Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Εισηγήσεις - Προτάσεις του κλάδου Ηλεκτρολόγων (Χ.Φ.Σ) για το νέο Σχέδιο Νόμου «Ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης»

Οι παρακάτω προτάσεις του κλάδου μας έχουν αναρτηθεί στο παρακάτω σύνδεσμο τις δημόσιας διαβούλευσης που γίνεται στο διαδίκτυο πατήστε πάνω στο παρακάτω link :
 http://www.opengov.gr/yppol/?p=36#comments

Επίσης όποιος συμφωνεί με αυτές μπορεί να ψηφίσει τις προτάσεις μας !!!

Με βάση την διαβούλευση στο διαδίκτυο και τα αναφερόμενα της για το νέο σχέδιο νόμου περί "Ενίσχυσης και ανάπτυξης της κινηματογραφικής τέχνης ".


Μας λέει ότι :
Κεφ.1 Γενικές Αρχές
Άρθρο 1/

Η ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης αποτελεί υποχρέωση του Κράτους. Το Κράτος οφείλει να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση της παραγωγής και της προώθησης των
κινηματογραφικών έργων.

Άρθρο 2 /

Κινηματογραφικό έργο είναι εκείνο που αποτυπώνεται σε υλικό φορέα εικόνας ή εικόνας και ήχου, οποιασδήποτε διάρκειας, και προορίζεται για προβολή στις κινηματογραφικές αίθουσες, όποιο και αν είναι το περιεχόμενο και όποιες και αν είναι οι μέθοδοι, τα μέσα και τα υλικά, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή, την αναπαραγωγή ή την προβολή του, είτε είναι ήδη γνωστά είτε θα εφευρεθούν στο μέλλον.


  Για να πραγματοποιηθούν αυτά, απουσιάζει σαν αναφορά ο πρωτογενής παράγοντας εκτέλεσης έργου , που είναι οι εξειδικευμένες ειδικότητες των τεχνικών κινηματογράφου.
 
  Δεν αναφέρονται πουθενά σαν σύνολο που απαιτείται, όπως όλοι γνωρίζουμε. Είναι όμως απαραίτητοι για την ολοκλήρωση οποιουδήποτε κινηματογραφικού έργου , ειδικότητες από το Βοηθό Σκηνοθέτη, Δ. Φωτογραφίας έως και των Β΄ Βοηθό παραγωγής (πλήρες συνεργείο).
 
Λαμβάνοντας υπόψη μας αυτό το Σ/Ν, οι ειδικότητες συνεχίζουν να υπάρχουν κάτω από
συγκεκριμένους κανόνες και καθήκοντα (π.χ. ο Ηλεκτρολόγος(Χ.Φ.Σ.)), όπως ήταν και είναι όλα αυτά τα χρόνια ;
 
  Ως κλάδος Ηλεκτρολόγων κινηματογραφιστών που σαν ειδικότητα, είναι ένας από τους βασικότερους συνεργάτες του Δ. Φωτογραφίας και έχει το σημαντικότερο μερίδιο ευθύνης για την ασφάλεια όλων των εργαζομένων , την ασφαλή τροφοδότηση – διανομή του φορτίου στο σύνολο των φωτιστικών σωμάτων καθώς και την καλή λειτουργία αυτών, εισηγούμαστε και προτείνουμε τα εξής :ΚΛΑΔΟΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ (Χ.Φ.Σ)

  Με τις παρακάτω προτάσεις μας, εισηγούμαστε την αναβάθμιση ως προς την ειδικότητά μας, αλλάζοντας την ριζικά και ουσιαστικά ακολουθώντας τα παγκόσμια δεδομένα.
   Σεβόμενοι όσους επέλεξαν το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Χειριστή Φωτιστικών Σωμάτων ( Χ.Φ.Σ.) στο χώρο του θεάματος - ακροάματος, προτείνουμε αξιοκρατικά Κριτήρια, δίνοντας την δυνατότητα σε όσους Πτυχιούχους Ηλεκτρολόγους (από δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πάνω), θέλουν να εργασθούν και να προσφέρουν στο χώρο του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης.
   Μελετώντας τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 160/80 ΦΕΚ 44/Α222.80 ως προς την απόκτηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος του τεχνικού της Βιομηχανίας Κινηματογράφου Τηλεόρασης μέχρι και την τελευταία τροποποίηση που έχει γίνει με την ΥΠΠΟ/ΔΙΚΟΜ/84148/1736/1402 απόφαση (ΦΕΚ. αρ φύλλου 1483 27-10 2005), εντοπίσαμε ότι:

Η τελευταία τροποποίηση (ΥΠΠΟ/ΔΙΚΟΜ/84148/1736/1402), κατάργησε την δυνατότητα αναβάθμισης στον κλάδο μας ως εξειδίκευση. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κατόχων Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος του Κλάδου Ηλεκτρολόγων Χειριστών Φωτιστικών Σωμάτων (ΗΛ. Χ.Φ.Σ.), δεν δίνατε να αποκτήσει μεγαλύτερη Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος στον τομέα μας, όπως γίνεται σε όλες τις βαθμίδες των Ηλεκτρολόγων, που αξιολογώντας τους με βάση την πείρα και τα τυπικά τους προσόντα, τους παρέχει βάση νόμων τα Επαγγελματικά Δικαιώματα .Παράλληλα στο δικό μας Κλάδο Ηλεκτρολόγων Χειριστών Φωτιστικών Σωμάτων (ΗΛ. Χ.Φ.Σ.), με την τελευταία υπουργική απόφαση (ΥΠΠΟ/ΔΙΚΟΜ/84148/1736/1402) περί Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος στο κλάδο των Ηλεκτρολόγων (ΗΛ. Χ.Φ.Σ.), δημιούργησε μια κλειστή ειδικότητα στον Οπτικοακουστικό Τομέα - Κινηματογράφου και Τηλεόρασης.ΝΕΕΣ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΛΑΔΟΥ

1. Αλλαγή της ονομασίας του κλάδου όπως ορίζεται παγκόσμια
από:
ΚΛΑΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ (Χ.Φ.Σ)
σε:
ΚΛΑΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΦΩΤΙΣΤΏΝ

2. Γνωρίζοντας την αγωνία των νέων ανθρώπων για εργασία, (από όλους τους τομείς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), πού είναι η βάση για την στήριξη της πυραμίδας του εργασιακού χώρου και της παραγωγικότητας, επισημαίνουμε τα εξής:

Α. Η υπάρχουσα υπουργική απόφαση (ΥΠΠΟ/ΔΙΚΟΜ/84148/1736/1402), δεν δίνει την δυνατότητα ένταξης στον κλάδο Ηλεκτρολόγων (Χ.Φ.Σ.) λέγοντας τους, περάστε από άλλους εργασιακούς χώρους να μαθητεύσετε, να γίνεται επαγγελματίες Ηλεκτρολόγοι και μετά ελάτε στο Κινηματογραφικό χώρο να μαθητεύσετε πάλι και να μείνετε για πάντα βοηθοί.

Β. Στους κατόχους Άδειας Βοηθητικού Προσωπικού Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων Α΄ Ειδικότητας Φωτισμού (Ν. 6422/34), δεν τους παρέχει την δυνατότητα να αποκτήσουν Άδεια Β΄ Ηλεκτρολόγου Χειριστή Φωτιστικών Σωμάτων (Β. Χ.Φ.Σ.), αλλά να γίνουν πρώτα εργολάβοι με Άδεια Ηλεκτρολόγου Α' ειδικότητας 15 KW και άνω και μετά να λάβουν Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος ως (Β. Χ.Φ.Σ.) και να μείνουν για πάντα βοηθοί.

Γ. Αλλά και στους περισσοτέρους που έχουν τις Άδειες Ηλεκτρολόγου Χειριστή Φωτιστικών Σωμάτων (ΗΛ. Χ.Φ.Σ ) ή Χειριστή Φωτιστικών Σωμάτων (Χ.Φ.Σ.) ή Βοηθού Ηλεκτρολόγου Χειριστή Φωτιστικών Σωμάτων (Β. Χ.Φ.Σ), δεν δίνεται δυνατότητα αναβάθμισης στον κλάδο, καθότι πλειοψηφικά είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Προτεινόμενες διαβαθμίσεις ειδικότητας < με βάση τα καθήκοντα όλων των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος 160/80 ΦΕΚ 44/Α222.80 ως προς την απόκτηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος του τεχνικού της Βιομηχανίας Κινηματογράφου Τηλεόρασης μέχρι και την τελευταία τροποποίηση που έχει γίνει με την ΥΠΠΟ/ΔΙΚΟΜ/84148/1736/1402 απόφαση (Φ.Ε.Κ. αρ φύλλου 1483 27-10 2005) >  :α) Από CHEF ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ή
    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ (ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ)
    σε ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΦΩΤΙΣΤΗΣ CHEF


Ο όρος του CHEF (Ηλεκτρολόγου Φωτιστή CHEF), παγκοσμίως δίνεται μετά από πείρα ετών και αξιολόγησης από το χώρο εργασίας του. CHEF είναι Τίτλος Τιμής. Για αυτό προτείνουμε, εκτός των απαιτούμενων τυπικών προσόντων, να καταθέτει και συστατικές επιστολές όπως θα δείτε αναλυτικά στις προαιρετικές εισηγήσεις μας για την απόκτηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος.


β) Από Α΄ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ (ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ) ή
    ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ σε Α΄ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΦΩΤΙΣΤΗΣ

γ) Από Β΄ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ (ΒΟΗΘΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ)
    σε Β΄ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ (ΒΟΗΘΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΦΩΤΙΣΤΗΣ)


δ) ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ (Νέα ειδικότητα)

ε) ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ

στ) ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ (Νέα ειδικότητα)
ΚΛΑΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΦΩΤΙΣΤΏΝ

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΛΑΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΦΩΤΙΣΤΏΝ


ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΦΩΤΙΣΤΗΣ CHEF :


Ο Ηλεκτρολόγος Φωτιστής CHEF διενεργεί τη ρευματοληψία από το δίκτυο, καθώς επίσης από τα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη Η/Ζ (γεννήτριες) και είναι υπεύθυνος για την παροχή ρεύματος, την ασφαλή τροφοδότηση και διανομή του φορτίου στο σύνολο των φωτιστικών σωμάτων, την καλή λειτουργία αυτών, τον φωτισμό του χώρου λήψης (σε συνεργασία με τον εικονολήπτη), σύμφωνα με τις υποδείξεις του Διευθυντή Φωτογραφίας. Επιβλέπει και καθοδηγεί τους Ηλεκτρολόγους Φωτιστές ως προς την τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων, του φωτισμού του χώρου λήψης καθώς και όποιας κινηματογραφικής - τηλεοπτικής κάλυψης ή μουσικής εκδήλωσης, σύμφωνα με τις οδηγίες του Διευθυντή Φωτισμού. Επίσης, συνεργάζεται με τον Τεχνίτη Εφαρμοστή - Μακινίστα (Key grip), που επιμελείται των ειδικών κατασκευών όταν χρειασθεί, για την τοποθέτηση και σταθεροποίηση των προβολέων.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Πιστοποιεί – καταθέτει δε, στον πάροχο εφόσον του ζητηθεί, Σχέδιο Ρευματοληψίας Προσωρινής Παροχής Ρεύματος, για όσο χρονικό διάστημα απαιτείτε, σε όποιους χώρους είναι απαραίτητο και μόνο για την Παραγωγή Οπτικοακουστικού Έργου έως την ολοκλήρωση αυτού.


Α΄ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΦΩΤΙΣΤΗΣ


Ο Α΄ Ηλεκτρολόγος Φωτιστής είναι υπεύθυνος για την τοποθέτηση και το χειρισμό των φωτιστικών σωμάτων στους χώρους λήψης καθώς και για την καλή λειτουργία τους. Είναι επίσης υπεύθυνος για την τροφοδοσία των φωτιστικών σωμάτων και τη διανομή του ηλεκτρικού φορτίου με ασφαλή τρόπο.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Απουσία του Ηλεκτρολόγου Φωτιστή CHEF, ο Α΄ Ηλεκτρολόγος Φωτιστής πιστοποιεί – καταθέτει δε, στον πάροχο εφόσον του ζητηθεί, Σχέδιο Ρευματοληψίας Προσωρινής Παροχής Ρεύματος (έως 50 KW), για όσο χρονικό διάστημα απαιτείτε, σε όποιους χώρους είναι απαραίτητο και μόνο για την Παραγωγή Οπτικοακουστικού Έργου έως την ολοκλήρωση αυτού.


Β΄ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ (ΒΟΗΘΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΦΩΤΙΣΤΗΣ)

Ο Β΄ Ηλεκτρολόγος ( Β.Η.Φ.) εκτελεί τα καθήκοντα που του αναθέτει ο Α΄ Ηλεκτρολόγος Φωτιστής, επιμελείται την παραλαβή των φωτιστικών σωμάτων καθώς και των εξαρτημάτων τους, την μεταφορά τους στους χώρους εργασίας, την μετακίνηση τους κατά τις λήψεις σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο και την επιστροφή τους στο τόπο παραλαβής.ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Ο Ασκούμενος Ηλεκτρολόγος μαθητεύει ως Β΄ Ηλεκτρολόγος ( Β.Η.Φ.) και εκτελεί σε συνεργασία με το Β΄ Ηλεκτρολόγο ( Β.Η.Φ.), ότι τους αναθέτει ο Α΄ Ηλεκτρολόγος Φωτιστής.


ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ

Ο χειριστής γεννήτριας είναι υπεύθυνος για το χειρισμό του Ηλεκτροπαραγωγού Ζεύγους Η/Ζ (γεννήτρια) με τρόπο αποτελεσματικό και ασφαλή κατά την διάρκεια των εργασιών ( λήψης σκηνών – δοκιμών οπτικοακουστικών προεργασιών ), σύμφωνα με τις οδηγίες του
Ηλεκτρολόγου Φωτιστή CHEF ή του Α΄ Ηλεκτρολόγου Φωτιστή.


ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Ο Χειριστής Κονσόλας Φωτισμού επιμελείται μέσω ηλεκτρονικής κονσόλας ή ηλεκτρονικού
υπολογιστή τον έλεγχο μονάδων φωτισμού ( ποτενσιόμετρων - dimmers ), ειδικών φωτιστικών σωμάτων (κινητών κεφαλών κ.τ.λ.) και οποιοδήποτε άλλο φωτιστικό σώμα χρειαστεί να συνδεθεί πάνω σε αυτήν, σε συνεργασία πάντα με τον Ηλεκτρολόγο Φωτιστή CHEF, σύμφωνα με τις οδηγίες του Διευθυντή Φωτογραφίας ή του Διευθυντή Φωτισμού.ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΦΩΤΙΣΤΏΝ

1. ΑΔΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ ΦΩΤΙΣΤΗ CHEF :

Χορηγείται χωρίς εξετάσεις:
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Στους Α΄ Ηλεκτρολόγους Φωτιστές πού καταθέτουν έξι (6) έγραφες εισηγήσεις – βεβαιώσεις με υπογραφές συντελεστών και συνεργατών Παραγωγής Ταινιών επινοημένου μύθου: δύο (2) Παραγωγών κινηματογραφικών Ταινιών, δύο (2) Διευθυντών Φωτογραφίας και δύο (2) Α΄ Ηλεκτρολόγων Φωτιστών, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει τα απαιτούμενα ημερομίσθια με τις παρακάτω προϋποθέσεις και έχουν συνεργασθεί με τους παραπάνω αναφερόμενους συντελεστές.

Χορηγείται χωρίς εξετάσεις:
α) Στους πτυχιούχους αναγνωρισμένων Ημεδαπών ή Αλλοδαπών Ανωτάτων Σχολών ειδικότητας Ηλεκτρολόγου, οι οποίοι έχουν εργασθεί σε ταινίες μεγάλου μήκους επινοημένου μύθου, πραγματοποιώντας εξακόσια (600) ημερομίσθια με βεβαίωση του εκάστοτε παραγωγού των ταινιών ή χίλια διακόσια (1200) ημερομίσθια σε Κινηματογραφικές ή Τηλεοπτικές Παραγωγές καθώς και σε διαφημιστικές ταινίες ως Α΄ Ηλεκτρολόγοι Φωτιστές ή Ηλεκτρολόγοι Χειριστές Φωτιστικών Σωμάτων (ΗΛ. Χ.Φ.Σ.).

β) Στους πτυχιούχους των ΤΕΙ τμήματος Ηλεκτρολογίας, οι οποίοι έχουν εργασθεί σε ταινίες μεγάλου μήκους επινοημένου μύθου, πραγματοποιώντας επτακόσια πενήντα (750) ημερομίσθια με βεβαίωση του εκάστοτε παραγωγού των ταινιών ή χίλια πεντακόσια (1500) ημερομίσθια σε Κινηματογραφικές ή Τηλεοπτικές Παραγωγές καθώς και σε διαφημιστικές ταινίες ως Α΄ Ηλεκτρολόγοι Φωτιστές ή Ηλεκτρολόγοι Χειριστές Φωτιστικών Σωμάτων (ΗΛ. Χ.Φ.Σ.).

γ) Στους κατόχους Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Α΄ Ηλεκτρολόγους Φωτιστές ή Ηλεκτρολόγους Χειριστές Φωτιστικών Σωμάτων (ΗΛ. Χ.Φ.Σ.), οι οποίοι έχουν εργασθεί σε ταινίες μεγάλου μήκους επινοημένου μύθου, πραγματοποιώντας οχτακόσια (800) ημερομίσθια με βεβαίωση του εκάστοτε παραγωγού των ταινιών ή χίλια εξακόσια (1600) ημερομίσθια σε Κινηματογραφικές ή Τηλεοπτικές Παραγωγές καθώς και σε διαφημιστικές ταινίες ως Α΄ Ηλεκτρολόγοι Φωτιστές ή Ηλεκτρολόγοι Χειριστές Φωτιστικών Σωμάτων (ΗΛ. Χ.Φ.Σ.).2. ΑΔΕΙΑ Α΄ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ ΦΩΤΙΣΤΗ

Χορηγείται χωρίς εξετάσεις:
Στους πτυχιούχους αναγνωρισμένων Ημεδαπών ή Αλλοδαπών Ανωτάτων Σχολών ειδικότητας Ηλεκτρολόγου ή στους πτυχιούχους των ΤΕΙ τμήματος Ηλεκτρολογίας.

Χορηγείται με εξετάσεις:
α) Στους κατόχους άδειας Γ΄ ειδικότητας Α' κατηγορίας 75 KW και άνω, οι οποίοι έχουν εργασθεί σε ταινίες μεγάλου μήκους επινοημένου μύθου, πραγματοποιώντας τετρακόσια (400) ημερομίσθια με βεβαίωση του εκάστοτε παραγωγού των ταινιών ή οχτακόσια (800) ημερομίσθια σε Κινηματογραφικές ή Τηλεοπτικές Παραγωγές καθώς και σε διαφημιστικές ταινίες ως Β΄ Ηλεκτρολόγοι (Βοηθός Ηλεκτρολόγος Φωτιστής) , ως Χειριστές Φωτιστικών Σωμάτων (Χ.Φ.Σ.) ή ως Βοηθοί Χειριστές Φωτιστικών Σωμάτων (Β. Χ.Φ.Σ.).

β) Στους κατόχους άδειας Α΄ Ειδικότητας Α΄ Κατηγορίας 15 KW έως 50 KW, με πτυχίο Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης Εκτέλεσης Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων, οι οποίοι έχουν εργασθεί σε ταινίες μεγάλου μήκους επινοημένου μύθου, πραγματοποιώντας εξακόσια (600) ημερομίσθια με βεβαίωση του εκάστοτε παραγωγού των ταινιών ή χίλια διακόσια (1200) ημερομίσθια σε Κινηματογραφικές ή Τηλεοπτικές Παραγωγές καθώς και σε διαφημιστικές ταινίες ως Β΄ Ηλεκτρολόγοι (Βοηθός Ηλεκτρολόγος Φωτιστής), ως Χειριστές Φωτιστικών Σωμάτων (Χ.Φ.Σ.) ή ως Βοηθοί Χειριστές Φωτιστικών Σωμάτων (Β. Χ.Φ.Σ.).

γ) Στους κατόχους Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Χειριστού Φωτιστικών Σωμάτων (Χ.Φ.Σ.), οι οποίοι έχουν εργασθεί σε ταινίες μεγάλου μήκους επινοημένου μύθου, πραγματοποιώντας πεντακόσια (500) ημερομίσθια με βεβαίωση του εκάστοτε παραγωγού των ταινιών ή χίλια (1000) ημερομίσθια σε Κινηματογραφικές ή Τηλεοπτικές Παραγωγές καθώς και σε διαφημιστικές ταινίες ως Χειριστές Φωτιστικών Σωμάτων (Χ.Φ.Σ.).

δ) Στους κατόχους Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Β΄ Ηλεκτρολόγου (Βοηθός Ηλεκτρολόγος Φωτιστής) ή Βοηθού Χειριστή Φωτιστικών Σωμάτων (Β. Χ.Φ.Σ.), οι οποίοι έχουν εργασθεί σε ταινίες μεγάλου μήκους επινοημένου μύθου, πραγματοποιώντας εξακόσια (600) ημερομίσθια με βεβαίωση του εκάστοτε παραγωγού των ταινιών ή χίλια διακόσια (1200) ημερομίσθια σε Κινηματογραφικές ή Τηλεοπτικές Παραγωγές καθώς και σε διαφημιστικές ταινίες ως Β΄ Ηλεκτρολόγοι (Βοηθός Ηλεκτρολόγος Φωτιστής) ή Βοηθοί Χειριστές Φωτιστικών Σωμάτων (Β. Χ.Φ.Σ.).


3. ΑΔΕΙΑ Β΄ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ (ΒΟΗΘΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΦΩΤΙΣΤΗΣ)

Χορηγείται χωρίς εξετάσεις:
α) Στους πτυχιούχους Ηλεκτρολογικού Τομέα των Ι.Ε.Κ- ΤΕΕ Α' ΚΥΚΛΟΥ-Τ.Ε.Ε. Β΄ ΚΥΚΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ-ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ (Τ.Ε.Λ.) ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ (Τ.Ε.Σ.)-ΕΝΙΑΙΑ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ (Ε.Π.Λ.) Τμήματος Ηλεκτρολογίας, οι οποίοι έχουν Άδεια Βοηθού Ηλεκτροτεχνίτη Ά ειδικότητας Α΄ Κατηγορίας.

β) Στους πτυχιούχους αναγνωρισμένων Ημεδαπών ή Αλλοδαπών Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν Άδεια Βοηθού Ηλεκτροτεχνίτη Ά ειδικότητας Α΄ Κατηγορίας.

Χορηγείται με εξετάσεις:
Στους Ασκούμενους Ηλεκτρολόγους, οι οποίοι έχουν μαθητεύσει σε ταινίες μεγάλου μήκους επινοημένου μύθου, πραγματοποιώντας διακόσια (200) ημερομίσθια με βεβαίωση του εκάστοτε παραγωγού των ταινιών ή τετρακόσια (400) ημερομίσθια σε Κινηματογραφικές ή Τηλεοπτικές Παραγωγές καθώς και σε διαφημιστικές ταινίες ως Ασκούμενοι Ηλεκτρολόγοι.


4. ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ

Χορηγείται χωρίς εξετάσεις:
α)Στους κατόχους πτυχίου Ηλεκτρολογικού Τομέα - Ηλεκτρολόγου Μέσης Τεχνικής
Εκπαίδευσης Εκτέλεσης Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων.
β) Στους κατόχους πτυχίου Ηλεκτρολογικού Τομέα - Ηλεκτρολόγου Τεχνίτη Αυτοματισμού (τεχνικός συστημάτων αυτομάτου ελέγχου).


5. ΑΔΕΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ

Χορηγείται χωρίς εξετάσεις:
α) Στους κατόχους Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Ηλεκτρολόγου Φωτιστή CHEF.
β) Στους κατόχους Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Α΄ Ηλεκτρολόγου Φωτιστή ή Ηλεκτρολόγου Χειριστή Φωτιστικών Σωμάτων (ΗΛ. Χ.Φ.Σ.).
γ) Στους Πτυχιούχους Σχολών Ειδικότητας Μηχανών Εσωτερικής Καύσεως
(Μ.Ε.Κ.).
δ) Στους κατόχους πτυχίου Ηλεκτρολόγου Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης ΣΤ΄ Ειδικότητας Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων Παραγωγής – Μετατροπής – Μεταφοράς Μετασχηματισμού και Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

6. ΑΔΕΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Χορηγείται χωρίς εξετάσεις:
α) Στους πτυχιούχους αναγνωρισμένων Ημεδαπών ή Αλλοδαπών Σχολών Πολιτισμικής
Τεχνολογίας και Επικοινωνίας με ειδικότητα κατεύθυνσης στις Οπτικοακουστικές τέχνες.
β) Στους κατόχους Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Ηλεκτρολόγου Φωτιστή CHEF.
γ) Στους κατόχους Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Α΄ Ηλεκτρολόγου Φωτιστή ή Ηλεκτρολόγου Χειριστή Φωτιστικών Σωμάτων (ΗΛ. Χ.Φ.Σ.).

Χορηγείται με εξετάσεις:
Στους κατόχους πτυχίου Ηλεκτρονικών Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης ή
Μεταγυμνασιακής Εκπαίδευσης Τομέα Ηλεκτρολογίας - Ηλεκτρονικών Τεχνικός Η/Υ (Τεχνικός ηλεκτρονικός υπολογιστικών συστημάτων και αυτοματοποίησης) ή Τεχνικός ηλεκτρονικός βιομηχανικών εφαρμογών.

Μετά από ομόφωνη απόφαση της κλαδικής συνάντησης την 23 Σεπτεμβρίου 2010, όλα τα παραπάνω τα συνυπογράφουν οι κάτωθι :CHEF Ηλεκτρολόγοι Χ.Φ.Σ
ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Α Ηλεκτρολόγοι Χ.Φ.Σ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΛΤΕΡΙΜΙΤΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΙΟΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ)
ΜΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΙΟΡΟΒΙΓΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΣΑΜΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΤΣΙΑΠΑΣ ΣΤΑΘΗΣ


Ηλεκτρολόγοι - Χειριστές Φωτιστικών Σωμάτων Χ.Φ.Σ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜΠΑΛΕΡΜΠΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΖΕΛΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Βοηθοί Ηλεκτρολόγοι Χ.Φ.Σ
ΒΟΥΖΟΥΚΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΒΟΥΖΟΥΚΙΔΗΣ ΦΑΝΟΥΡΗΣ (ΑΚΗΣ)
ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΓΚΟΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΘΩΜΑΙΔΗΣ-ΖΑΔΕΣ ΘΩΜΑΣ
ΚΟΝΤΑΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΟΝΤΟΔΗΜΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΚΩΣΤΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ (ΣΑΚΗΣ)
ΜΑΜΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΛΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΜΟΣΧΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΜΟΥΣΑΦΙΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΥΖΗΘΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΠΑΡΘΕΝΙΑΔΗΣ ΑΡΗΣ
ΡΟΥΣΣΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΤΑΠΙΟΣ
ΣΑΤΟΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΤΡΕΧΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Συνεργάτες μας
ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΛΑΣΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΛΟΥΝΤΖΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΡΕΚΟΥΝΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails