Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Σύγκρουση παραγωγών και Διασωματειακής

Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Ο ΣΑΠΟΕ (Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Εργων) κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας την αναστολή της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΕΚΚ (27/7) περί εκλογής, ανάδειξης και διορισμού των αιρετών μελών του Δ.Σ., «καθότι διοριζόμενο μέλος από τον υπουργό στη Γ.Σ. πρότεινε υποψήφιο για το Δ.Σ. και, μάλιστα, μη εκπροσωπούντα συγκεκριμένο φορέα, αλλοιώνοντας έτσι την απαιτούμενη από τον νόμο αντιπροσωπευτικότητα», αλλά και υποστηρίζοντας «ότι η διαδικασία δεν ήταν σύννομη ως προς την απόλυτη πλειοψηφία εκλογής τους».


Τα ασφαλιστικά μέτρα απορρίφθηκαν. Η νομιμότητα των ισχυρισμών του ΣΑΠΟΕ θα κριθεί ενώπιον των δικαστηρίων στις 23 Φεβρουαρίου 2011.

Η Διασωματειακή Επιτροπή, μέλη της οποίας είναι τα τέσσερα αιρετά μέλη του Δ.Σ. του ΕΚΚ (Νίκος Σέκερης, Γιάννης Γλέζος, Τάκης Σπυριδάκης, Αλέξανδρος Κακαβάς), καταγγέλλει ότι ο ΣΑΠΟΕ κατέθεσε τα ασφαλιστικά μέτρα «επειδή δεν εκλέχτηκε ο υποψήφιός του στις εκλογές». Τονίζει ότι «παρά την αιφνιδιαστική κατάθεσή τους, χωρίς να ειδοποιηθούν αυτοί που κινδύνευαν να ακυρωθεί η εκλογή τους, η Ελληνική Δικαιοσύνη δικαίωσε τους εκλεγέντες». Θεωρεί την πράξη του ΣΑΠΟΕ ως «άλλη μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον της εκπροσώπησης των αιρετών μελών στο Δ.Σ. του ΕΚΚ». Με τη σειρά του ο ΣΑΠΟΕ απαντά στην «αυτοαποκαλούμενη» Διασωματειακή, όπως τη χαρακτηρίζει, αφού «από τα δελτία Τύπου της λείπουν οι υπογραφές ανάληψης ευθύνης συγκεκριμένων φορέων», ως εξής: «Υπάρχουν Ελληνες κινηματογραφιστές που παλεύουν κόντρα στην αβάσταχτη οικονομική συγκυρία, αναλαμβάνουν ρίσκα και παράγουν έργα, που σύντομα θα προβάλλονται σε αίθουσες και μεγάλα φεστιβάλ. Αυτούς τους κινηματογραφιστές κανείς δεν θα τους βρει σε επιδοτούμενα από την πολιτεία σωματεία».

Πηγή : http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails