Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Kelvin Κλίμακα & CRI Επίπεδο

 KELVIN ΚΛΙΜΑΚΑ ΚΑΙ CRI ΕΠΙΠΕΔΟ


Θερμοκρασία χρώματος είναι ένα χαρακτηριστικό του ορατού φωτός που έχει σημαντικές εφαρμογές στη φωτογραφία, βίντεο, εκδόσεις και άλλα πεδία. Θερμοκρασία χρώματος είναι μια έννοια που ορίσθηκε για πρώτη φορά από τον William Thomson. Ο Λόρδος Κέλβιν (1824-1907), ένας ιρλανδικός-γεννημένος φυσικός, έγραψε πάνω από 600 έγγραφα σχετικά με τους νόμους της κίνησης και τη σπατάλη της ενέργειας.





 Σήμερα το όνομα Λόρδος Κέλβιν είναι πλέον συνδέεται με την κλίμακα Kelvin, ένα μέτρο της μοριακής δραστηριότητας και εκπομπών ενέργειας.  Οι θερμοκρασίες χρώματος των εκπομπών με βάση την προφανή χρώμα του μαύρου σώματος (θεωρητική καλοριφέρ και απορροφητήρα της ενέργειας σε όλα τα ηλεκτρομαγνητικά μήκη κύματος.) θερμαίνεται σε διάφορες θερμοκρασίες στην κλίμακα.  Μια θεωρητική μαύρο σώμα αρχίζει να εκπέμπει φως όπως η θερμοκρασία αυξάνει τους? Να ανάβει κόκκινο στα 1000 Κ, το κίτρινο σε 3000 Κ, μπλε-άσπρο στα 6000 K, και έντονο μπλε σε 60.000 Κ.








 Τα αληθινά μαύρα σώματα υπάρχουν μόνο στη θεωρία, έτσι ώστε να είμαστε πρακτικοί, σκεφτείτε ένα κομμάτι σίδερο? Όπως το σίδερο θερμαίνεται, αρχίζει πρώτα να λάμπουν ένα θαμπό κόκκινο, πορτοκαλί, στη συνέχεια, στη συνέχεια, κίτρινο, και τέλος, ένα μπλε-άσπρο.  Κάθε ένα από αυτά ακτινοβολούμενης χρώματα είναι μια ακριβής μέτρηση της σωματικής θερμοκρασίας του μετάλλου - η δραστηριότητα των μορίων του.  Αυτές οι θερμοκρασίες χρώματος επίσης να αναφερθεί σε διάφορα μήκη κύματος του φωτός.



Επειδή η κλίμακα Κέλβιν βασίζεται εξ ολοκλήρου σε φυσικά φαινόμενα, θεωρείται ως "απόλυτη" κλίμακα, καθώς και οι θερμοκρασίες σε απλά χαρακτηρίζονται ως "Kelvin" ή "Κ".  Ο κατάλληλος τρόπος για να αναφερθεί στη θερμοκρασία του φωτός χαλαζία είναι απλά "3200 K" (για παράδειγμα).



 Στην παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών, υπάρχουν μερικά σημείο αναφοράς θερμοκρασίες χρώματος και τυποποιημένες μεθόδους για τη μετατροπή μεταξύ τους.  Οι κύριες δύο είναι φωτογραφικά φως της ημέρας (συνήθως ως 5600 Κ) και βολφραμίου, ή πυρακτώσεως χαλαζία (3200 K).



 Για βίντεο πράξεις τις σχετικές θερμοκρασίες που κυμαίνονται από περίπου 2.000 έως 8.000 Κ Κ? Αυτές είναι κοινές συνθήκες φωτισμού. Στην πράξη αυτό συνήθως σημαίνει την επιλογή των φώτων, των τζελ και τα φίλτρα που είναι τα πλέον κατάλληλα για τις επικρατούσες φως ή να δημιουργήσετε ένα συγκεκριμένο χρωματικό εφέ. Για παράδειγμα, ένας χειριστής κάμερας θα επιλέξει μια «5600K φίλτρο" για χρήση εκτός στη μέση του μια ηλιόλουστη μέρα.






 CRI ΕΠΙΠΕΔΟ



 CRI, ή δείκτη χρωματικής απόδοσης, είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό του φωτός που εκπέμπει μια φθορίζουσα λάμπα και είναι τόσο σημαντικό όσο η θερμοκρασία χρώματος που καθορίζουν την ποιότητα του φωτός.  Αυτό είναι ένα υπολογισμένο μέτρηση για το πώς ακριβώς λάβει "καθιστά" φανός χρώματα.  Ένα θεωρητικά νομάρχης βαθμολογία είναι 100.  μια λάμπα με υψηλό CRI (οτιδήποτε πάνω από 90) κάνει τα χρώματα φαίνονται πλούσια και βαθιά, ενώ μια λάμπα με ένα πολύ χαμηλότερο CRI κάνει τα ίδια χρώματα σε ένα σύνολο ή κοστούμι φαίνεται πλένω-έξω και ασθενικά.






 Η βαθμολογία δείκτης αποτελεί ένα μέτρο του μέσου όρου της εμφάνισης των οκτώ τυποποιημένων χρωμάτων των ενδιάμεσων εξαπλωθεί κορεσμού σε όλο το φάσμα των αποχρώσεων.  Είναι μέτρα τα μήκη κύματος λείπουν από έναν λαμπτήρα σε σύγκριση με μια θεωρητικά τέλεια πηγή φωτός.










 CRI είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό βαθμολογία για λαμπτήρες φθορισμού, επειδή λείπουν συχνά σημαντικά τμήματα του φάσματος.  Λάμπες φθορισμού είναι μια ασυνεχή φωτεινή πηγή που θα μπορούσε να λείπει ένα κομμάτι από κόκκινο και έχουν ένα τεράστιο ακίδα στην πράσινη περιοχή. Λαμπτήρες φθορισμού είναι περίπλοκα πράγματα, και κάποια μπορεί να έχει εκπομπών σε λίγες μόνο επιλέξτε μήκη κύματος, σχεδόν τόσο κακή όσο το αμιγές κόκκινο, πράσινο, μπλε φως. Χρειάζεται δουλειά για να εξομαλύνει τις φάσματος σε μια ομαλή κατανομή όλων των χρωμάτων, έτσι θα πληρώσουν περισσότερα για ένα υψηλό λαμπτήρα CRI.



 Λόγω της κλίμακας Kelvin είναι βασισμένη στην ισορροπημένη ακτινοβολία ενός θεωρητικού μαύρο σώμα, είναι ορθή από τεχνική άποψη να κατατάξει φθορισμού όσον αφορά την κλίμακα Kelvin. Kelvin χαρακτηρισμοί για σωλήνες με χαμηλό CRI είναι λιγότερο σημαντικές, σε αντίθεση με τους σωλήνες με υψηλό CRI που εκπέμπουν μια πιο ομαλή φάσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails