Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Από το «Νησί» στον «Χάρι Πότερ»


Η µετάλλαξη. Ο Γιώργος Αλαχούζος δέχεται τις φροντίδες του αδελφού
 του Ρούλη, που τον µεταµορφώνει σε λεπρό για τις ανάγκες των
 γυρισµάτων µιας σκηνής στη σειρά «Το νησί»
 ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΜΕΤΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΝ» ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΥΣ


Του Χρήστου Ν.Ε. Ιερείδη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Δηµιούργησαν 250 κούρους και κόρες για την τελετή έναρξης των Ολυµπιακών της Αθήνας, έκαναν τα µαγικά τους στον τελευταίο «Χάρι Πότερ» και... εξάπλωσαν τη λέπρα στο «Νησί».


Η δουλειά τους είναι αθόρυβη, εντυπωσιακή αλλά και επίπονη. «Η γκλαµουριά είναι ένα µικρό µέρος της. Κατά βάση είµαστε µπετατζήδες», λένε στα «ΝΕΑ» οι µετρ των ειδικών εφέ – σε Ελλάδα και Χόλιγουντ – Γιώργος και Ρούλης Αλαχούζος.

Μάγοι των µεταµορφώσεων είναι ο χαρακτηρισµός τον οποίο έχουν αποδώσει µάλλον εύστοχα σταδύο αδέλφια, πουγεννήθηκαν και µεγάλωσαν στην Αυστραλία.

Εκείνοι, πάλι, δηλώνουν «τρελοί επιστήµονες». Ουδεµία διαφωνία. Μιατέτοια δουλειά θέλει και µιαδόση – καλώς εννοούµενης – τρέλας.

Χάρη όµως σ’ αυτήντη δηµιουργική τρέλα και τηντελειοµανία τους,τους ξεχώρισαν – καιρό τώρα –στελέχη χολιγουντιανών αλλά και βρετανικών στούντιο και τους επιλέγουν για την τέχνη τους σε κινηµατογραφικές παραγωγές που απαιτούν δύσκολες µεταµορφώσεις και make up εφέ.

Τον Οκτώβριο του 2009 οι Αλαχούζοι βρέθηκανστα Leavesden Studios, όπου γυρίζονται οι ταινίες του Χάρι Πότερ.Στεγάζονται στους χώρους ενός πρώην εργοστασίου κατασκευής βοµβαρδιστικών Λάνκαστερ, µισή ώρα έξω από το Λονδίνο, στο Χερτφορσάιρ. «Τα πρώτα κινηµατογραφικά πλατό της Warner εκτός ΗΠΑ»,τονίζει ο Γιώργος.

Διαπίστωσαν πως στοτµήµα εφέ της ποτερικής ταινίαςαπασχολούνταν περίπου 200 άνθρωποι. «Ηµαστε 70 βασικοί και 70 βοηθητικοί τεχνικοί. Σκεφτείτε πως υπήρχε ένα κοντέινερ µόνο µε φακούς επαφής, τους οποίους τοποθετούσαν οφθαλµίατροι στους ηθοποιούς, και δίπλα ένα κοντέινερ µε µασέλες. Για µια σκηνή µάχης στη δεύτερη ταινία χρειάστηκαν 150 µακιγιέρ που έκαναν τις εκδορές στα περίπου 250 παιδιά του Χόγκουαρντς».

Η παραγωγήτης σειράςτου Mega τούς κάλεσε να αναλάβουν τηδηµιουργία των προσθετικών περίπου έναν µήνα πριν αρχίσουν ταγυρίσµατα. Αρχικά τουςζήτησαν να κατασκευάσουν 300 προσθετικά. «Στην πορεία έγιναν 800 και φθάσαµε στα 1.500, αριθµός ρεκόρ για τα ελληνικά δεδοµένα», λέει ο Γιώργος τον οποίο συναντήσαµε µε τον αδελφό του στο στρατηγείο τους, έναηµιυπόγειο πολυκατοικίας στα Ιλίσια.

Τριγύρω, παντού, εκµαγείακεφαλών και µάσκες τεράτων, λυκανθρώπων,εξωγήινων αλλά και κεφαλές µε µηχανισµούς. Οι αρµοδιότητες είναι µοιρασµένες, εξηγεί ο Γιώργος. «Εγώ έχω το καλλιτεχνικό κοµµάτι και ο αδελφός µου έχει το τεχνικό µέρος της δουλειάς».

Πηγή αναδημοσίευσης : http://www.tanea.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails