Το μήνυμα μας προς όλους τους συναδέλφους


"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!"

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Φως στην άκρη της Σύμβασης

Ευοίωνες προοπτικές για συμφωνία που θα οδηγήσει στη σύναψη της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) με στόχο τη διάσωση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα διαγράφονται στις άτυπες διαβουλεύσεις ΓΣΕΕ και εργοδοτικών οργανώσεων. Τα εργατικά συνδικάτα (ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ) προχωρούν σε νέα πανεργατική απεργία την ερχόμενη Πέμπτη. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει η νέα (και κρίσιμη) συνάντηση ΓΣΕΕεργοδοτικών οργανώσεων για τη Σύμβαση, με τη στάση των βιομηχάνων (ΣΕΒ) να «ευθύνεται» για τη μη ολοκλήρωση των ...
 διαβουλεύσεων. Σχετικά με τον 13ο και 14ο μισθό (στον ιδιωτικό τομέα) συζητείται η ενσωμάτωσή τους στη Συλλογική Σύμβαση, προκειμένου να διασωθούν από μελλοντική απαίτηση της τρόικας για κατάργηση. Σε αυτή την περίπτωση τα δώρα θα μοιράζονται ισόποσα στους υπόλοιπους 12 μισθούς.


Αυξήσεις. Στο θέμα των μισθών επικρατεί προσέγγιση για οριακές αυξήσεις έως 1,5% που είναι και ο μέσος όρος του ευρωπαϊκού πληθωρισμού, ώστε με αυτόν τον τρόπο να αποφύγουν την επιβολή του τριετούς παγώματος μισθών- όπως ορίζει το μνημόνιο- με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποτελεί και την εναλλακτική της κυβέρνησης. Κρίσιμη για να κλείσει η Σύμβαση είναι και η ρύθμιση για τη διαιτησία (ΟΜΜΕΔ).

Πηγή ΤΑ ΝΕΑ On-line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts with Thumbnails