Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Σύγκρουση για γενική συνέλευση ΕΚΚ

Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Εληξε χθες η θητεία του Γιώργου Παπαλιού στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες μας, το υπουργείο Πολιτισμού σύντομα θα παρουσιάσει το νέο κινηματογραφικό νομοσχέδιο, το οποίο θα ρυθμίζει σε νέα βάση και τη λειτουργία του ΕΚΚ.


Στο μεταξύ, όμως, χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΕΚΚ, που κατέθεσε το μέλος της Γενικής Συνέλευσής του και προέδρος της Ενωσης ...
Μουσικοσυνθετών Ελλάδας, Γιάννης Γλέζος. Το δικαστήριο, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η διασωματειακή φορέων τού κινηματογραφικού χώρου, «ακύρωσε την απόφαση της Διοίκησης του Κέντρου να αναβάλει την προγραμματισμένη και υποχρεωτική από το νόμο Γενική Συνέλευση της 30ής Ιουνίου για τον προσεχή Σεπτέμβριο και υποχρέωσε τη Διοίκηση του ΕΚΚ να συγκαλέσει τακτική Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες στις 26 Ιουλίου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διασωματειακής, «απετράπη την τελευταία στιγμή το "πραξικόπημα" που επιχείρησε ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου προκειμένου να παρατείνουν τη θητεία του. Η δικαιολογία που εφηύρε ήταν ότι η πρόσκληση προς τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης είχε αποσταλεί 19 μέρες νωρίτερα και όχι 20, όπως προβλέπει ο νόμος. Η δικαιολογία αυτή θεωρήθηκε από το Δικαστήριο προσχηματική, καθώς η απόφαση για τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης ελήφθη στις 6 Μαΐου, δηλαδή ενάμιση μήνα νωρίτερα από την ημέρα της Συνεδρίασης, γεγονός που αποδεικνύει ότι το Δ.Σ. του ΕΚΚ είχε όλο τον καιρό να επιδώσει νόμιμα την πρόσκληση».

Πηγή : http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails