Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Προς διαβούλευση το νοµοσχέδιο για το σινεµά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010
Από άρθρο στα ΤΑ ΝΕΑ On-line

Αρχισε χθες η διαδικασία της δηµόσιας διαβούλευσης για το σχέδιο νόµου «Ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηµατογραφικής τέχνης» που ετοιµάζει το υπουργείο Πολιτισµού και Τουρισµού στον διαδικτυακό τόπο: http:

//www. opengov. gr/yppol. Η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 4 Νοεµβρίου.

Οµως από χθες 11 σωµατεία του κινηµατογραφικού χώρου αντέδρασαν και εκφράζουν κάθετα τις αντιρρήσεις πάνω στο νοµοσχέδιο. «Να το πούµε εξ αρχής: το παρόν νοµοσχέδιο “φωτογραφίζει” προκλητικά τα συµφέροντα µιας κλειστής οµάδας» αναφέρει η ανακοίνωσή τους.«Η αναγκαιότητα για αλλαγή και εκσυγχρονισµό του νοµοθετικού πλαισίου του 1986 (νόµος της Μελίνας, που χάρη σ’ αυτόν µπήκαν τα θεµέλια για την ανάπτυξη του Ελληνικού Κινηµατογράφου στην Ελλάδα και το εξωτερικό)

χρησιµοποιήθηκε ως αφορµή για να προωθηθούν στενά συµφέροντα. Η επίκληση µάλιστα στο συναίσθηµα των νεώτερων κινηµατογραφιστών, που διψούν για δηµιουργία, ήταν µέρος αυτής της µεθόδευσης».

Αντίθετα, ο σύνδεσµος ανεξάρτητων παραγωγών τάσσεται υπέρ του νοµοσχεδίου, καλωσορίζοντας «την εδώ και πολλά χρόνια αναµενόµενη επίσηµη πρόταση της Πολιτείας η οποία, εφόσον συνοδευτεί από δέσµευση του υπουργού, για εφαρµογή των φορολογικών κινήτρων και του 1,5%, κινείται σε πολύ θετική κατεύθυνση».

Ο ΣΑΠΟΕ δηλώνει ακόµη πως θα συµµετάσχει στη διαβούλευση «για µια ολοκληρωµένη πρόταση, που θα οδηγήσει στον εκσυγχρονισµό και την ανάπτυξη του ελληνικού κινηµατογράφου και κυρίως τον απογαλακτισµό του, τόσο από τον σωµατειακό, όσο και από τον εκάστοτε κρατικό έλεγχο».

Τα 11 σωµατεία, πάντως, υποστηρίζουν ότι το νοµοσχέδιο προωθεί «την εγκαθίδρυση της αδιαφάνειας, µε την κατάργηση κάθε ελέγχου, ως διαφάνεια, τη χειραγώγηση από το κράτος, µε τον καθολικό διορισµό των αρεστών στα Δ.Σ., ως αξιοκρατία, την αποβολή των αιρετών της κινηµατογραφικής κοινότητας από κάθε εκπροσώπηση ως αποτελεσµατικότητα».

Πηγή : http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails