Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Σάββατο, 8 Μαΐου 2010

Εργασία: Βασική σύνταξη 360 ευρώ με 15 χρόνια ταμείο

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : εργασια: Βασική σύνταξη 360 ευρώ με 15 χρόνια ταμείο

Οι τελευταίες λεπτομέρειες του ασφαλιστικού νομοσχεδίου απασχόλησαν το χθεσινό πολύωρο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, με τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο να αναλύει ένα προς ένα τα άρθρα.


«Πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση» είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι στόχος του είναι «να μην υπάρχουν αδικίες». Οπως αποφασίστηκε, η κατάθεση του σχεδίου νόμου θα γίνει στη Βουλή το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου και θα ψηφιστεί εντός του καλοκαιριού.

Οι κυριότερες ρυθμίσεις αφορούν την καθιέρωση βασικής σύνταξης σε όλα τα ταμεία και τη θέσπιση ανταποδοτικής σύνταξης σύμφωνα με τα έτη ασφάλισης και τον συντάξιμο μισθό. Παράλληλα μελετάται η κατάργηση ή αποθάρρυνση των εργαζομένων που επιθυμούν να βγουν πρόωρα στη σύνταξη.

Κεντρικός πυρήνας της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θεωρείται ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων. Το υπουργείο Εργασίας φαίνεται ότι καταλήγει σε ένα μεικτό σύστημα το οποίο θα προβλέπει τα εξής:

- Ως βάση υπολογισμού της σύνταξης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία θα λαμβάνονται τα δέκα τελευταία έτη. Αυτό θα ισχύσει από το 2018 και μετά. Ωστόσο, για να υπάρξει σταδιακή εφαρμογή των αλλαγών, σε πρώτη φάση τα μισά χρόνια ασφάλισης θα υπολογίζονται με το σημερινό καθεστώς και τα άλλα μισά με το νέο.

- Σημαντικό στοιχείο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι και αυτό που αφορά τους συντελεστές υπολογισμού της σύνταξης με βάση τους οποίους θα υπολογίζονται αυτές από το έτος 2018 και μετά. Οι συντελεστές για την προσαύξηση της σύνταξης αναμένεται να κυμαίνονται από 0,9% ή 1% για όσους έχουν 15ετή ασφάλιση και έως 2% για όσους συμπληρώνουν 40ετία. Οι συντελεστές αυτοί θα αλλάζουν ανά πενταετία, με στόχο να επιβραβεύονται όσοι παρατείνουν την παραμονή τους στην αγορά εργασίας.

- Η βασική σύνταξη με βάση τα σημερινά δεδομένα θα είναι 360 ευρώ. Το ποσό αυτό θα δικαιούνται όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης.

- Τέλος, η βασική σύνταξη θα χορηγείται στο 65ο έτος της ηλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails