Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ανακοίνωση από την ΕΤΙΤΑ-ΕΤΙΤΒΕ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Ενώσεων χαιρετίζουμε την μαζική και δυναμική συμμετοχή στην χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση των Τεχνικών που εργάζονται στην Ιδιωτική Τηλεόραση.

Η μεγάλη συμμετοχή μας, που ξεπέρασε το ενενήντα τοις εκατό (90%), έστειλε ένα μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας ότι όχι μόνο δεν θα περάσουν τα εργοδοτικά σχέδια για μειώσεις των θέσεων εργασίας και μηδενικές αυξήσεις στις νέες Σ Σ Ε, αλλά και το ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για νέες προσλήψεις.
Η ενοικιαζόμενη εργασία στους τηλεοπτικούς σταθμούς είναι παράνομη. Η τηλεοπτική νομοθεσία είναι ξεκάθαρη, «Οι συνθήκες εργασίας των τεχνικών τηλεόρασης είναι αυτές της εξαρτημένης εργασίας με την...

έννοια ότι κατά την εκτέλεσή της τελούν υπό την επιτήρηση , καθοδήγηση και έλεγχο του εργοδότη και είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε συγκεκριμένο τόπο με καθορισμένο χρόνο εργασίας».
Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι τα Ιδιωτικά κανάλια πρέπει να προχωρήσουν σε προσλήψεις τόσων τεχνικών όσων ενοικιαζόμενων απασχολούν παράνομα καθημερινά.
Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε να μην στηλιτεύσουμε την συμπεριφορά των τεχνικών εκείνων του ΟΤΕ που έγιναν απεργοσπάστες με πρόσχημα την επίδειξη «κοινωνικής υπευθυνότητας» όπως έλεγε χτες το κρόουλ στον ΑΝΤ1 άνοιξαν τα κυκλώματα για την μετάδοση του αγώνα Παναθηναϊκού – Στάνταρ Λιέγης.
Εκφράζουμε επίσης την λύπη μας για τους λίγους εκείνους συναδέλφους μας που είτε υπέκυψαν στις πιέσεις των ιδιοκτητών της εταιρείας ABC, είτε είδαν σαν ευκαιρία την απεργία για να βγάλουν μεροκάματο, καθώς και για τους υπαλλήλους του ΟΑΚΑ που μετέτρεψαν την εικοσιτετράωρη απεργία τους σε στάση εργασίας.
Όλα αυτά έγιναν για την «κοινωνική υπευθυνότητα» όπως ονομάζει ο ΑΝΤ1 το γέμισμα των ταμείων του από τις διαφημίσεις που έπαιξαν στην αρχή στο ημίχρονο και στο τέλος του αγώνα.
Συνάδελφοι, τα συμφέροντα που βρίσκονται απέναντί μας είναι πολύ μεγάλα και η δύναμή τους φτάνει πολύ ψηλά. Μόνο συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία μας μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.
Η κρίση είναι απλά ένα πρόσχημα για να πλουτίσουν κάποιοι ακόμα περισσότερο, αν δεν αντισταθούμε θα μας πάρουν πίσω ακόμα και αυτές τις ελάχιστες κατακτήσεις που μας απέμειναν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Σ Σ Ε ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α & Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails