Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Έκτακτη ενίσχυση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονικής ανακοίνωσε ο Π.Γερουλάνος

Άρθρο από το Βημα Online Θεσσαλονίκη - Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ύψους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ

Την έκτακτη ενίσχυση με δύο εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και 400.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ του οικονομικά πάσχοντος Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από προηγούμενες διοργανώσεις.

Ο κ. Γερουλάνος που παρέστη στην τελετή λήξης του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «η φετινή διοργάνωση είχε πλούτο ταινιών και μεγάλο αριθμό επισκεπτών -μεγαλύτερο κι από πέρσι παρά τα οικονομικά προβλήματα. Τελικά, ίσως με λιγότερα χρήματα μπορούμε να παράγουμε ευπρεπή καλλιτεχνικά αποτελέσματα χωρίς να πέφτει η ποιότητα- κι αυτό αφορά όχι μόνο το φεστιβάλ αλλά το σύνολο των καλλιτεχνικών φορέων».
Ο υπουργός αναφέρθηκε μάλιστα στις φημολογούμενα υπέρογκα έξοδα των προηγούμενων διοργανώσεων που αφορούσαν κυρίως στη φιλοξενία και τα έξοδα μετακίνησης αναίτια μεγάλου αριθμού καλεσμένων αλλά και σε άλλες δαπάνες -που όπως χαρακτηριστικά είπε «έπρεπε ή και δεν έπρεπε να γίνουν…».

«Δεν ήταν η έλλειψη χρημάτων ούτε η έλλειψη ανθρώπων που δυσκόλεψε το έργο τους, όσο η έλλειψη σεβασμού από κάποιους. Ακόμα και από κάποιους που κάποτε τους στήριζαν. Διότι για πολλούς το Φεστιβάλ είχε τελειώσει. Και όταν κάτι μοιάζει να τελειώνει χάνει και την αυλή και τους αυλοκόλακες του. Επιβαρημένο με σημαντικά χρέη και με την κατάσταση της οικονομίας σε οριακό σημείο κινδύνευε να μην γιορτάσει τα πεντηκοστά πρώτα του γενέθλια» τόνισε ο υπουργός .

«Δεν είναι δυνατό τα χρήματα να δίνονται σε σουίτες για τη φιλοξενία ορισμένων και να μην έχουμε στη συνέχεια να τα χορηγήσουμε για την προώθηση ελληνικών παραγωγών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Όσον αφορά στην φημολογούμενη απομάκρυνση του Φεστιβάλ από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Γερουλάνος δήλωσε ότι «η Θεσσαλονίκη είναι ο φυσικός χώρος του κινηματογράφου».

Ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τον κινηματογράφο, λέγοντας ότι θα περάσει από τη Βουλή εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

«Σε δυο μέρες ξεκινάει η συζήτηση στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο. Θα είναι η ένδειξη όχι μόνο της ουσιαστικής δουλειάς που έχουμε κάνει αλλά και το σήμα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στον χώρο του πολιτισμού» τόνισε ο κ. Γερουλάνος, υπογραμμίζοντας πως το νομοσχέδιο δεν σχεδιάστηκε για να αποκλείσει κανέναν δημιουργό, αλλά για να «αναδείξει εκείνους που είναι υπεύθυνοι να λογοδοτούν στον Έλληνα φορολογούμενο για τις επιλογές τους χωρίς να τις κρύβουν πίσω το παραβάν μιας αόριστης συνευθύνης».

Όπως τόνισε ο υπουργός σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους , στο νομοσχέδιο έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες αλλαγές (που αφορούν στην διοικητική διάρθρωση των κινηματογραφικών φορέων και στα κριτήρια χρηματοδότησης των ταινιών).

«Ελπίζουμε να μην ψηφιστεί μόνο από το κυβερνών κόμμα αλλά και από το σύνολο των κομμάτων της Βουλής» πρόσθεσε.

Πηγή : http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails