Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Κάτι ξέρουν οι καναλάρχες

Από ανάρτηση στο http://greektv-com.blogspot.com/ και σας το αναδημοσιεύομαι

Το εντόπισε το blog των ηλεκτρολόγων -μακενιστών και είναι πολύ σημαντικό. Ανάμεσα στα επαγγέλματα που "απελευθερώνονται" σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας" την Πέμπτη,είναι κι αυτό των κνηματογραφιστών.

Ρίχοντας μια πιο προσεκτική ματιά διαπιστώνουμε πως η εν "λόγω" απελευθέρωση αφορά στο σύνολο σχεδόν των ειδικοτήτων που απασχολούνται στην οπτικοακουστική βιομηχανία. Και αφορά στην κατάργηση της υποχρέωσης να έχουν οι εργαζόμενοι τεχνικοί άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.

Μια διάταξη νόμου που εντάχθηκε σε όλες τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας είτε για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, είτε για τους τεχνικούς σε διαφημιστικές και κινηματογραφικές παραγωγές (σύμβαση Αυγούστου 2010 μεταξύ ΣΑΠΟΕ και ΕΤΕΚΤ-ΟΤ) και αποτελεί τη βάση των θεσμικών όρων εργασίας.

Η μέθοδος της κυβέρνησης δε είναι απίστευτη. Απελευθερώνει αρχικά εκατοντάδες επαγγέλματα, τα οποία δεν γνωρίζει ποιά ακριβώς είναι και μετά λέει "όποιος εκτιμά (!) ότι θίγεται ας καταθέσει αίτηση εξαίρεσης για να περάσει σε Προεδρικό Διάταγμα που ΘΑ φτιαχτεί".

Περιττό να πούμε ότι μέσα στις απαιτήσεις των ιδιοκτητών τηλεόρασης όπως κατατέθηκαν με το εξώδικο της περασμένης εβδομάδας, περιλαμβάνεται και η κατάργηση της υποχρέωσης άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος για τις τεχνικές ειδικότητες στην τηλεόραση.

Το ήξεραν ή το επέβαλλαν;

Πηγή αναδηοσίευσης : http://greektv-com.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails