Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΟΡΟΒΙΓΚΑ ΓΙΑΝΝΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι.


ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ όλους σας ελπίζοντας πώς αυτή εδώ η κλαδική θα καταλήξει σε ομόφωνες και αλληλέγγυες αποφάσεις . Η κατανόηση των νέων δεδομένων που προέκυψαν από τα τελευταία γεγονότα όσο και οι κινήσεις που πρέπει να κάνουμε από αυτή μας την συνάντηση είναι δεδομένες και απαραίτητες .

Δεν πρέπει να φύγει κανείς μέχρι να ξεκαθαρισθεί το ομιχλώδες τοπίο που έχει δημιουργηθεί μεταξύ μας .


Είναι απαραίτητη μια καινούργια πορεία που θα ορίζει τη σχέση των κλάδων μας με τον εργασιακό χώρο αναλαμβάνοντας όλοι μας την ευθηνή για τα λεγόμενα μας και τις πράξεις μας

Η νέα σαιζόν άρχισε.

Χρειαζόμαστε λίγο φρεσκάρισμα και ξεκαθάρισμα των ρόλων μας .

Προτείνω :

Α)Τον καθορισμό προεδρείου με α) πρόεδρο β) συντονιστή σειράς ομιλητών γ) γραμματέα ως προς την καταγραφή των λεγομένων των προτάσεων από τους παρόντες για τη ομαλή κατάληξη της κλαδικής μας.

Β) την διάλυση της κλαδικής επιτροπής εφόσον δώσουμε απαντήσεις σε οποίες απορίες μετά τις τοποθετήσεις όλων μας .

Γ) Τοποθέτηση του κάθε κλαδικού εκπροσώπου για την μέχρι τώρα πορεία του.

Δ) Θέτει υποψηφιότητα όποιος θέλει να εκλεγεί νέος κλαδικός εκπρόσωπος και από τους δύο κλάδους.

Ε) Η εκλογή των κλαδικών εκπροσώπων να γίνει εφόσον τοποθετηθεί κάθε υποψήφιος.

ΣΤ) Μετά την τοποθέτηση των όλων υποψηφίων να γίνει η ψηφοφορία.

Ζ) Ψηφοφορία δια ανατάσεως των χειρών εκλογή κλαδικών εκπροσώπων.

Σας πληροφορώ ότι εκπρόσωπος στους ηλεκτρολόγους πρέπει να είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος αλλιώς δεν έχει νόμιμη δυνατότητα εκπροσώπησης του κλάδου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ή όποια άλλα θέματα προκύψουν με σειρά προτεραιότητας πρέπει να τα ορίσει το προεδρείο που συντόνιζε από την αρχή την κλαδική συνάντηση .

Το προεδρείο ως προς την σειρά ομιλητών πρέπει να παραμείνει το ίδιο

Καλό κουράγιο σε όλους μας Οli Ren – όλοι λεν……

Θα ήθελα εάν μου επιτρέπεται να τοποθετηθώ πρώτος απέναντι σας λέγοντας κάποια θέματα:

Που είναι - προσωπικές απόψεις αλλά πιστεύω ότι θα βοηθήσουν στην επικοινωνία μας μετά την εκλογή προεδρείου και τον ορισμό των θεμάτων προς συζήτηση και ψήφιση.

Ζήτησα να τοποθετηθώ πρώτος απέναντι σας για τα όσα ως προς το πρόσωπο μου από συναδέλφους έχουν λεχθεί και ίσως μπορέσω ακούγοντας σας να κατανοήσω τα τυχών λάθη που μου στοιχίζουν εκτός από την προσωπική μου ηρεμία, την υγειά μου, αλλά και την επαγγελματική μου πορεία στο χώρο καθώς έκρινα ότι πρέπει χωρίς όφελος αλλά με αισιοδοξία που από φύση μου ως άτομο είμαι να ενδιαφερθώ για το καλύτερο των κλάδων μας και του τομέα της ειδικότητας μας ειδικότερα. Δηλαδή. Το να βάλουμε τα νέα δεδομένα να ξεχάσουμε τα του παρελθόντος και να ξεκινήσουμε μια νέα αρχή με κανόνες και αλληλοσεβασμό. Θεωρώ ότι πρέπει να καταθέτουμε τις απόψεις μας και τις πικρίες μας .Είναι απαραίτητο λοιπόν να πούμε έξω από τα δόντια . Θα ήθελα εάν είναι δυνατόν να με ακούσετε προσεκτικά διότι το συμπέρασμα των τελευταίων γεγονότων δηλώνει ότι μετά από συγκεκριμένες προτάσεις συναδέλφων που έγιναν και προσωπικές εισηγήσεις στις προηγούμενες κλαδικές συναντήσεις και ιδιαιτέρα την τελευταία κάποιοι έλαβαν το δικό τους δρόμο μετά το ονομαστικό τους κάλεσμα και βάφτισμα από εμένα. Εξηγούμαι για να μην υπάρχει πρόβλημα λόγω μικρού αριθμού της Α΄ ειδικότητας περιμένοντας και την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Πήραμε λοιπόν αποφάσεις που όταν ανακοινώθηκαν στο BLOG διαφάνηκε πως η αίσθηση ακοής αρκετών μάλιστα τις έλαβε με βάση το προσωπικό τους όφελος. Διότι η ευαισθησία της ακοής μερικών είναι όπως με το άκουσμα ενός ανεκδότου που ο καθείς γελάει σε όποιο χρόνο θέλει, όπως το καταλαβαίνει ,χωρίς τα εξετάζει την ουσία του περιεχομένου ή και καθόλου δηλαδή - πέρα βρέχει – έχω ομπρέλα-.



Έχουν ακουστεί  Πάει για πρόεδρος, Έρχεται…. ο Σιορ προσέξτε τα ξέρει όλα, έχει δημιουργήσει κλίκα, είναι ……δεν…., μαζέψτετον–μαζέψτε τους κ.λ.π.

ΚΑΤΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ – συναδέλφων ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ λοιπόν αυτούς που αναφέρονται στο πρόσωπο μου – και θέτοντας τους τα ερωτήματα ας αρχίσουμε από τους παρόντες πόσοι από εσάς εδώ και είκοσι πέντε (25) χρόνια που ασχολούμαι με τα του χώρου μας γνωρίζουν τη πρεσβεύω από όποια θέση και εάν πέρασα;

Πόσοι από εσάς για παράδειγμα τους παρόντες εννοώ έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος κατόπιν εισήγησής μου έστω και με τρόπο πού δεν άρεσε. Πόσοι από εσάς γνωρίζουν ότι ήμουν υπέρ ενός κεντρικού οργάνου αναφοράς (κλαδικής ομάδας). Πόσοι από εσάς γνωρίζουν ότι εγώ και τρις συνάδελφοι πρίν από καμιά 20ρια χρόνια όταν ήμουν κλαδικός εκπρόσωπος μηνάμε άνεργοι περίπου τέσσερις μήνες διότι πράξαμε ότι είχαμε αποφασίσει ;αλλά τηγανίτα τίποτα. και ο λόγος να σας απαντήσει ο συνάδελφος Αθανασόπουλος.

Πόσοι από εσάς έχουν ακούσει από εμένα ότι μια μέρα ο χώρος θα έχει θέμα όπως περπατάει; Με την κατάντια του ότι δηλώνεις σε αυτή τη χώρα δεν μπορεί να είσαι μια ζωή.

Πόσοι από εσάς γνωρίζουν την προσωπική επιστολή διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του 2005 ως προς την απόκτηση αδείας άσκησης . 7-2007 στο Υπουργείο πολιτισμού και στην ΕΤΕΚΤ.

Πόσοι από εσάς γνωρίζουν την Εισήγηση των για προτάσεων στην ΕΤΕΚΤ για την βελτίωση απόκτησης αυτής 12-2009.

Και εάν ναι: γιατί δεν λέτε κάτι ;……

Και εάν όχι: τι έχετε να πείτε;

Και ποιοι από εμάς έχουν κάνει κάτι για ότι μας ενοχλεί – εργασιακά….

Έχει παλέψει για τις ώρες δουλειάς. Έχει μάθει τα καθήκοντά του ; Γνωρίζει τις υποχρεώσεις του για καλύτερες συνθήκες εργασίας; Ενδιαφέρεται για τον συνάδελφο του;

Ποιοι από εμάς διάβασαν τις συλλογικές συμβάσεις την νομοθεσία για τα του επαγγέλματος; Μόνο να κατηγορούμε τους άλλους είμαστε και να μην αναγνωρίζουμε ούτε καν την προσπάθεια που κάνουν για το κοινό καλό όλων μας:



Η νέα συλλογική σύμβαση υπογράφηκε .

Μεγάλη επιτυχία ως προς την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο χώρο ,στη χώρα στο κλάδο μας .

Φτάσαμε μετά από απαράδεκτες εισηγήσεις των Παραγωγών και με υποστηρικτή μας ως επίσημο όργανο την ένωση των τεχνικών κινηματογράφου τηλεόρασης ΕΤΕΚΤ με νόμιμο εκπρόσωπο μας το προεδρείο της στον μεσολαβητή για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας . ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΕΜΑΣ (ιδιαιτέρα τον κλάδο μας ηλεκτρολόγοι –μακενίστες καθώς και τους βοηθούς οπερατέρ ) λέγοντας τους ότι είμαστε εδώ προχωράτε ακόμη και στη διαιτησία γνωρίζοντας ότι θα χάναμε από τις προηγούμενες κατακτήσεις κάτι από όλα όσα είχαν εδραιώσει οι παλαιότεροι για μας και που επιδίωκαν να καταργήσουν όσοι μας χρησιμοποιούν και υπάρχουν εις βάρος μας και σαφώς χάσαμε όπως γνωρίζουμε κάτι από τα κεκτημένα.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να τα κρατήσουμε όλα αυτά με τους κανόνες που χρειάζονται ιεράρχηση και τήρηση για την προστασία όλων μας μέσα από λόγους και αρχές όσο και εάν δεν αρέσουν σε προσωπικό επίπεδο ειδικών συναλλαγών .

Εργασιακά πρέπει να ήμαστε όλοι σύννομοι όχι αθέμιτοι ανταγωνιστές : άλλο το ημερομίσθιο –βδομαδιάτικο- μηνιάτικο όταν έχουμε εξαρτημένη εργασία και άλλο τιμολόγιο σαν εργολαβία με την ίδια σχέση εργασίας : όσοι εργαζόμαστε στο θέαμα ακρόαμα κάνουμε εξαρτημένη εργασία .ήμαστε στο ΙΚΑ με ότι λέει ο νομός ΟΧΙ ΤΕΒΕ – Όσοι έχουν μηχανήματα είναι εργολάβοι είσαστε ΤΕΒΕ με ότι λέει ο νομός. ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ & ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΑΡΚΕΙ ΟΤΑΝ ΕΞΑΣΚΕΙΣ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΝΟΜΟΣ. ΕΙΜΑΙ ΣΑΦΗΣ ΝΟΜΙΖΩ . Εγώ δεν θέλω να παίξω με κανενός τα περιουσιακά του στοιχεία και δεν με αφορά. Εάν μπορώ και όσο δίναμε πρέπει να τον βοηθήσω χωρίς όφελος αμοιβής .Αυτός πρέπει να καταλάβει όμως πως δεν μπορεί να θέλει όλα δικά του και το κέρδος από το χωράφι και το καρβέλι στο δικό του φούρνο και με ίδιον φούρναρη.




Αγαπητοί συνάδελφοι.

Ας αναλογιστούμε λοιπόν τι υποχρεώσεις που έχουμε τυπικά και ουσιαστικά.

Ας αναλογιστούμε ποια είναι τα καθήκοντα μας σε αυτό που δηλώνουμε ότι κάνουμε .

Ας οριστικοποιήσουμε τις αρχές και τους κανόνες που υπάρχουν παγκόσμια.

Να κάνουμε αρχή μας και πάλι το καθήκον μας όπως ορίζει του καθενός η ειδικότητα .

Να κάνουμε αντικείμενο και άριστο εργαλείο τον τρόπο της εργασιακής μας σχέσης με το περιβάλλον που μας φιλοξενεί..

Ας δούμε λοιπόν ποιοι είμαστε, όχι με βάση μόνο το προσωπικό μας συμφέρον, αλλά σαν επαγγελματίες κινηματογραφιστές που θέλουμε να έχουμε μέλλον ως ειδικότητες με το πέρασμα του χρόνου. Να είναι υπέρ μας ο χρόνος και όχι να ήμαστε προσωρινοί με την έννοια του αναλωσίμου προϊόντος.

Ήμαστε νοήμονα όντα και όχι φρούτα που σαπίζουμε στο καλάθι του εκάστοτε παραγωγού.

Ηλικιακά υπάρχουμε ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ υπάρχουμε. Όχι λοιπόν με ημερομηνία λήξης όπως θέλει το σύγχρονο σύστημα που μας έχει παρασύρει όλους οδηγώντας μας σε εργασιακή οδύνη.

Ας βάλουμε στο μυαλό μας ότι η εργασία που κάνουμε παρά την άγνοια μας ως προς την άσκησή της είναι πολύ καλύτερη από άλλους επαγγελματικούς χώρους και ΈΧΟΝΤΑΣ εργοδότες κινηματογραφιστές που πλειοψηφικά και παράλληλα έχουμε βγει μαζί οι μεν εμείς παραμείναμε τεχνικοί οι δε αυτοί έγιναν παραγωγοί .

Πρέπει να συνυπάρχουμε με υγιείς κανόνες .

–ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ή ΕΥΤΥΧΩΣ θα το δείξει το κοντινό παρόν ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ- εργοδοτών & εργαζομένων- .

Θέλω να τονίσω πως όλοι έχουμε ευθηνή για την κατάντια του χώρου μας, για το τι απόσταση υπάρχει από την πραγματικότητα με την εργασιακής μας γνώση –κουλτούρα- ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ – ΤΩΡΑ- όπως όλοι γνωρίζουμε κάθε εμπόδιο για καλό … Βέβαια η διαφορά μας εκ των πραγμάτων είναι δεδομένη μεταξύ εργοδοτών & εργαζομένων.

Ένας επιχειρηματίας σκοπός του είναι το μεγαλύτερο κέρδος και όσο ρίσκο αναλογεί με το μέγεθος του τόσο πληρώνει με γνώση και το στημένο λάθος ή κερδίζει πολλαπλάσια .

ΕΝΩ Ένας εργαζόμενος υπάρχει εφόσον είναι παραγωγικός έχοντας καλή επαγγελματική σχέση με τον εργοδότη. Προσφέρει κερδίζει επιβιώνει. α)με την ικανότητα του, β) την απόδοση του, γ) την εμπειρία του, βασιζόμενος και στην αλληλεγγύη των συναδέλφων..

Το μόνο κοινό και των δύο πλευρών σε αυτό τον εργασιακό χώρο είναι το συν της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας του χρόνου ύπαρξης μέσο της σημερινής και απαράδεκτης στημένης κρίσης .

Εμείς ως εργαζόμενοι κάπου τα έχουμε μπερδέψει. Όλοι τα κάνουμε όλα….. και αφεντικά και δούλοι δηλαδή….

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΗΣΟΥΝ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ .

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΟΣΟ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΌΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

ΑΘΗΝΑ 20/9/2010

Με εκτίμηση
ΣΙΟΡΟΒΙΓΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΙΝΗΤΟ 6944472668
Mail: j.siorovigas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails