Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Απόσπασμα από την ομιλία του Υπουργού Πολιτισμού στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων στις 9/12/2010

Σας επισημάνουμε το απόσπασμα από την ομιλία του Υπουργού Πολιτισμού στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων για το σχέδιο νόμου του κινηματογράφου, ύστερα από την παρέμβαση του σωματείου των τεχνικών στην επιτροπή.

"Αλλαγές

Πριν συνεχίσουμε μου δίνεται η ευκαιρία να συνοψίσω κάποιες από τις πάγιες αρχές του νομοσχεδίου αλλά και να αναφερθώ σε κάποιες αλλαγές, η ορθότητα των οποίων προήλθε από τη διαδικασία την οποία κάναμε εδώ όλοι, μαζί και με τους προσκεκλημένους εκπροσώπους των φορέων.

Θα ήθελα να ξεκινήσω με ένα πολύ σημαντικό θέμα και αυτό αφορά τους τεχνικούς κινηματογράφου. Το θεωρώ πρωταρχικό όπως θεωρώ πρωταρχικό κάθε θέμα που θίγει εργασιακά δικαιώματα. Ελέχθη, ότι θίγονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα με τη μη κατοχύρωση της φύσης της εργασιακής τους σχέσης ως εξαρτημένης εργασίας. Όσον αφορά το ασφαλιστικό καθεστώς των τεχνικών (και ειδικότερα τη 12η ασφαλιστική κλάση στο ΙΚΑ, που ισχύει και για άλλα καλλιτεχνικά επαγγέλματα): αυτό κατοχυρώνεται στο άρθρο 47 του νόμου της Μελίνας, το οποίο δεν έχουμε θίξει και διατηρείται σε ισχύ. Παρόλα αυτά και προς αποφυγή κάθε παρερμηνείας:

Επαναφέρουμε τη διάταξη που ορίζει ότι ο τεχνικός κινηματογράφου απασχολείται με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Προτιθέμεθα, όμως να αντιμετωπίσουμε δραστικά το ζήτημα της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος με απλοποίηση και όπου κρίνεται σκόπιμο και κατάργηση. Έτσι κατοχυρώνουμε πραγματικά τα επαγγελματικά δικαιώματα του τεχνικού αλλά και την επαγγελματική ελευθερία:

Επιθυμούμε να δοθεί ένα τέρμα στην ανασφάλιστη εργασία των τεχνικών, τέρμα στην εργασία με μπλοκάκι, τέρμα στην απασχόληση τεχνικών που δηλώνονται ως υπάλληλοι γραφείο. Θα θέσουμε το πλαίσιο.

Αλλά είναι και ο ρόλος των σωματείων να επαγρυπνούν για την ορθή εφαρμογή του."

το παραπάνω κείμενο θα το βρείτε ολόκληρο και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στο http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=42173

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails