Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

1o Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτμου

Το πρώτο της κινηματογραφικό Φεστιβάλ ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Πάτμος. Το πρόγραμμα των προβολών ξεκινά στις 19 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 25 του ίδιου μήνα.

Αντλώντας από ένα ευρύ φάσμα κινηματογραφικής δημιουργίας, το φεστιβάλ, που δεν είναι διαγωνιστικό, θα παρουσιάσει ταινίες που έχουν διακριθεί πρόσφατα στην Ελληνική και διεθνή σκηνή, αντιπροσωπευτικές των σύγχρονων κινηματογραφικών τάσεων. Οι προβολές θα μοιραστούν ανάμεσα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο στη Νέα Μαρίνα στο λιμάνι της Πάτμου (Σκάλα) και στο χώρο του Παλαιού Σχολείου στη Χώρα.


Το πρόγραμμα για το 2010 περιλαμβάνει 10 ταινίες μεγάλου μήκους, 8 ντοκιμαντέρ και 20 ταινίες μικρού μήκους. Ενδεικτικά, θα προβληθούν:

Welcome, A Sea Change, Σταυροδρόμια Ζωής, Το Μυστικό Στα Μάτια Της, Τα Παιδία Δεν Παίζει, The End of Poverty, Ακαδημία Πλάτωνος.

Παράλληλες εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ένα αφιέρωμα ομιλιών και προβολών στον ποιητήRobert Lax, ο οποίος έζησε και πέθανε στην Πάτμο - “μία από τις σπουδαίες ποιητικές φωνές του αιώνα μας” κατά τον Jack Kerouac - ένα τριήμερο εργαστήρι παραγωγής και μοντάζ cross-media από την ομάδα Watergun TV, καθώς και τελετές έναρξης και λήξης.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η δημιουργία ενός νέου θεσμού που θα προσελκύει κινηματογραφιστές διεθνούς εμβέλειας και θα ενθαρρύνει τη δημιουργική συνεύρεσή τους με νέους και καταξιωμένους Έλληνες δημιουργούς. Πρόκειται για μία υπαίθρια κινηματογραφική γιορτή - ένα “σινεμά κάτω από τ’αστέρια” - μια γιορτή που προωθεί το έργο ταλαντούχων κινηματογραφιστών σε μία μοναδική τοποθεσία.

Η ιδιαιτερότητα του τόπου αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη σύλληψη και διοργάνωση του Φεστιβάλ. Ιστορικά και πολιτιστικά φορτισμένη, η Πάτμος δεν είναι μόνο ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός, αλλά και παραδοσιακά τόπος συνάντησης ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών - και του κινηματογράφου ειδικότερα - τόπος που μπορεί να «αιχμαλωτίσει» το βλέμμα του κινηματογραφιστή και να εξάψει τη φαντασία του σινεφίλ κοινού. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ένας μεγάλος αριθμός σημαντικών και καταξιωμένων κινηματογραφιστών, παραγωγών και σκηνοθετών υποστηρίζουν τη διοργάνωση και θα παραβρεθούν στο φεστιβάλ.

Από τις μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας που θα προβληθούν, ξεχωρίζει η «Αrcadia lost»του Φαίδωνα Παπαμιχαήλ, που γυρίστηκε στην Αρκαδία με πρωταγωνιστή τον Νικ Νόλτε.

Σύμφωνα με το Βήμα, έχει προγραμματιστεί, επίσης, μια τιμητική βραδιά για τον σκηνοθέτηΝίκο Παναγιωτόπουλο και στο πλαίσιο αυτό θα προβληθεί η ταινία «Αυτή η νύχτα μένει».

Διοργάνωση: Αστική μη Κερδοσκοπική Eταιρεία “Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτμου” [ΔΦΚΠ] (Ιnternational Film Festival of Patmos [IFFP]) σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου.

Οργανωτική Επιτροπή: Στηβ Κρικρής - σκηνοθέτης, Μπάμπης Τσούτσας - σκηνοθέτης, Αnna Wenneker - παραγωγός, Τim Timmers - τεχνικός, Γεράσιμος Μαζαράκης - Νομικός Σύμβουλος.

Από 19 έως και 25 Ιουλίου

Πηγή : http://camera-assistants.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails