Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Τα χρέη του ΕΚΚ θα πληρωθούν μέχρι το τέλος Απριλίου, λέει ο Π.Γερουλάνος

Αθήνα


Το ένα εκατομμύριο ευρώ που το Υπουργείο Πολιτισμού οφείλει προς το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα πληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης σε δημοσιογράφους. Αφορμή υπήρξε η πρώτη γενική συνέλευση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου που έγινε στα γραφεία του υπουργείου, στην οδό Μπουμπουλίνας.

Πέραν των οφειλών του υπουργείου προς το ΕΚΚ, ο κ. Γερουλάνος υποσχέθηκε 500.000 ευρώ στο ΕΚΚ με στόχο την χρηματοδότηση νέων κινηματογραφικών παραγωγών.


«Στερούμαστε από χρήματα του υπουργείου προκειμένου να στηρίξουμε την παραγωγή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γερουλάνος.

«Στόχος είναι να μαζευτούν χρήματα για την στήριξη του κινηματογράφου από όποιες πηγές και αν υπάρχουν και το νέο κινηματογραφικό νομοσχέδιο εξασφαλίζει μια πολύ σοβαρή ροή χρημάτων προς το ΕΚΚ που θα πρέπει από την πλευρά του να το εξασφαλίσει και να το πολλαπλασιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» πρόσθεσε.

Ωστόσο, το ποσόν που θα δίνεται ετησίως στο ΕΚΚ από το υπουργείο, δεν θα είναι σταθερό αλλά θα εξαρτάται από διαφόρους παράγοντες ,όπως για παράδειγμα από την προσέλευση του κόσμου στις αίθουσες, άρα από τα έσοδα των ταινιών.

«Στο παρελθόν τα χρήματα του ΥΠΠΟ διοχετεύονταν σε όλα τα άλλα πλην της παραγωγής και αυτό προσπαθούμε πλέον να αποτρέψουμε» δήλωσε ο κ. Γερουλάνος.

Ο υπουργός Πολιτισμού έδωσε επίσης έμφαση στο πολυσυλλεκτικό νέο Δ. Σ. του ΕΚΚ. Ο μόνος που παρέμεινε στην θέση του είναι ο πρόεδρος, Γιώργος Παπαλιός, ενώ στην θέση της αντιπροέδρου βρίσκεται η παραγωγός Τατιάνα Καραπαναγιώτη. Η Γαλλίδα παραγωγός Ελίζ Ζαλαντό, η σκηνοθέτιδα Ίρις Ζαχμανίδη, η σεναριογράφος Χριστίνα Κάλας Καλογεροπούλου, ο ειδικός στα ψηφιακά εφέ Αντώνης Κοτζιάς και ο Δανός διευθυντής φωτογραφίας Χένινγκ Κάμρε, πρόεδρος του Think Tank για τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο και την Κινηματογραφική Πολιτική, είναι τα υπόλοιπα μέλη.

«Αν υπάρχει καλή διάθεση, μια τέτοια σύνθεση μπορεί να λειτουργήσει δημιουργικά» κατέληξε ο κ. Γερουλάνος.

Για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Δήλωσε ότι αν και εκκρεμεί το νέο διοικητικό συμβούλιο του Φεστιβάλ, η έδρα του θα μεταφερθεί από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη.

Έτσι, όλες οι υπηρεσίες του Φεστιβάλ θα «μετακομίσουν» σταδιακά στην Θεσσαλονίκη.

«Όλο αυτό, όμως, θα γίνει σταδιακά διότι δεν θέλω να θιγούν εργασιακές σχέσεις οι οποίες είναι ευαίσθητες. Για μένα ήταν λάθος που η έδρα του Φεστιβάλ ήταν τόσα χρόνια η Αθήνα και όχι η Θεσσαλονίκη και αυτό το λάθος θα το αποκαταστήσουμε» τόνισε.

Πηγή αναδημοσίευσης : http://news.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails