Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Πιο κοντά στα Όσκαρ ο Κυνόδοντας


Ελληνική ταινία «Κυνόδοντας» ανάμεσα στις εννέα επικρατέστερες, για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για το 2010


Η κατάταξη του «Κυνόδοντα» ανάμεσα στις εννέα πιο αξιόλογες ξένες ταινίες αποτελεί σημαντικότατο επίτευγμα δεδομένου ότι στον σχετικό διαγωνισμό συμμετείχαν εξήντα έξη (66) συνολικά ταινίες, από ισάριθμες χώρες.

Στις εννέα ταινίες που επιλέχτηκαν να προχωρήσουν στον επόμενο γύρο της ψηφοφορίας για το Όσκαρ ξενόγλωσσης παραγωγής περιλαμβάνονται, επίσης, η Δανέζικη «In a Better World», η οποία θεωρείται ως ένας από τους πιο ισχυρούς αντίπαλους του «Κυνόδοντα», δεδομένου ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα κέρδισε το βραβείο Golden Globe (Χρυσή Σφαίρα), η Αλγερινή «Outside the Law», η Καναδική «Incendies», η Ιαπωνική «Confessions», η Μεξικανική «Biutiful», η Νοτιοαφρικανική «Life Above All», η Ισπανική «Even the Rain» και η Σουηδική «Simple Simon».

Ποιες από τις εννέα ταινίες θα μπούνε στην πεντάδα των επίσημων υποψηφίων για το επίζηλο Όσκαρ αποφασίζεται σε ψηφοφορίες που γίνονται τώρα. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 25 Ιανουαρίου, στις 5:30 το απόγευμα, (τοπική ώρα), στο θέατρο Samuel Goldwin της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στο Χόλλυγουντ.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες, το οποίο διευθύνει η διακεκριμένη παραγωγός Αγγελική Γιαννακόπουλος, που ουσιαστικά «άνοιξε» στον «Κυνόδοντα» την πόρτα των Όσκαρ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει τους καλλιτέχνες, τεχνικούς και παραγωγούς της ταινίας για την επίζηλη πρόκριση, και τους εύχεται να συνεχίσουν να σημειώνουν επιτυχίες και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails