Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ο «Κυνόδοντας» διεκδικεί το Όσκαρ

Ξεκίνησε στο Λος Άντζελες ο κύκλος προβολών της ταινίας «Κυνόδοντας» (Dogtooth) του Γιώργου Λάνθιμου, με την οποία η Ελλάδα μπαίνει επίσημα στη διεκδίκηση του Βραβείου Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Κινηματογραφικής Παραγωγής της χρονιάς, όπως αναφέρει η «Φωνή της Αμερικής».

Οι προβολές θα γίνονται στο θέατρο «Cinefamily» του Χόλυγουντ, από σήμερα μέχρι τις 13 Ιανουαρίου, σε διάφορες ώρες της ημέρας, ώστε να μπορούν να δουν το έργο σε χρόνο της προτίμησής τους τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, τα οποία θα ψηφίσουν για την επιλογή των πέντε πιο αξιόλογων μη Αμερικανικών παραγωγών. Οι ταινίες που θα προκριθούν στην πεντάδα αυτή θα είναι και οι επίσημες υποψηφιότητες για το φετινό Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Παραγωγής.

Τα πρώτα αμερικανικά σχόλια για τον «Κυνόδοντα» είναι κολακευτικά. Ο κριτικός Peter Martin το χαρακτήρισε συγκλονιστικό και φιλόδοξο. Ο καλλιτεχνικός ιστότοπος «LAist.com» εκτιμά ότι πρόκειται για μια παραγωγή που κάνει το θεατή της να νοιώθει πως πηγαίνοντας σινεμά είναι μεγάλο γεγονός, ενώ η εφημερίδα του Λος Άντζελες «LA Weekly», αναφερόμενη στο έργο επισημαίνει ότι προσφέρει ιδιάζουσα κλιματική αλλαγή στους κινηματογραφόφιλους της μεγαλούπολης.

Ο «Κυνόδοντας» έχει ήδη τιμηθεί με το Βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και έχει διακριθεί σε διάφορα άλλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, περιλαμβανομένου του Φεστιβάλ των Καννών, όπου απέσπασε το βραβείο «Un Certain Regard», για το 2009.

Πηγή : enet.gr, 14:14 Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails