Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τον κινηματογράφο ζητά η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών

Καλεί σε διάλογο τον υπουργό Πολιτισμού

Αθήνα

H Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών ζητά σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, την απόσυρση του σχεδίου νόμου για τον κινηματογράφο και καλεί τον υπουργό Πολιτισμού σε «διάλογο με όλη την κινηματογραφική κοινότητα, για ένα νομοσχέδιο με όραμα και προοπτική».

Στην ανακοίνωσή της, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών (ΕΕΣ), αναφέρει επίσης, ότι από την διαβούλευση του σχεδίου νόμου για τον κινηματογράφο, η οποία έληξε την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου προέκυψε ότι «οι ψήφοι που έλαβαν τα σχόλια και οι παρεμβάσεις συγκέντρωσαν συνολικά τον αριθμό 5351 , από τις οποίες 4952 είναι κατά του νομοσχεδίου και 399 υπέρ του νομοσχεδίου».

Τα κείμενα που τάσσονταν κατά του νομοσχεδίου ξεπέρασαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΣ, τους 100 και πλέον ψήφους και αυτά ήταν των πέντε Προέδρων και Συμβούλων του ΕΚΚ (Μάνου Ζαχαρία, Κώστα Βρεττάκου, Γιάννη Μπακογιαννόπουλου, Διαγόρα Χρονόπουλου και Μάνου Ευστρατιάδη), το κείμενο του σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη,του σκηνοθέτη Σπύρου Ταραβήρα,της Κινηματογραφικής Κοινότητας , της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

Tα κείμενα που τάσσονται υπέρ του νομοσχεδίου έλαβαν «λιγότερο από 50 ψήφους και ήταν των Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη, με 34 ψήφους και του Βασίλη Κοσμόπουλου με 29 ψήφους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή : in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails