Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Διετές πάγωμα των μισθών θέλουν οι εργοδότες

Απο την συνάντηση τις 1 Ιουνίου 2010

ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ των σχεδιαζόμενων ανατροπών στα εργασιακά (χαμηλότερες εισαγωγικές αποδοχές για τους νέους σε ηλικία εργαζομένους, ανατροπές στον θεσμό των συμβάσεων εργασίας, στις ομαδικές απολύσεις και στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης κ.λπ.) γίνεται σήμερα στα γραφεία του ΣΕΒ (Ξενοφώντος 5) η συνάντηση- διαπραγμάτευση για τη νέα ΕΓΣΣΕ (Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας) έτους 2010 μεταξύ της Συνομοσπονδίας και των εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ). Η εργοδοτική πλευρά σχεδιάζει να προτείνει τη χορήγηση εξαιρετικά περιορισμένων αυξήσεων και το «πάγωμά» τους για την επόμενη διετία. Η ΓΣΕΕ διεκδικεί αύξηση της τάξεως του 3,5-4% για μονοετή σύμβαση.
Για τα μέτρα- φωτιά που προωθεί το υπουργείο Εργασίας με βάση το δεσμευτικό μνημόνιο της κυβέρνησης με την τρόικα (ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ) έγινε χθες η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Α. Λοβέρδου με τις εργοδοτικές οργανώσεις, οι οποίες τοποθετούνται θετικά στα όσα αναφέρει το μνημόνιο σε ό,τι αφορά στις εργασιακές σχέσεις. Οι εργοδοτικές οργανώσεις καλούνται μέχρι τις 15 Ιουνίου να καταθέσουν τις προτάσεις τους ώστε το υπουργείο να προχωρήσει στην έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων.

Η ΓΣΕΕ σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους εργοδότες σημειώνει ότι αυτή «εξελίσσεται σε μια ιλαροτραγωδία ως προς τη διαδικασία και το περιεχόμενο. Ας μην κουράζονται στο υπουργείο Εργασίας για να φτιάχνουν τέτοιους νόμους, ας πάρουν έτοιμο το σημείωμα που έχει δώσει και στην τρόικα (Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ) και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών».

Κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τις εργοδοτικές οργανώσεις ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος προανήγγειλε την αυστηρή τήρηση των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις, όπως αυτές προβλέπονται στο μνημόνιο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος δήλωσε: «Ή θα υλοποιήσουμε με συνέπεια τις δεσμεύσεις μας, χωρίς άρνηση της πραγματικότητας, χωρίς υπεκφυγές ή θα καταποντιστούμε».


Ενημέρωση απο το http://allaboutergasia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails