Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

Έφυγε από τη ζωή η γυναίκα του Φίνου σε ηλικία 97 ετών

Εζησε την ιστορία των ελληνικών κινηµατογραφικών στούντιο από τη γέννησή τους. Εζησε και το φινάλε τους. Ωσπου η καρδιά της σταµάτησε να χτυπά. Χάρη σ’ εκείνη ο Φιλοποίµην Φίνος εµπνεύστηκε τη δηµιουργία κινηµατογραφικών στούντιο. Κι εκείνη έµελλε να αναλάβει την...


... αυτοκρατορία που είχε στήσει στα χρόνια του καλού, ελληνικού σινεµά. Η Τζέλλα Φίνου, χήρα του δηµιουργού τής Φίνος Φιλµς, πέθανε τη Δευτέρα στα 97 της χρόνια. Προπολεµικά η Τζέλλα Βανάκου ως τραγουδίστρια µαζί µε τη Ρένα Βλαχοπούλου και την αδελφή της Νίτσα αποτελούσαν το Τρίο Σταρ. Στο πάλκο την πρωτοείδε ο Φίνος. Ηταν έρωτας µε την πρώτη µατιά. Και διατηρήθηκε ώς τον θάνατό του το 1977 από καρκίνο.

Αυτή τη σχέση, η οποία επιβεβαιώνει τη ρήση που θέλει «πίσω από κάθε µεγάλο άνδρα κρύβεται µια γυναίκα», περιγράφει και αναπτύσσει στο βιβλίο της «Φίνος Φιλµ, Φιλοποίµην και Τζέλλα» (Εκδ. Ορφέας), η Μαρικαίτη Καµβασινού, ανιψιά της. Στις σελίδες του ακούµπησε τις αναµνήσεις της η Τζέλλα για τον έρωτα της ζωής της και ο αναγνώστης µπορεί να σχηµατίσει µια εικόνα για την προσωπικότητα του Φίνου, ενός ανθρώπου µάλλον κλειστού. Παρά τον θυελλώδη έρωτά τους, παντρεύτηκαν µε... το ζόρι. Διατηρούσαν δεσµό 10 χρόνια ώσπου µια µέρα ο Αλέκος Σακελλάριος πήγε µε παπά στα στούντιο του Φίνου για να τον παντρέψει µε την Τζέλλα. Δεν απέκτησαν παιδιά και από τη δεκαετία του ‘60, σύµφωνα µε µαρτυρίες, ήθελαν να υιοθετήσουν τη Ζωή Λάσκαρη, όµως εκείνη δεν δέχθηκε.

Η Τζέλλα, σύζυγος του «κατσαβιδάκια», όπως αποκαλούσαν τον Φιλοποίµενα Φίνο, όσοι τον γνώριζαν και ήξεραν ότι κουβαλούσε πάντα µαζί του ένα κατσαβίδι, ανέλαβε τη Φίνος Φιλµ µετά τον θάνατό του.

Πηγή : sarotiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails