Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ευχαριστήρια επιστολή της ΕΤΕΚΤ προς την κυρία Μαρία Κανελλοπούλου

Κυρία Κανελλοπούλου:

Εμείς, ως Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.Ο-Τ. καθώς και τα μέλη του Σωματείου της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας πούμε ένα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ καθώς παρακολουθήσαμε την ομιλία σας στην Βουλή στις 10/11 μέσω διαδικτύου για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σας ευχαριστούμε γιατί αισθανθήκαμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας, γιατί μας δώσατε δύναμη να συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να προσπαθούμε για τον πολιτισμό και για τους ανθρώπους που εργάζονται γι’ αυτόν. Πιστεύουμε πως η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη , πέρα από στενά κομματικά πλαίσια θα οδηγήσει τις προσπάθειες μας σε ένα καλύτερο αύριο.

Εκφράσατε την αγωνία και την αγανάκτησή μας ,μέσα από το λόγο σας για τα τεκταινόμενα που διαδραματίζονται εκ μέρους της πολιτείας κατά του οπτικοακουστικού τομέα, με τον αντικειμενικότερο τρόπο.

Σας ευχαριστούμε που επιτέλους ακούστηκε ότι το 97% των ανθρώπων που εργάζονται στον χώρο του θεάματος και ακροάματος, αυτή την στιγμή, είναι άνεργοι κι ανασφάλιστοι, γιατί κάποιοι αποφάσισαν ότι ο Πολιτισμός δεν χρειάζεται…..

Α) Ευχόμαστε και ελπίζουμε να σταθείτε στο πλάι μας σε όλες τις νόμιμες διεκδικήσεις μας απέναντι στην ΕΡΤ και στο ΕΚΚ όπως ορίζει η νομοθετική επιταγή.

Β) Καθώς επίσης ζητούμε την υποστήριξή σας απέναντι στα ιδιωτικά κανάλια στο να συνετιστούν με το γράμμα του νόμου ώστε να μην λειτουργούν αυθαίρετα και να πράττουν εξουσιαστικά στο όνομα της ελευθερίας και του λόγου, ορίζοντας εαυτούς παραπάνω όλων και βέβαια κατά εκείνων των παραγωγών, που είναι επαίτες χορηγιών στο όνομα του κέρδους ή της προσωπικής τους προβολής, με το υποτίθεται της διακίνησης πολιτιστικών ιδεών . Διότι ουδείς εξ΄ αυτών χρειάζεται τον πολιτισμό αλλά ούτε και τους εργάτες τις τέχνης ….

Το μόνο που θέλουν είναι να διαφεντεύουν παρανομούντες ως Καίσαρες επί του όχλου, χλευάζοντας τον με τα κατορθώματα τους, εις βάρος της παιδείας και της αξιοπρέπειας όλων μας.

1) Απαίτησή μας είναι όλοι αυτοί που διαχειρίζονται κρατικά κονδύλια να το κάνουν νομότυπα με διαφάνεια κι αξιοκρατία,.

2) Απαιτούμε από τους Παραγωγούς Τηλεόρασης και Κινηματογράφου, να σεβαστούν τις εργασιακές μας σχέσεις και τους νόμους που τις διέπουν.

Η Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.Ο-Τ. ως Σωματείο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου Τηλεόρασης & Οπτικοακουστικού Τομέα προσπαθεί, όλοι οι τεχνικοί Κινηματογράφου και Τηλεόρασης να βγουν από αυτή την κρίση ενωμένοι, δυνατοί, ζωντανοί. Ο Πολιτισμός δεν είναι κάτι απρόσωπο, έχει ανθρώπους που τον στηρίζουν και τον υποστηρίζουν. Για να υπάρξει Πολιτισμός λοιπόν πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν και οι άνθρωποί του.

Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρότασή σας για συνάντηση, έτσι ώστε να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας και από κοντά.

Σας ευχαριστούμε.

Με εκτίμηση το Δ.Σ της ΕΤΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails