Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Μαρία Σολωμού«Είμαστε απλήρωτοι. Μας δημιουργεί πλέον οικονομικό πρόβλημα»


Τις τελευταίες εβδομάδες έχει γίνει γνωστό πως η εταιρία παραγωγής «Cinegram» που βρίσκεται πίσω από τη σειρά «Ονειροπαγίδα» του ΑΝΤ1, δεν έχει πληρώσει τους ηθοποιούς της σειράς. Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σήριαλ ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα της σεζόν που τελειώνει, οι ηθοποιοί αλλά και οι υπόλοιποι συντελεστές της σειράς δεν έχουν πληρωθεί για κανένα σχεδόν από τα επεισόδια που έχουν προβληθεί. Μάλιστα, αυτό δημιούργησε πρόβλημα σχετικά με το αν θα συνεχιστεί ή όχι η σειρά και την επόμενη σεζόν όπως είχε προγραμματιστεί. Το Yupi επικοινώνησε με τη Μαρία Σολωμού, η οποία εξήγησε πώς ακριβώς έχει η κατάσταση, τι σκέφτεται η ίδια να κάνει και αν τελικά θα συνεχιστεί η σειρά του χρόνου.

«Είχα ξεκινήσει να πληρώνομαι και μετά τίποτα. Συνολικά, πληρώθηκα περίπου το 1/3 των επεισοδίων που έχουμε γυρίσει. Ήταν θέμα της εταιρίας παραγωγής, η οποία έκλεισε, ή κλείνει ή θα κλείσει- κάτι τέτοιο τέλος πάντων. (…) Ελπίζω ότι δεν θα κλείσει, γιατί, αν κλείσει, άντε να πάρεις τα λεφτά σου. Η συγκεκριμένη εταιρία χρωστάει και σε άλλους, έχει 3 σήριαλ μισοπληρωμένα, χρωστάει στους υπαλλήλους της. Μιλάμε για πολύ πράγμα. Υπάρχει πολύς κόσμος απλήρωτος. Δεν πρόκειται πλέον περί μείωσης μισθού και τέτοια. Εδώ λέμε να είσαι απλήρωτος. Και μετά απλά κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια και παρακαλάς το Θεό να γίνει ένα θαύμα. Αν και εγώ στην ουσία τα έχω ξεγράψει αυτά τα λεφτά» εξηγεί η Μαρία στο Yupi.

«Κάτι πρέπει να κάνω, αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς. Και να πάμε δικαστικά, μάλλον θα τραβήξει πολύ αυτή η ιστορία» απαντά σχετικά με το αν πρόκειται να κινηθεί νομικά για να διεκδικήσει τα λεφτά της. «Η ουσία είναι ότι πρέπει να πάρουμε τα λεφτά μας. Εγώ μάλιστα είμαι από τις τυχερές. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί -εκτός από έναν- δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Και μιλάμε για ηθοποιούς με βασικούς ρόλους στη σειρά».

Παράλληλα, η ηθοποιός, που έχει ένα γιο 4,5 ετών, εξηγεί: «Σαφέστατα και έχω οικονομικό πρόβλημα. Αν ήμουν μόνη μου, δεν θα είχα, αλλά έχω ένα παιδί. Και ο Γιώργος (Καραμίχος) έχει παιδί και σπίτι. Δεν υπάρχει κάποιος στη σειρά που να έχει άλλη σοβαρή πηγή εισοδήματος και να μην είναι στριμωγμένος. Όταν έχεις υπολογίσει ένα εισόδημα, κάνεις τα κουμάντα σου».

Όσο για το αν θα συνεχιστεί η σειρά και του χρόνου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί: «Αλλάξαμε εταιρία παραγωγής. Δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα γυρίσματα γιατί δεν ήταν απλή διαδικασία να αλλάξει η εταιρία. Υποτίθεται ότι θα ξεκινήσουμε κανονικά τα γυρίσματα για τη δεύτερη σεζόν και ελπίζουμε ότι θα πληρωνόμαστε κανονικά. (…) Η απόφαση να συνεχιστεί η σειρά πάρθηκε μέσω δημοκρατικών διαδικασιών. Εγώ μπορεί -για το γαμώτο μόνο- να μην ήθελα να συνεχίσω, αλλά όταν βλέπεις ότι οι υπόλοιποι συνάδελφοι -και οι ηθοποιοί και το συνεργείο- θέλουν, το δέχεσαι. Από συναδερφική αλληλεγγύη».

Πηγή : yupi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails