Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Γνωστοί χαρακτήρες του ελληνικού κινηματογράφου «ζωντανεύουν» στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ

Ο… Ηλίας του 16ου, η ξεπεσμένη λαϊκή τραγουδίστρια Ρένα και άλλοι απολαυστικοί χαρακτήρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου θα... αναβιώσουν, στο περίπτερο 15, της 75ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το κοινό που θα επισκεφθεί τη Διεθνή Έκθεση θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά κοστούμια δημοφιλών ελληνικών ταινιών, τα οποία θα εκτεθούν, για πρώτη φορά, στη Θεσσαλονίκη.

Τα ενδύματα που φορούσαν ο Κώστας Χατζηχρήστος στον "Ηλία του 16ου", η Ρένα Βλαχοπούλου στο "Βίβα Ρένα", η Άννα Καλουτά στο "Εμίρης και ο κακομοίρης" και ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος στο "Ένας ιππότης για τη Βασούλα" συνυπάρχουν με τα κοστούμια της νεότερης γενιάς ηθοποιών, όπως της Μαρίας Λεκάκη στο "Κλάμα βγήκε από τον Παράδεισο" και της Κατερίνας Λέχου στο "Αυστηρώς κατάλληλο".

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Planet Cinema 3D Show".

"Στόχος της έκθεσης είναι να θυμηθούν οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νέοι τον παλιό, ελληνικό κινηματογράφο", εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοργανωτής της και εκδότης του περιοδικού "Planet Cinema", Φώτης Γεωργόπουλος.

Στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστεί μια παλιά κινηματογραφική μηχανή των αρχών της δεκαετίας του '70, ενώ θα στηθεί και μια ειδικά διαμορφωμένη, τρισδιάστατη αίθουσα, όπου θα προβάλλονται τρισδιάστατα τρέιλερ κινηματογραφικών ταινιών της ερχόμενης σεζόν.

"Θέλουμε το κοινό να θυμηθεί τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, αλλά και να έρθει σε επαφή με τη νέα τεχνολογία του τρισδιάστατου σινεμά, που έχει γίνει πολύ δημοφιλής παγκοσμίως", προσθέτει ο κ. Γεωργόπουλος.

Τέλος, οι μικροί επισκέπτες του περιπτέρου θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν ηθοποιοί για ένα λεπτό, "πρωταγωνιστώντας" σε σύντομα βίντεο που θα γυρίζονται και στη συνέχεια θα αναρτηθούν σε ειδική σελίδα στο Διαδίκτυο.

Η έκθεση των κουστουμιών οργανώνεται σε συνεργασία με το "Βεστιάριο". Όλες οι εκδηλώσεις "Planet Cinema 3D Show", στο περίπτερο 15, είναι υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Αιθουσαρχών Κινηματογράφου και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails