Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Πανελλήνιο Συνέδριο Τηλεοπτικών Σταθμών Περιφέρειας


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ιουλίου το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τηλεοπτικών Σταθμών Περιφέρειας OmniTV σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με τη συμμετοχή 500 και πλέον συνέδρων, μεταξύ των οποίων πολιτικοί και πολιτειακοί φορείς, θεσμικοί και ακαδημαϊκοί παράγοντες, στελέχη από την αγορά των διαφημιζομένων και των διαφημιστών κ.α.
Στις βασικές συνιστώσες που προέκυψαν από τις εργασίες του συνεδρίου είναι η επιτακτική ανάγκη να συνενώσουν τις δυνάμεις τους οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί και οι ενώσεις τους, σε μια ενιαία ισχυρή ένωση, προκειμένου να διεκδικήσουν με μεγαλύτερη ισχύ πόρους για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, αλλά και τα κεφάλαια που τους αναλογούν από τη διαφημιστική δαπάνη - ιδιωτική και κρατική -. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου εκφράστηκε και ο προβληματισμός σε σχέση με τα ζητήματα της φοροεισπρακτικής αντιμετώπισης από πλευράς πολιτείας.

Στις ενότητες που ακολούθησαν, τέθηκαν επί τάπητος τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο της περιφερειακής τηλεόρασης, όπως η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, οι συχνότητες που θα αποδοθούν στους σταθμούς και οι επενδύσεις που θα απαιτηθούν, η επιπλέον επιβολή έκτακτης φορολόγησης 20% στις τηλεοπτικές διαφημίσεις, αλλά και το ζήτημα της διαφήμισης γενικότερα, κρατικής και μη, όπου όπως διαπιστώθηκε από το σύνολο των ομιλητών/εισηγητών, ο «νόμος Βενιζέλου» (2328/95) για τη ποσόστωση 30% της κρατικής διαφήμισης στους σταθμούς της περιφέρειας, δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι ομιλίες του Προέδρου της οργανωτικής επιτροπής Κώστα Νόστη, της Βίκυς Παπαφιλίππου, Προέδρου της ΤΕΠ (Τηλεόραση Ελληνικής Περιφέρειας), του Ιωάννη Πανταζόπουλου, Προέδρου της Ε.ΠΕ.Κ. (Ένωση Περιφερειακών Καναλιών), του Πρόεδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Νίκου Σηφουνάκη, του Αντώνη Δημητρίου, Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου του Κρήτη ΤV, του δημοσιογράφου Τέρενς Κουίκ, του Γιώργου Μαθιού, CEO της Digea, του Ανδρέα Ανατολιωτάκη, Προέδρου της Digital Union, του έτερου φορέα μετάβασης στη ψηφιακή τηλεόραση κ.α.
Marketing Week Online( 12 Ιουλίου 2010)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails