Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Golden boy εναντίον συστήματος


ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

 

Ο Νίκος Τζίμας, ο δημιουργός ταινιών όπως "Ο Άνθρωπος με το Γαρύφαλλο" και "Ο Αστραπόγιαννος", επιστρέφει με μια ελληνοαμερικανική παραγωγή (με πολλούς γνωστού Έλληνες ηθοποιούς) και με ένα θέμα που μιλά στην καρδιά της εποχής μας. "Το Πέταγμα του Κύκνου" είναι μια διεισδυτική όσο και καυστική ματιά στον κόσμο των επιχειρήσεων και στους συμβιβασμούς που απαιτεί το κυνήγι της επιτυχίας σε μια μάλιστα περίοδο που το μοντέλο του "χρυσού στελέχους" ούτως ή άλλως καταρρέει. 
Κεντρικός ήρωας της ιστορίας ο Αλέξης, που στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε επαναστάτης, λάτρης της φύσης, παθιασμένος με τη ζωή και τον έρωτα. Στην πορεία της ζωής του, όμως, καταλήγει να γίνει ακόμα ένας ατσαλάκωτος "γιάπις" πολυεθνικής εταιρίας, ένα πιόνι του συστήματος που σα νέος περιφρονούσε. Μεθυσμένος από την επιτυχία, εγκαταλείπει τις αξίες του και γίνεται ακόμα και σκληρός απέναντι στους παλιούς του φίλους, την οικογένειά του, αλλά και τον έρωτα της ζωής του. Όταν όμως, η απληστία της εταιρίας στην οποία εργάζεται γίνεται η αιτία για μια μεγάλη οικολογική καταστροφή με ανθρώπινα θύματα, ίδιος τολμά να επαναστατήσει κι έρχεται αντιμέτωπος με τα ισχυρά συμφέροντα. Γι ' αυτόν δεν είναι μόνο ένας αγώνας δικαιοσύνης και ηθικής. Ορθώνοντας το ανάστημά του απέναντι σε κολοσσούς του συστήματος ψάχνει βρει όλα όσα έχασε αυτά τα χρόνια - την ίδια τη ζωή του.


Πάντως το teaser trailer της ταινίας προδιαθέτει εκτός των άλλων το θεατή και για στιγμές αγωνίας.

Πρωταγωνιστούν:
James D' Arcy, Alicia Witt, Colm Meaney, Linda Gray, Larry Hagman,Tom Frederic, Georgina Rylance, Γιάννης Βούρος, , Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θανάσης Βέγγος, Άγγελος Αντωνόπουλος, Πέτρος Φυσσούν, Βασίλης Μαυρομάτης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Αντώνης Αντωνίου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Μπέττυ Μαγγίρα, Ρένος Χαραλαμπίδης, Νίκος Ψαρράς, Μενέλαος Ντάφλος, Δέσποινα Μοίρου Δημήτρης Βερύκιος, Άλκης Παναγιωτίδης, Αλέξια Τερεζάκη, Στράτος Κανιαμός, Βίκυ Κουμούτσου, Δημήτρης Μακαλιάς και άλλοι.

Σενάριο, Σκηνοθεσία: Νίκος Τζίμας
Σύμβουλοι Σεναρίου: Ανδρέας Φραγκιάς , Θανάσης Βαλτινός
Συνεργάτες Σεναρίου: Μπάμπης Τσικληρόπουλος, Γιάννης Χρυσούλης, Θάνος Ξηρός, Chris Fallon
Φωτογραφία: Άρης Σταύρου
Μουσική: Λουκάς Θάνος

Πηγή : http://www.e-go.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails