Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση της επιτροπής διαχείρισης της κρίσης ΚΙΝΟ Α.Ε. 13/7/2010‏

Συνάδελφοι,
τον τελευταίο καιρό ξεκίνησε και πάλι μια διαδικασία επίλυσης των προβλημάτων που τρέχουν στον χώρο μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Τα προβλήματα, να σας θυμίσουμε, ήταν πάντα εδώ άλυτα, απλά εθελοτυφλούσαμε. Την σημερινή κατάσταση μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε μόνο σαν χαοτική! Η κάθε μια ειδικότητα παίρνει ατομικά αποφάσεις, που τις ανακοινώνει ανοικτά προς όλους και τις εφαρμόζει. Αυτές οι αποφάσεις είναι σεβαστές, αλλά δεν βρίσκουν σύμφωνες όλες τις ειδικότητες στις επιμέρους λεπτομέρειες.

Οι δε εμπλεκόμενοι (πρώην ΚΙΝΟ Α.Ε.) κάνουν συζητήσεις με την κάθε ειδικότητα, προσπαθώντας να διευθετήσουν το προβλημά τους.
Όταν όμως οι διαπραγματεύσεις φτάνουν σε αδιέξοδο, η κάθε ειδικότητα αποφασίζει να παραπέμψει τις εταιρείες παραγωγής αλλά και τους πρώην της ΚΙΝΟ στην ΕΤΕΚΤ ή σε εμάς. Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε από τον γραμματέα της ΕΤΕΚΤ ότι μπορεί να διαπραγματευτεί μόνο για τα μέλη του.

Προς ενημερωσή σας λοιπόν.

Τα χρωστούμενα της ΚΙΝΟ είναι 1.185.117,03 ευρώ από αυτά μόνο τα 22.375,46 ευρώ είναι με
ΙΚΑ και αντιστοιχούν σε 12 εξωτερικούς συνεργάτες της ΚΙΝΟ Α.Ε.
Από αυτούς τους 12 πιστεύουμε ότι μόνο οι 6 με 8 θα μπορούσαν να είναι μέλη της ΕΤΕΚΤ (β.
οπερατέρ και ηλεκτρολόγοι κλπ) και τους αντιστοιχούνε οφειλές 17.094,67 ευρώ. Από αυτό το
ποσόν έχουν εξοφληθεί περίπου τα 5.000,00 ευρώ ήδη από τον κύριο Πατσή.
Άρα η ΕΤΕΚΤ εκπροσωπεί (αν και εφόσον είναι μέλη της) 6 άτομα που δεν έχουν εξοφληθεί
πλήρως, που τους αντιστοιχούνε περίπου 12.094,67 ευρώ δηλαδή το 1,02% του συνολικού χρέους.
Δυστυχώς για εμάς η πολύτιμη βοήθεια από την ΕΤΕΚΤ δεν είναι αρκετή.
O ρόλος της επιτροπής διαχείρισης της κρίσης ΚΙΝΟ από την αρχή του προβλήματος ήταν πικοινωνιακός και προς τις δυο πλευρές.

Σήμερα μετά την πρωτοβουλία των ειδικοτήτων (που ασφαλώς επιβραβεύουμε) να ασχοληθούν με το θέμα έχουμε παγιδευτεί σε ένα αδιέξοδο επικοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε συναντήσεις με τους πρώην της ΚΙΝΟ και να μεταφέρουμε στην κάθε ειδικότητα ξεχωριστά τις προτάσεις των εμπλεκόμενων.

Υπάρχουν δυο προτάσεις από εμάς.

Η πρώτη είναι, ότι εφόσον μιλάμε για αλληλεγγύη και κοινή στάση στον χώρο όλων των ειδικοτήτων, θα πρέπει να πραγματοποιούνται συναντήσεις με επιτροπές ειδικοτήτων και την επιτροπή της ΚΙΝΟ, εκεί να αποφασίζετε μια κοινά αποδεκτή απάντηση προς τους ενδιαφερόμενους.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να βγαίνουν αποφάσεις από επιτροπές, αποδεκτές από τα μέλη της κάθε ειδικότητας. Η άλλη λύση είναι να συνεχίσει η κάθε ειδικότητα μόνη της τις διαπραγματεύσεις με τους πρώην της ΚΙΝΟ, οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει και λόγος ύπαρξης αυτής της επιτροπής.

Σε αυτή την περίπτωση, όπως είναι λογικό, θα δηλώνουμε το παρών όποτε μας ζητηθεί διότι έχουμε όλη την χρηματοοικονομική εικόνα του προβλήματος.

Η επιτροπή διαχείρισης δημιουργήθηκε από όλο τον χώρο για όλο τον χώρο, με σκοπό να αποφευχθούν καταστάσεις σαν να πρόσφατα έκτροπα στην εταιρία ΜΑΧ Α.Ε. όπου συνάδελφοι μας πατούσαν πάνω σε τραπέζια και έβριζαν με χυδαίο τρόπο (όχι άδικα), την διοίκηση της εταιρείας.

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι ο ρόλος μας ήταν είναι και θα είναι πάντα επικοινωνιακός, όπως όλοι γνωρίζετε. Ουδέποτε πήραμε καμιά απόφαση, όπως εσφαλμένα (και ελπίζουμε όχι σκόπιμα) έγραψε ο κύριος Χατζηανδρέου στην πρόσφατη επιστολή του. Ηθικό θα ήταν ο κύριος Χατζηανδρέου να ανακαλέσει αυτές του τις τοποθετήσεις (κατηγορίες) εφόσον δεν ανταποκρίνονται στον πραγματικότητα.

Περιμένουμε τις δικές σας σκέψεις και προβληματισμούς.

Φιλικά,
Επιτροπή διαχείρισης της κρίσης ΚΙΝΟ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails