Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Οργή στην Ιαπωνία για ελληνικό ντοκιμαντέρ


Οργή στην Ιαπωνία για ελληνικό ντοκιμαντέρ
Το ντοκιμαντέρ του Λούη Ψυχογιού για το κυνήγι δελφινιών προκαλεί την οργή των εθνικιστών στην Ιαπωνία.

Η ιαπωνική εταιρεία διανομής του ντοκιμαντέρ «Ο όρμος» (The cove) του Λούη Ψυχογιού δήλωσε σήμερα ότι η διανομή στις ιαπωνικές αίθουσες της ταινίας που καταγγέλλει το κυνήγι των δελφινιών έχει μπει στο στόχαστρο των εθνικιστών και ότι μία κινηματογραφική αίθουσα ακύρωσε την προβολή της.

Η εταιρεία Unplugged, που διανέμει στην Ιαπωνία την ταινία, διευκρίνισε ότι το ντοκιμαντέρ θα προβαλλόταν σε 26 κινηματογραφικές αίθουσες από τις 26 Ιουνίου, όμως μία από τις δύο αίθουσες στο Τόκιο ακύρωσε την προβολή του έπειτα από πιέσεις που δέχθηκε από εθνικιστές.

Ο διευθυντής της εταιρείας διανομής Τακέσι Κάτο διαβεβαίωσε πάντως ότι η εταιρεία του θα κάνει τα πάντα για να προβληθεί κανονικά το ντοκιμαντέρ στις υπόλοιπες αίθουσες.

«Δεν πρόκειται για μία αντι-ιαπωνική ταινία. Θεωρούμε απαραίτητο να διαξαχθεί μία υγιής συζήτηση σχετικά με το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ», δήλωσε ο Κάτο σε ανακοίνωσή του.

Το ντοκιμαντέρ, που φέτος τιμήθηκε με το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, πραγματεύεται το κυνήγι δελφινιών που αποτελεί παράδοση στο χωριό Ταϊτζί και περιέχει σοκαριστικές εικόνες, πολλές από τις οποίες βιντεοσκοπήθηκαν λαθραία, από τη σφαγή των δελφινιών σε ένα μικρό όρμο, το νερό του οποίου γίνεται κόκκινο από το αίμα.

Η απονομή του βραβείου Όσκαρ στο ντοκιμαντέρ αυτό προκάλεσε την οργή των ψαράδων του Ταϊτζί που κατήγγειλαν την «υποκρισία» της Δύσης, η οποία συγκινείται από το κυνήγι των δελφινιών, όμως σκοτώνει βοοειδή και χοίρους στα σφαγεία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails