Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Τηλεοπτική σεζόν 2011 – 2012: Μπαίνει και ο Alpha στη μάχη των σήριαλ; - Ποια προγραμματίζονται σε ποιο κανάλι

Ποιές σειρές προγραμματίζουν τα κανάλια για την επόμενη σεζόν;

Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα μηνύματα στον τομέα της ελληνικής μυθοπλασίας στη μικρή οθόνη για την ερχόμενη τηλεοπτική περίοδο παρά την τραγική συρρίκνωση της διαφημιστικής δαπάνης που δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Στο παιχνίδι των σειρών επιστρέφει η Δημόσια Τηλεόραση ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zappit και στον ALPHA υπάρχει η σκέψη για επιστροφή στην μυθοπλασία.

MEGA

Στο Μεγάλο Κανάλι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο «κορμός» του προγράμματος της επόμενης τηλεοπτικής περιόδου και η prime time θα βασίζεται κυρίως στην μυθοπλασία. Μέχρι τον Δεκέμβριο συνεχίζονται τα «Μυστικά της Εδέμ» και «Η Ζωή της Άλλης». Στο prime time θα τοποθετηθούν τέσσερις με πέντε εβδομαδιαίες σειρές: Η ελληνική εκδοχή του «Dr. Martin», «Κλινική περίπτωση» με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο, η ελληνική version του «My name is Earl», «Με λένε Βαγγέλη» με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, η σειρά της Ρένας Ρίγγα για την οικονομική κρίση «Σπίτι μου σπιτάκι μου» με πρωταγωνίστρια την Μαρία Καβογιάννη, το «Πενήντα – Πενήντα» που πήρε νέα παράταση και ενδεχομένως ένα ερωτικό θρίλερ διά χειρός Αλέξανδρου Πανταζούδη.

Από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσουν οι δύο καινούριες καθημερινές σειρές: Οι ελληνικής εκδοχή του «Los Roldans», «Βασιλειάδες» του studio Ata με πρωταγωνιστή τον Κώστα Κόκλα και η νέα
καθημερινή σειρά της «Άνωσης» που δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα είναι η πρόταση «Δευτεροβάθμια Εξίσωση» του Δημήτρη Αρβανίτη, σκηνοθέτη της «Ζωής της Άλλης» ή ελληνική μεταφορά μιας ξένης επιτυχίας. Επίσης από Ιανουάριο προγραμματίζεται και η νέα κωμωδία παραγωγής Νίνο Ελματζιόγλου (TvE) «Μπαμπαστρούμφ» με πρωταγωνιστές την Γιούλικα Σκαφιδά, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και τον Γιάννη Τσιμιτσέλη. Στο κανάλι υπάρχει η σκέψη να επιστρέψει από Γενάρης και ο «Τρίτος νόμος» του Πάνου Κοκκινόπουλου
ANT1

Τρεις με τέσσερις σειρές θα προβληθούν την επόμενη τηλεοπτική περίοδο από το κανάλι του Αμαρουσίου. «Οι τελικές αποφάσεις για το πρόγραμμα θα ληφθούν στο τέλος Ιουνίου» αναφέρουν στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού όσον αφορά στην επόμενη σεζόν. Η σκέψη για νέα καθημερινή σειρά δεν έχει εγκαταλειφθεί ενώ το μόνο σίγουρο σήριαλ είναι το «Ελεύθερος και ωραίος» με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Πυρπασόπουλο και την Θάλεια Ματίκα που υπάρχει εδώ και δύο σεζόν στα συρτάρια του καναλιού. Θετική είναι η διάθεση του σταθμού προκειμένου να ξεκινήσουν γυρίσματα και για την νέα κωμωδία «Φέρσου σαν άντρας» με πρωταγωνίστρια την Ζέτα Μακρυπούλια. «Θα εξαρτηθεί και από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις της Ζέτας» μας έλεγαν χαρακτηριστικά από τον ΑΝΤ1.

ALPHA

Το κανάλι της Κάντζας επιχειρεί να κάνει την έκπληξη: Οι γερμανοί ιδιοκτήτες του σταθμού μετά την επιτυχία των «Αληθινών ιστοριών» φαίνεται να αναθεωρούν την απόφαση τους για πλήρη αποχή από την ελληνική μυθοπλασία. Έτσι σύμφωνα με τους πρώτους προγραμματισμούς για την επόμενη σεζόν – αν και τίποτε δεν θεωρείται «κλεισμένο» - υπάρχει η σκέψη να ενταχθούν στο πρόγραμμα του σταθμού μια καθημερινή και μια εβδομαδιαία σειρά. Εννοείται πως οι «Αληθινές ιστορίες», η σειρά reality έχει ήδη πάρει το «πράσινο φως» για την επόμενη τηλεοπτική περίοδο.


ΕΡΤ

Τουλάχιστον επτά με οκτώ ελληνικές παραγωγές σειρών θα παρακολουθήσουμε μέσα από την Δημόσια τηλεόραση την επόμενη τηλεοπτική περίοδο. Άγνωστο μέχρι στιγμής μέσα από ποια συχνότητα καθώς μπορεί τα τελευταία χρόνια οι σειρές να είχαν μεταφερθεί στην ΕΤ1 ωστόσο από την επόμενη σεζόν υπάρχει η σκέψη να επιστρέψουν στην ΝΕΤ ενισχύοντας το slot 10.00 – 00.00 που ακολουθεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Αρκετές είναι οι σειρές που έχουν ήδη λάβει προέγκριση. Η πρώτη αφορά στην τηλεοπτική μεταφορά της ζωής του μεγάλου μας συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Κώστα Φέρρη. Προέγκριση έχει λάβει ήδη το σενάριο που κατέθεσε για κοινωνική σειρά η Μιρέλλα Παπαοικονόμου ενώ στον μικρή οθόνη επιστρέφει μετά από αρκετές σεζόν και ο Μανούσος Μανουσάκης. Ο σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών του ΑΝΤ1 προετοιμάζει την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του Γιώργου Σκαμπαρδώνη «Ουζερί Τσιτσάνης». Το μυθιστόρημα μας μεταφέρει στην δεκαετία του ’40 όπου ο αξέχαστος ρεμπέτης ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Η σειρά εστιάζει στην ταραγμένη διετία 1942 – 43 όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος διωγμός των Εβραίων από τους Ναζί.

Προέγκριση πήρε και η τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος του Νίκου Θέμελη «Η συμφω­νία των ονείρων», που πραγματεύεται ερμηνείες της δικαιοσύνης, γράφοντας για τη ζωή «μιας οικογένειας μεγαλωμένης μέσα στις καχυποψίες και κάθε λογής αποσιωπήσεις μιας αλήθειας». Τη σκηνοθεσία της σειράς θα αναλάβει ο Σταύρος Στάγκος.

Βιογραφική-ιστορική σειρά εποχής ετοιμάζει και ο Κώστας Κουτσομύτης, η οποία θα πραγματεύεται τη ζωή του Ελευθερίου Βενιζέλου σε σενάριο Λίας Βιτάλη.

Προέγκριση έλαβε από την δημόσια τηλεόραση και το σενάριο για ένα ερωτικό αστυνομικό θρίλερ που κατέθεσε η Βάνα Δημητρίου. Ενα ερωτευμένο ζευγάρι βρίσκεται σε λάθος τόπο τη λάθος στιγμή και φορτώνεται έναν φόνο που δεν διέπραξε ποτέ.

Τέλος το πράσινο φως έχουν πάρει η τηλεοπτική μεταφορά της ζωής της Ιφιγένειας Παπαγιαννοπούλου αλλά και η μεταφορά στην μικρή οθόνη ενός ερωτικού μυθιστορήματος της Λένας Μαντά με πιθανή πρωταγωνίστρια την Άντζελα Γκερέκου.

Παρουσία στη δημόσια τηλεόραση θα έχει και η Κάκια Ιγερινού ωστόσο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα είναι με το ριμέικ της «Λωξάνδρας» ή με μια καινούρια σειρά που πρότεινε στους διοικούντες της ΕΡΤ.

Στον προθάλαμο του ραδιομεγάρου περιμένουν για έγκριση τα κωμικά σενάρια που έχουν καταθέσει ο Χάρης Ρώμας, η Άννα Χατζησοφιά αλλά και η Ρένα Ρίγγα.

Πηγή αναδημοσίευσης : http://www.zappit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails