Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Απάντηση του Γιάννη Σιοροβίγκα σε ανάρτηση στην σελίδα το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ στο Facebook.

Η επικοινωνία έστω και έτσι μέσω- blogs-facebook- (mail) είναι απαραίτητη πριν μπουν τα συρματοπλέγματα στις γειτονιές –χώρους εργασίας κ.α. Η δουλεία έρχεται εμείς τι κάνουμε ;Περιμένουμε το Μεσσία να μας σώσει; Καιρός νεφελώδης …ώρα για προβλέψεις…Πρέπει να ντυθούμε κατάλληλα για την επόμενη προγραμματισμένη θεομηνία…..

Ας μαζευτούμε στις νοητές μάντρες με ομπρέλες αλληλεγγύης ..να πλέξουμε ανθρωπιά…ΝΑ …συζητήσουμε…ΝΑ…γνωριστούμε….ΝΑ….ενδιαφερθούμε για τη συμπόρευση μας ….ΝΑ φτιάξουμε την επαφή με το συνάδελφο μας….ΝΑ…ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ……

Με αυτό τον τρόπο ελπίζω σε πραγματική επικοινωνία με όποιον ενδιαφέρεται για κοινές βάσεις συμπεριφοράς με ότι αναφέρω (απαντώ) παρακάτω…ευχαριστώ εκ των προτέρων .

Ανάρτηση από Πάνο Παπαδημητρίου στην σελίδα το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ στο Facebook
 
Άκουσα ότι ετοιμάζονται 2 παραγωγές τηλεόρασης με καλά μεροκάματα όπως τον μπούμαν 63,5ευρώ β. κάμερας 65ευρώ Φωτογραφία 160ευρώ και ήχος 110ευρώ. Ελπίζω να μήν άκουσα καλα και να λέμε υπερβολές αν όμως είναι αλήθεια τότε πρέπει να βρούμε αυτούς τους συναδέλφους να τους συνχάρουμε  αναλόγος. (Αντιγραφή ανάρτησης)
 
Απάντηση του Γιάννη Σιοροβίγκα
 
Αγαπητέ Πάνο


Μπορώ να σε λέω συνάδελφο και είναι τιμή μου να σε έχω συνάδελφο. Πήρα αυτή την πρωτοβουλία να σχολιάσω τα ακούσματα σου περί συναδέλφων. Ακούγονται πολλά τελευταία, και όπως είπα σε μια αξιαγάπητη συναδέλφισσα μας αφού νιώθω σαν τουρίστας στον κινηματογραφικό μας τοπίο θα ειδικευτώ ως τουριστικός πράκτορας-ξεναγός- .

Τους τίτλους και τα καθήκοντα που ασκούν οι όποιοι εντός εισαγωγικών λέγονται (συνάδελφοι), που κάπως αλλιώς έπρεπε να ονομάζονται, με τις όποιες οικονομικές αποδοχές λαμβάνουν, ή αμειβόντουσαν είναι οι ίδιοι…

 ..Ανέκαθεν…..

Την ίδια τακτική είχαν και θα συνεχίσουν να την έχουν, έως ότου αποβληθούν ή έως τότε που και οι υπόλοιποι σαν τους αποδεχόμαστε πράξουμε το ίδιο. (Έτσι θέλουν αυτός είναι σκοπός ήταν και μπορεί να παραμείνει ). Γιατί όμως αναμασάμε τα κακά του παρελθόντος απέχοντας από την καθημερινότητα κριτικάροντας τους πάντες ψάχνοντας αφανείς αίτιους και δεν τα διαγράφουμε όλα ξεκινώντας από την αρχή;

Αφού οι κανόνες δεοντολογικής συμπεριφοράς με όλα τα καλά υπάρχουν, δεν τους τηρήσαμε όμως ποτέ πλειοψηφικά .  Δεν είναι σημερινό φαινόμενο λοιπόν το κατάντημα…

 Έτσι οι ποιό πολλοί θα ρίξουμε τις ευθύνες για την κατάντια του οπτικοακουστικού χώρου σε όποιους άλλους (φορείς , παραγωγούς, γραφικούς επαγγελματίες, κ.λπ.) όπως γίνεται. Είναι μοδάτο βλέπεις…, οι μεταφορά ευθυνών στους τάδε… Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι έχουμε αδιαφορήσει σε μεγάλο ποσοστό για την ύπαρξη ενός Δυνατού Οργάνου Τήρησης Επαγγελματικών Κανόνων. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι όσοι τις ευθύνες μας, χωρίς πυροβολισμούς στο άπειρο ούτος ή άλλως.

Όσοι από αυτούς καταστρατηγούσαν κανόνες - σήμερα και πάντα θα συνεχίσουν να το πράττουν, διότι η αξία τους είναι ανάλογη της προσφοράς τους, όπως και το τομάρι τους (ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΤΕΣ). Έτσι;

Πως αποβάλουμε τα κακός δρώμενα των όλων τυχαίων (Παραγωγών & Τεχνικών) ; Λέω λοιπόν…. Ότι…
 
 Ας εφαρμόσουμε την τακτική της αλληλέγγυας άμεσης επαφής(Μάζωξη όλων τι λέω) - με διαγραφή του λαθεμένου παρελθόντος. Εφαρμόζοντας, ( Κλαδικές Βάσεις…είναι η αρχή του νέου Κινηματογραφικού Ορίζοντα …... όχι συμβάσεις αποπροσανατολισμού….φραγκοφονισμού.. ). Όσοι πάλεψαν για τη ύπαρξή μας πάλεψαν, ας τους σεβαστούμε κρατώντας όλα τα θετικά .
 
 Όσοι έκαναν λάθη τα έκαναν, ας τα ξεχάσουμε… Χωρίς λάθη δεν μαθαίνεις . . Έχουμε πάθει – σημαίνει ότι μάθαμε… ..
 
Επαναφέροντας τους υγιής κανόνες που υπάρχουν παγκοσμίως Παραγωγής Οπτικοακουστικού Έργου … Όσοι παλεύουν σήμερα για την ύπαρξή μας ( Παραγωγών & Τεχνικών ) ας τους στηρίξουμε να παλέψουν για να κάνουν και λιγότερα λάθη .
 
 Όσοι με την παρουσία μας και με εμμονή συμπαρασταθούμε, ιδρώσουμε, δουλέψουμε πραγματικά και ουσιαστικά- Μαζικά - για ένα καλύτερο αύριο του χώρου μας θα δομήσουμε ότι δεν κατάφεραν να σχεδιάσουν εύκολα οι άλλοι .


Αυτός για μένα είναι ο στόχος ….

Συνύπαρξη με Υγιή Ανταγωνισμό.

Η Ουσία της Συνύπαρξης είναι η Συλλογικότητα…

Μην ξύνουμε πληγές τρέχουν περισσότερο …ματώσαμε …

Ας δούμε τις πραγματικές μας ανάγκες Συλλογικά και όχι ατομικά για το καλό όλων μας ….

Ο διπλανός μας Συνεργάτης είναι άλλος μισός ανάπηρος …ο μισός εγώ …

Ας Εξυγιανθούμε…..

Sior.

Ανάρτηση από Χρύσα Δαπόντε στην σελίδα το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ στο Facebook


Παρακαλω πολυ να μας πουν καποιοι ''συναδελφοι' 'ηλεκτρολογοι,πως παιρνουν το δικαιωμα να καταφερονται εναντιον μου,επειδη απλα υποστηριζω την αναγκαιοτητα αδειας ασκησεως επαγγελματος και την τηρηση της συλλογικης συμβασης εργασιας,οταν οι ιδιοι στερουμενοι βασικων προδιαγραφων,καταστρατηγουν το μεροκαματο και τα θεμε...λιοδεστερα των δικαιωματων μας.....

Απάντηση του Γιάννη Σιοροβίγκα



Αγαπητή Χρύσα:


Κατάλαβα αρκετά καλά ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο μετά από αρκετές συναντήσεις κλαδικών όλων των ειδικοτήτων τι σημαίνει προκλητικότητα από τους καλαμοκαβαλικεμένους υποτιθέμενους συναδέλφους των παρωχημένων εξουσιών που το μ...όνο που ξέρουν είναι να λασπώνουν ότι υπάρχει γύρω τους. Θέλουν να αποκτήσουμε όλοι μας την ίδια τους την μυρωδιά , ώστε οι Άνωθεν Παραγωγοί να μας αντιμετωπίζουν με κοινό φτηνό αποσμητικό και μάλιστα μιας χρήσης, μάλιστα με ημερομηνία λήξης μόνο για τους ξεκάθαρους επαγγελματίες . Γιατί αυτοί έχουν ανακατέψει με εξαιρετικό τρόπο την Άσκηση Επαγγέλματος-Πιστοποίηση- Ειδικότητα με την επιχειρηματικότητα και σαφώς δεν τους πιάνει τίποτα από το φλιτάρισμα. Ώστε έτσι να λέγονται και Παραγωγοί καθώς και εργαλεία Παραγωγής δαγκώνοντας και ανακατεύοντας τους πάντες στο όνομα της ελεύθερης καλοκάμωτης ανοιχτής πόρτας που βρήκα ανοιχτά μπήκα και σας πηλαλάω …..ωωω.. γ..μ..α.ωω… .κα…βα…λαωωω.. Δηλαδή εμπασιά της προσωπικής τους μαγκιάς για προσωρινή τυχάρπαστη επιβίωση.Μόνιμη παραμονή με το έτσι πρέπει γιατί έτσι θέλω . Αφού κατάφεραν να δηλώσουν ότι νάνε, χωρίς σεβασμό ανεμπόδιστα σε ότι δεν προστατέψαμε εμείς, στο όνομα της υποτιθέμενης προόδου – Του ωραίου καναπέ μας δηλαδή που τώρα σιγά σιγά μένει χωρίς τα μαξιλάρια του Μαμάκια - βολ=εψάκια κινηματογραφιστή που είχαμε,λέγοντας και εμείς με το του ξέρεις ποιος είμαι εγώ.εεεεεε….εεεε… Απομονωτισμός …. Ναπολεοντισμός ….. Φάρααα μου με τίτλους… Διευθηνταράς – Ηλεκτρολογάρα – Σκηνοθεταράς- Παραγωγάρα…. καναπεδάρααα…. μου… και άλλα……

Νιώθω πως σου έκανα Εσωτερικό Τουρισμό επισκεπτόμενος τον παραλογισμό του χώρου μας άνευ Σπουδών βέβαια στα Τουριστικά Επαγγέλματα..δηλώνω ..με εννοείς… δηλώνω.. Τουριστικός Πράκτορας κινηματογραφικού συνεργείου στο ΔΝΤ μη.. γελάς;.... νιώθω τουρίστας ενημερωμένος, κάτι θα βγει έτσι δεν είναι; Όλοι οι άλλοι πως τα κατάφεραν; ..Ψάχνω για έμπειρους συνεργάτες…..τουρίστες….

Επιστρέφω……….καλά.. πέρασα ..είχε ..και ..φοβερή ..θέα…

Στους σημερινούς πονηρούς καιρούς των ανεμοδαρμένων αλεπούδων είναι ευκαιρία να συμμαζευτούμε διαγράφοντας τα πάντα από το σάπιο παρελθόν ανοίγοντας νέους ορίζοντες εφαρμόζοντας συγκεκριμένους κανόνες και με βάση τα πραγματικά και υπαρκτά επαγγελματικά παγκόσμια δεδομένα που υπήρχαν και δεν τα εφαρμόσαμε ποτέ συνολικά αλλά μεμονωμένα και όπου μας έπαιρνε .

Νομίζω ότι συναδελφικά μας δίνεται η ευκαιρία να αποβάλουμε όλους αυτούς τους συν=αδελφιστές - νεροκουβαλητές που μας οδηγούν στην επαγγελματική αφάνεια. Τούτοι θα συνεχίσουν να διαφεντεύουν λόγο τις ανικανότητας μας να συμμαχήσουμε. Για το κάλο όλου του χώρου (Παραγωγών & Εργαζομένων) πρέπει και να συγκεντρωθούμε και να αποβάλουμε το φραγκοφονισμό.

Λέγοντας ότι οι μαζικότητα με Συναδελφικούς Αλληλέγγυους όρους μας χωράει όλους τους ικανούς με κοινό νου….

Ευχαριστώ για την υπομονή σου.

Sior

Χρύσα Δαπόντε

Γιαννη με γλαφυροτατο τροπο σχολιασες οσα ακριβως συμβαινουν κι ετσι τα σκεπτομαι κι εγω...Εχω κουραστει να προσπαθω-μαζι και με αλλους αξιους και σοβαρους συναδελφους να πεισω και να αποδειξω τα αυτοννοητα...Εχουμε φτασει στο σημειο να δη...λωνει-και με τσαμπουκα-ο καθενας οτι του κανει κεφι...Γινεται, οπως ισως εχεις μαθει,μια σοβαρη προσπαθεια απο τους Σκηνογραφους και τους Ενδυματολογους χαρτογραφησης του χωρου των ειδικοτητων μας και δημιουργιας μιας συγκεκριμενης προτασης των ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ για την ασκηση της δουλειας μας.Λεω γινεται,γιατι και θελω να τους πω ενα μεγαλο μπραβο γι αυτο,επειδητην ''υποκινησε'' η Γιουλα η Ζωιοπουλου,η Μαχη η Αρβανιτη και η Μαρια η Μαγκιρα και πρεπει να πω οτι υπαρχει μεγαλο ενδιαφερον και συμμετοχη,γιατι προσωπικα ς αποφασισα να μην ασχοληθω και δυσκολεψω και τα κοριτσια.Ο λογος ειναι οτι απλα εξοργιζομαι με το καθε καρυδιας καρυδι και''νεροκουβαλητη''οπως πολυ σωστα τους χαρακτηρισες,που συγκυριακα και επειδη ο καθε ''σκηνοθεταρας''-''παραγωγαρα''του εδωσε τρεις κι εξηντα, στερησε την δουλεια απο εναν επαγγελματια,και του εδωσε το δικαιωμα να ερχεται να δηλωνει σκηνογραφος η ενδυματολογος ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ κιολας να παρει και αδεια ασκησεως επαγγελματος οταν δεν εχει ουτε τις στοιχειοδεστερες των σπουδων...Με πηρε και με σηκωσε χθες που βλεπω να δηλωνουν και ''συναδελφικη''συμμετοχη στις προσεχεις διαδηλωσεις...Καθολου δεν με νοιαζει αν κρινεται απολυτη η αποψη μου και φανατικη...Δεν ειμαστε ολοι τα ιδια,ουτε και περασαν χρονια στα θρανια καποιοι για να μπαινουν στον ιδιο τρουβα με αλλους που δεν ξερουν τι ειναι κουμποτρυπα η να τραβηξουν μια γραμμη...ΦΤΑΙΜΕ ομως και δεν εξαιρω ουτε τον εαυτο μου κι εγω υπεκυψα στο παρελθον δεχομενη ''βοηθους'' που δεν ειχαν αναλογες σπουδες και εξειδικευση...Τα λαθη πληρωνονται...Τωρα πρεπει να μαζεψουμε τον τραχανα και δεν ειναι ευκολο.Προσωπικα ειμαι απαισιοδοξη και προτιμω να αλλαξω δουλεια απο το να υποκειμαι στην ξεφτιλα των καιρων...Εχουμε σοβαροτατα προβληματα,βλεπε ασφαλιστικο,που κανεις δεν ξερει πως θα τα λυσουμε...Συμφωνω μαζι σου οτι για το καλο μας,πρεπε να αποβαλλουμε τον''φραγκοφονισμο'' μαζι με τους''αλεξιπτωτιστες''οπως τους αποκαλει ο κουμπαρος μου και να συσπειρωθουμε ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ πριν αφανιστουμε..


Γιάννης Σιοροβίγκας

ΧΡΥΣΑ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΦΙΛΩ. ΧΩΡΙΣ ΧΑΠΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ. ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΟΙΝΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ …ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΔΑ...ΥΤΑ… ΤΟΥΤΑ …ΕΚΕΙΝΑ…. ΚΟΙΝΑ?


ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΗ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails