Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου για τον κινηματογράφο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Υπουργείο Πολιτισμού 18/10/2010

To σχέδιο νόμου «Ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης» παρουσίασε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. Κεντρική επιδίωξη είναι η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου. Βασικοί πυλώνες του νομοσχεδίου είναι το τετράπτυχο: Περισσότερα χρήματα -Περισσότερες πηγές χρηματοδότησης- Λιγότερη γραφειοκρατία- Ενίσχυση της δημιουργίας. Το νομοσχέδιο έρχεται να ολοκληρώσει την πολιτική επιλογή του ΥΠΠΟΤ να στηρίξει τον κινηματογράφο, μετά και την θέσπιση δυνατών φορολογικών κινήτρων για την κινηματογραφική παραγωγή από το ΥΠΠΟΤ, τα οποία ενσωματώθηκαν στο φορολογικό νομοσχέδιο.


Ειδικότερα, στόχοι του νομοσχεδίου είναι:

•Η ενίσχυση των νέων δημιουργών (σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή όπου η ελληνική κινηματογραφική παραγωγή αποκτά εξωστρέφεια και παρουσία εκτός συνόρων)

•Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

•Η αύξηση των επενδύσεων από την εγχώρια αγορά Η προσέλκυση ξένων παραγωγών και συμπαραγωγών

•Η προβολή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό

•Η διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στη λειτουργία των κρατικών φορέων που υλοποιούν την κινηματογραφική πολιτική.

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος θα παρουσιάσει το σχέδιο νόμου στο ΚΤΕ Πολιτισμού στη Βουλή. Στη συνέχεια, το σχέδιο νόμου «Ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης» θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Θα ακολουθήσει σημείωμα επί των Αρχών του Νομοσχεδίου, η εισήγηση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου στο Υπουργικό Συμβούλιο κατά την παρουσίαση του σχεδίου νόμου και σημείωμα για τα φορολογικά κίνητρα για την κινηματογραφική παραγωγή που έχουν ήδη ενσωματωθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Πηγή : http://www.yppo.gr/ η πατήστε εδώ για το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails