Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απο τους Κινηματογραφιστές στην ομίχλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

150 μέρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και τις διαβεβαιώσεις της ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα είχε παρουσιαστεί το σχέδιο νόμου για τον κινηματογράφο, το ΥΠΠΟ παραμένει βουβό. Παρ΄ όλο που στις αρχές του ίδιου μήνα στιγμάτιζε την αποχή της Ομίχλης από το 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου, αυτοδιαψεύστηκε.


Οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη» ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ για τον κινηματογράφο. Ζητάμε ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΠΑΤΑΛΗ και να ελεγχθεί Η ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ. Ζητάμε το νέο νόμο που θα ανατρέψει την κατάσταση αυτή.
Για κάθε 100 ευρώ του ειδικού φόρου που προορίζεται για την ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφίας, μόνο τα 17 καταλήγουν στην παραγωγή. Με ευθύνη της Διεύθυνσης Κινηματογράφου του ΥΠΠΟ, τα υπόλοιπα διοχετεύονται σε διάφορες αντιπαραγωγικές δραστηριότητες . Πως θα επιτευχθεί η ανάπτυξη με τέτοια πολιτική;
Όσον αφορά την υποχρέωση των τηλεοπτικών σταθμών να εφαρμόζουν το νόμο για το 1,5%, πρώτη και καλύτερη παρανομεί η ΕΡΤ Α.Ε. Εγκρίνει περίπου 800.000 ευρώ το χρόνο (τα οποία μάλιστα πλέον δεν καταβάλει) τη στιγμή που η υποχρέωση της ανέρχεται στα 5.000.000 ευρώ, με βάση τα στοιχεία που η ίδια καταθέτει στο παρατηρητήριο του Στρασβούργου.
Έτσι λοιπόν σήμερα η παραγωγή έχει τελματώσει από την αδυναμία του ΕΚΚ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να διεκδικήσει τα οφειλόμενα, καθώς και από την άρνηση της ΕΡΤ να ανταποκριθεί στις δικές της υποχρεώσεις.

Φτάνει πιά! Ως εδώ!

Ενημέρωση απο το Filmmakers Of Greece http://fogfilms.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails