Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Τιμήθηκε ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Σε Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τουρκίας

Ο κορυφαίος Έλληνας κινηματογραφιστής Θεόδωρος Αγγελόπουλος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Altin Koza, στα Άδανα της Τουρκίας.

Σε ομιλία του στο Δημοτικό Θέατρο της περιοχής, ο Έλληνας σκηνοθέτης τόνισε μεταξύ άλλων πως «θα πρέπει να λάβουμε το αναγκαίο μάθημα από το ιστορικό παρελθόν κι έτσι να προχωρήσουμε από κοινού προς το μέλλον. ...
Μια θάλασσα μας ενώνει. Παράλληλα υπάρχει και μια ιστορική συνέχεια 400 ετών που και αυτή μας ενώνει. Θα πρέπει να δούμε από κοινού το μέλλον. Αν και υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ της τουρκικής και της ελληνικής κοινωνίας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν από κοινού να θέσουν επί τάπητος τα κοινά προβλήματα».

Παράλληλα, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τα προβλήματα των δύο χωρών μπορούν να επιλυθούν από κοινού: «Μπορούμε να μιλάμε επί ώρες για τις διαφορετικότητές μας ή για τα κοινά μας σημεία. Όμως, είναι αδύνατον να προσβλέπουμε στο μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη μας τα σημεία θραύσης και τις διαφορές που υπάρχουν. Θα πρέπει να καθίσουμε από κοινού να βρούμε το κατάλληλο υπόβαθρο, το οποίο άλλωστε υπάρχει, και να δούμε το μέλλον».

Πηγή : http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails