συνδικαλιστικό παρελθόν, τους συναδέλφους εργαζομένους που εκπροσωπούμε συνδικαλιστικά, ότι δεν κινούμαστε μέσα από πολιτικές κατευθύνσεις και προσωπικούς στόχους, αλλά για το κοινό συμφέρον .
 Πρέπει να γνωριστούμε, να συσπειρωθούμε ώστε να διεκδικήσουμε διαφάνεια, αντικειμενικότητα και  σεβασμό απέναντι στους εργάτες του Πολιτισμού.
Πρέπει να άλληλο προστατευτούμε, ώστε όταν συναντιόμαστε στους χώρους δουλειάς, του όποιου εργασιακού φορέα Θεάματος Ακροάματος.
 Να είμαστε καλά πληροφορημένοι για τα καθήκοντα μας.
Έτσι πια όλοι μας με έδρα την Π.Ο.Θ.Α. μέσα από κοινούς δρόμους και κανόνες θα μάθουμε να  προστατεύουμε ο ένας των άλλον.
Συσπείρωση σημαίνει συστράτευση όλων μας με κοινές βάσεις για να αντιμετωπίσουμε  αυτό το αδυσώπητο εργασιακό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί.
 Η Ένωση Ελλήνων Τεχνικών Κινηματογράφου, Τηλεόρασης, Οπτικοακουστικού Τομέα, ΕΤΕΚΤ – ΟΤ, απαιτεί και διεκδικεί να εφαρμοστούν και να προστατευτούν οι νόμοι που διέπουν μέχρι τώρα τις εργασιακές μας σχέσεις.
Συσπείρωση λοιπόν  - έξω από πολιτικές κατευθύνσεις…
Συσπείρωση - και εμείς οι τεχνικοί κινηματογράφου είμαστε αυτοί που θα παλέψουν πρώτοι για το κοινό μας μέλλον.
Συσπείρωση - με νόημα και μεράκι για τους νεοεκλεγέντες γιατί ζούμε και αναπνέουμε μέσα από την τέχνη μας.
                                                                                                   Μετά τιμής
                                                                                Ο πρόεδρος της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. Ο.-Τ.
                                                                                           Σιοροβίγκας Γιάννης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails