Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Σχετικά με την Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος

Σχετικά με την Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος

Μετά την ψήφιση του Ν.3919/2011 περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, έχει δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση στον χώρο μας για την Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος. Σε ερώτημα της Διεύθυνσης Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων προς το Νομικό Τμήμα του Κράτους για την ισχύ ή μη της Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος μετά την ψήφιση του Ν.3919/2011, δόθηκε γνωμοδότηση η οποία υπογράφηκε και από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού σύμφωνα με την οποία:

«…… Συνεπώς και μετά την έναρξη ισχύος του Ν.3919/2011 εξακολουθεί να υπάρχει και η προβλεπόμενη από το άρθρο 80 παρ. 22 Ν.3057/2002 Επιτροπή για τη χορήγηση και ανάκληση αδειών άσκησης του επαγγέλματος, τόσο για τον έλεγχο των απαιτούμενων από την υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟ/ΔΙΚΟΜ/84148/1376/1402/14-10-2005 απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού νόμιμων προϋποθέσεων για την άσκηση του επαγγέλματος του Τεχνικού της Βιομηχανίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, όσο και για τη διεξαγωγή των εξετάσεων, όπου απαιτείται. Σε περίπτωση μη συνδρομής των νόμιμων προϋποθέσεων η Επιτροπή δύναται εντός τριών (3) μηνών από τη λήψη της αναγγελίας να απαγορεύσει την άσκηση του επαγγέλματος.

Επίσης η Επιτροπή δύναται να προτείνει στον υπουργό την έκδοση απ’ αυτόν απόφασης απαγόρευσης της άσκησης του επαγγέλματος προσωρινά ή οριστικά σε περίπτωση που διαπιστωθούν οι προβλεπόμενες στην ως άνω υπουργική απόφαση παραβάσεις».

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails