Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Αντέδρασαν τα σωματεία

Όπως αναμενόταν άλλωστε, οι ενώσεις τεχνικών Αθηνών & Θεσσαλονίκης, εξέδωσαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας, για την τουλάχιστον περίεργη αγγελία που δημοσίευσε προχθές ο ΣΚΑΪ, καθώς ουσιαστικά παραβλέπει όλες τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες κάμεραμεν.




ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ:
  1. ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΚΑΪ
  2. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  3. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
  4. Ε.Σ.Ρ.
  5. Σ.Ε.Π.Ε.
  6. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ
  7. ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΜΕ
Κύριοι 
Έκπληκτοι διαβάσαμε την Αγγελία που δημοσιεύεται στην στήλη «θέσεις εργασίας» της ιστοσελίδας του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ που λέει συγκεκριμένα: 
«Για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ
Ζητούνται άτομα για καθημερινή, πλήρη απασχόληση. Απαραίτητα προσόντα η γνώση φωτογραφίας και η χρήση κάμερας, καθώς και δίπλωμα μηχανής μεγάλου κυβισμού. Παρακαλούμε όσους τηρούν αυτά τα κριτήρια να στείλουν τα βιογραφικά τους σημειώματα..»


Ρωτάμε τους υπευθύνους που συνέταξαν την αγγελία. Τα άτομα αυτά τι δουλειά θα κάνουν; Μήπως πρόκειται να απασχοληθούν σαν τεχνικοί; Μήπως ετοιμάζουν κι άλλους εργαζόμενους – πολυμηχανήματα; Αν ναι, γνωρίζουν ότι τα άτομα θα πρέπει να κατέχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος στην ειδικότητά τους; (Ν. 358/1976 και 27.10.2005 Αρ.Πρωτ.: ΥΠΠΟ/ΔΙΚΟΜ/84148/1376/1402 Υπουργική απόφαση).

Επίσης από την αγγελία είναι προφανής η πρόθεση του σταθμού να παραβιάσει το άρθρο 9 της συναφθείσας στις 12 Ιουνίου 2009 ΣΣΕ με την ΕΙΤΗΣΕΕ στην οποία είναι μέλος.
Διαμαρτυρόμαστε εντόνως στις αρμόδιες αρχές επειδή πέραν των ανωτέρω είναι εμφανής και η προσπάθεια ευτελισμού του επαγγέλματος του τεχνικού τηλεόρασης και αποφυγής της εφαρμογής της ισχύουσας ΣΣΕ.

Καλούμε τους υπευθύνους του τηλεοπτικού σταθμού να αποσύρουν την αγγελία και να την διαμορφώσουν σύμφωνα με την υπαρχουσα ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία

Με εκτίμηση
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α & Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε
Πηγή αναδημοσίευσης :  http://www.mediablog.gr/archives/10785

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails