Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απο την Ελληνική Προεδρία στο Ευρωπαϊκό Οπτικοακουστικό Παρατηρητήριο-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ελληνική Προεδρία στο Ευρωπαϊκό Οπτικοακουστικό Παρατηρητήριο

Αθήνα, Κέντρο Τύπου ΓΓΕ-ΓΓΕ, 16-17 Ιουνίου 2010




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), ο εθνικός οργανισμός έρευνας για τα οπτικοακουστικά της χώρας μας, ο οποίος λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει αναλάβει για το έτος 2010 την Προεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Παρατηρητηρίου (ΕΟΠ) για δεύτερη φορά στην ιστορία του μετά το 1999.
Το Παρατηρητήριο λειτουργεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης και αποτελεί έναν από τους πυλώνες της χάραξης της ευρωπαϊκής πολιτικής στα οπτικοακουστικά ΜΜΕ. Το ΙΟΜ αποτελεί τον εθνικό εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Παρατηρητήριο από το 1994.

Στο πλαίσιο της Προεδρίας, το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων οργανώνει διεθνές Εργαστήριο (Workshop) με τίτλο “The Relation between Television and the Film Industry at the age of Convergence”, Κέντρο Τύπου ΓΓΕ-ΓΓΕ, 16 Ιουνίου 2010 (ώρα 15.00-18:30).

Στο Εργαστήριο εισηγητές θα είναι ερευνητές-αναλυτές του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Παρατηρητήριου: η κα Susanne Nikoltchev, Head of the Department for Legal Information & ο κ. Andre Lange, Head of Department for Information on Markets and Financing. Έχουν, επίσης, κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους για την κατάσταση στην Ελλάδα, καταθέτοντας σχετικά στοιχεία, θεσμικοί εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων και συγκεκριμένα: ο Καθηγητής κ. Νέστωρ Κουράκης, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η κα Άννα Κασιμάτη, Υπεύθυνη Γραφείου Μελετών & Προγραμμάτων του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, η κα Βαγγελιώ Τσιλίκουνα, Διευθύντρια Προγράμματος ΕΡΤ, ο κ. Κώστας Φέρρης, Σκηνοθέτης-Εκπρόσωπος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και ο κ. Κωνσταντίνος Μωριάτης, Παραγωγός-Υπεύθυνος Τομέα Τηλεόρασης του ΣΑΠΟΕ.



Το Εργαστήριο θα είναι ανοικτό στο ευρύ κοινό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Η σχέση ανάμεσα στην Τηλεόραση και την Κινηματογραφική Βιομηχανία στην εποχή της Σύγκλισης»

Εργαστήριο που διοργανώνεται από την Ελληνική Προεδρία του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Παρατηρητηρίου

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2010

Κέντρο Τύπου ΓΓΕ-ΓΓΕ

15.00 – 15.20 Χαιρετισμοί

κ. Ροδόλφος Μορώνης, Πρόεδρος-Διευθυντής I.O.M., Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Παρατηρητηρίου

κ. Wolfgang Closs, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Παρατηρητηρίου

15.20 – 16.15 Ευρωπαϊκές εξελίξεις

κα Suzanne Nikoltchev, Επικεφαλής Τμήματος Νομικής Πληροφόρησης του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Παρατηρητηρίου «Η υποχρέωση των Τηλεοπτικών σταθμών να επενδύουν στην κινηματογραφική παραγωγή»

Dr. Andre Lange, Επικεφαλής Τμήματος για την Αγορά και τη Χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Παρατηρητηρίου «Η χρηματοδότηση του κινηματογράφου ή του τηλεοπτικού προγράμματος στο κατακερματισμένο οπτικοακουστικό σύστημα της Ευρώπης»

16.15 – 18.30 Εξελίξεις στην Ελλάδα

Η οπτική γωνία των ενδιαφερομένων

Καθηγητής κ. Νέστωρ Κουράκης, Αντιπρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόραση «Η προσέγγιση της ρυθμιστικής αρχής στο ζήτημα της χρηματοδότησης του κινηματογράφου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς»

κα Άννα Κασιμάτη, Υπεύθυνη Γραφείου Μελετών & Προγραμμάτων Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου «Η χρηματοδότηση της κινηματογραφικής παραγωγής από την οπτική γωνία του Ε.Κ.Κ.»

κα Βαγγελιώ Τσιλίκουνα, Διευθύντρια Προγράμματος ΕΡΤ «Η προσέγγιση της δημόσιας τηλεόρασης»

κ. Κώστας Φέρρης, Σκηνοθέτης – Εκπρόσωπος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών «Η οπτική γωνία των σκηνοθετών»

κ. Κωνσταντίνος Μωριάτης, Παραγωγός-Υπεύθυνος Τομέα Τηλεόρασης Συνδέσμου Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (ΣΑΠΟΕ) «Η οπτική γωνία των παραγωγών»

Εκπρόσωπος της NOVA* «Η οπτική γωνία των παροχέων περιεχομένου ή των διαχειριστών συνδρομητικών πλατφορμών»

Εκπρόσωπος της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.)* «Η οπτική γωνία των ιδιωτικών καναλιών»

Συντονισμός: κ. Κωνσταντίνος Παπαβασιλόπουλος, Ερευνητής ΜΜΕ

Συμπεράσματα
* έχουν προσκληθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails