Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο τύπου Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

Η τηλεοπτική και ειδησεογραφική υποβάθμιση της Β. Ελλάδας έχει λάβει δραματικές διαστάσεις. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι να έχουμε απολύσεις τόσο από τους Εθνικής εμβέλειας όσο και από τους Περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς σχεδόν καθημερινά.

Τελευταίο κρούσμα ήταν η εκδικητική απόλυση συναδέλφου μας από την «ΒΕΡΓΙΝΑ» τηλεόραση επειδή στις αρχές του καλοκαιριού είχε καταφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο και πλέον μηνών.

Στον ΑΝΤ1, μετά την πρόσφατη απόλυση ενός τηλεοπτικού συνεργείου, από το παράρτημα Θεσσαλονίκης του σταθμού, εντατικοποιήθηκε στο έπακρο η εργασία των υπολοίπων, χωρίς όμως να είναι δυνατή η πλήρης κάλυψη των γεγονότων. Αποτέλεσμα, οι δημοσιογράφοι του σταθμού να «ζητιανεύουν» καθημερινά εικόνες από τα παραρτήματα των άλλων τηλεοπτικών σταθμών.

Στο ALTER, ανακοινώθηκε ρητά από τους Διοικούντες του ότι για τους επόμενους μήνες το τριάντα τοις εκατό (30%) των αποδοχών τους θα καταβάλλεται στις οχτώ του μήνα και η εξόφληση τους θα γίνεται στις είκοσι, χωρίς να διευκρινίζεται για πόσους μήνες.

Οι Βορειοελλαδικοί Περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί αρνούνται συστηματικά την εφαρμογή της ΣΣΕ για το 2010, η οποία προβλέπει αυξήσεις 1,5% από την αρχή της χρονιάς και υποχρεωτική καταβολή των δεδουλευμένων σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ακόμη, ο διασυρμός του STAR CHANNEL από την διεύθυνση ειδήσεών του συνεχίζεται. Τελευταίο παράδειγμα το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου 9/10/2010. Η επικαιρότητα για τις ουρές στο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης καλύφθηκε με εικόνες και συνεντεύξεις που την προηγούμενη μέρα είδαμε στο MEGA και στο ALTER. Η δεύτερη είδηση που είχε να κάνει με ένα αστυνομικό ρεπορτάζ, καλύφθηκε τηλεφωνικά, λες και δεν πρόκειται για τηλεόραση αλλά για ραδιόφωνο, και με πλάνα αρχείου. (το αγαπημένο τους περιπολικό που το τελευταίο διάστημα χορτάσαμε να το βλέπουμε σε παρόμοια θέματα του σταθμού).

Με τέτοια συμπεριφορά αλήθεια, για πόσο καιρό νομίζουν οι ιθύνοντές του ότι η Βόρειος Ελλάδα θα συνεχίσει να βλέπει STAR;

Τέλος, η δικαίωση συναδέλφου μας από το Εφετείο ότι η εργασία που παρείχε σε εταιρεία ενοικίασης τηλεοπτικών συνεργείων έπρεπε να είναι μισθωτή και όχι με το «μπλοκάκι» και η απόφαση να του καταβληθούν δέκα πέντε χιλιάδες ευρό (15.000€), συν τους ανάλογους τόκους, ως μισθολογικές διαφορές, επιβεβαιώνει τις προειδοποιήσεις που επανειλημμένα έχουμε απευθύνει στους ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών ότι η εργασία του τεχνικού τηλεόρασης είναι μισθωτή και η ασφάλειά του υποχρεωτικά ΙΚΑ.

Καλούμε λοιπόν όσους δεν είναι σύννομοι, να εφαρμόσουν την τηλεοπτική νομοθεσία για να μην βρεθούν ποτέ στην παραπάνω δυσάρεστη θέση.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΙΤΒΕ

Πηγή : www.sitemaker.gr/etitbe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails