Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ικανοποίηση εκφράζει ο κινηματογραφικός κόσμος για το νομοσχέδιο του ΥΠΠΟΤ

Ως ένα θετικό πρώτο βήμα χαρακτήρισαν οι Έλληνες κινηματογραφιστές το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για τον κινηματογράφο, κάνοντας λόγο για «αναπτυξιακή κατεύθυνση». Το νομοσχέδιο κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου εξέφρασε την ικανοποίηση του.


«Η αναπτυξιακή κατεύθυνση όπως διατυπώνεται στο νομοσχέδιο, δημιουργεί ένα νέο περιβάλλον για τον Ελληνικό Κινηματογράφο, που τα τελευταία χρόνια παρ' όλες τις δυσκολίες και χάρη στις προσπάθειες των ενεργών κινηματογραφιστών, έχει καταλάβει σημαντική θέση στην Ευρωπαϊκή Κινηματογραφία» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ως βασικά σημεία του νομοσχεδίου, οι κινηματογραφιστές θεωρούν:

Την ανακατανομή των πόρων που προορίζονταν για τον κινηματογράφο
Τον περιορισμό της σπατάλης σε αντιπαραγωγικές διαδικασίες
Την ενίσχυση της ανεξάρτητης παραγωγής
Την ενεργοποίηση της υποχρέωσης των τηλεοπτικών σταθμών για την απόδοση, του 1,5%. Μάλιστα, η ΕΣΠΕΚ τονίζει ότι αυτές οι πρωτοβουλίες «εξασφαλίζουν τον απογαλακτισμό των δημιουργών από τον κρατικό εναγκαλισμό και τα συντεχνιακά συμφέροντα, χωρίς όμως να απεμπολείται η ευθύνη της πολιτείας για την ενίσχυση της κινηματογραφικής τέχνης».

Προσθέτει ότι αυτό το πρώτο βήμα είναι θετικό, αλλά τονίζει ότι πολύ σημαντική είναι και η εφαρμογή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ικανοποίηση εξέφρασαν επίσης οι Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη, καθώς και σκηνοθέτες. Ορισμένοι, βέβαια, τηρούν στάση αναμονής.

Το νομοσχέδιο επαναφέρει την υποχρέωση των καναλιών να επιστρέφουν το 1,5% των εσόδων τους στην παραγωγή ταινιών, ενώ προσαρμόζει το υπάρχον μέτρο της επιστροφής φόρου από τα εισιτήρια υπέρ των «καλλιτεχνικών» ταινιών και των «μικρών» παραγωγών.

Παράλληλα, αλλάζει το νομικό πλαίσιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και καταργεί τα κρατικά κινηματογραφικά βραβεία ποιότητας.

Πηγή : http://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails