Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Απλήρωτοι οι υπάλληλοι του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Άρθρο από το Πρώτο Θέμα 28/4/2011

Δεν τους καταβλήθηκε ούτε το δώρο του Πάσχα

Απλήρωτους άφησε τις μέρες του Πάσχα (μισθός δεκαπενθημέρου και δώρο) τους υπαλλήλους του το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για πρώτη φορά από ιδρύσεώς του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Σωματεία του Οπτικοακουστικού Χώρου (Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, Ένωση Μουσικοσυνθετών- Στιχουργών Ελλάδος, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Κινηματογράφου, Τηλεόρασης, Βίντεο, Σωματείο για την διάδοση ταινίας Μικρού Μήκους, Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος).Ειδικότερα, τα σωματεία των φορέων του χώρου, εκφράζοντας την αγωνία τους για το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου, ρωτούν το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο γιατί δεν καταβλήθηκαν στους υπαλλήλους του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ο μισθός και το δώρο του Πάσχα, ποιο είναι το σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεων του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ποιο είναι το ύψος των εγκρίσεων, με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του, για αναθέσεις ταινιών μέχρι σήμερα και πόσες και ποιες προτάσεις εκκρεμούν, ανά πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Καλούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου να τοποθετηθεί δημοσίως στα παραπάνω θέματα, τα οποία «απασχολούν τους ανθρώπους του κινηματογράφου, αλλά και γενικότερα τους Έλληνες πολίτες, αφού αφορούν τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει γίνει μηνυτήρια αναφορά κατά του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της αμέσως προηγούμενης διοίκησης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τη μη νόμιμη διαχείριση ποσού 1.200.000.

Το ποσό αυτό κατέβαλε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στο Κέντρο Κινηματογράφου ύστερα από σχετική επιστολή των 4 αιρετών μελών τής τότε διοίκησης του Κέντρου προς τον υπουργό, Π. Γερουλάνο.

Όμως, σύμφωνα με τα Σωματεία του Οπτικοακουστικού Χώρου, το τότε Διοικητικό Συμβούλιο δεν έλαβε ποτέ γνώση -πόσο μάλλον αποφάσισε- για τον τρόπο με το οποίο διατέθηκαν τα 1.200.000
Πηγή αναδημοσίευσης : http://www.protothema.gr/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails